Is WILDLANDS nou een aanrader of niet?

by Tamara
wildlands

Maandenlang keek ik toch stiekem wel uit naar de opening van de nieuwe dierentuin in Emmen. Waar ik vroeger vele verjaardagen en vakantiedagen doorbracht in het oude Noorderdierenpark, was ik nu stiekem wel heel erg benieuwd naar het grote avonturen themapark Wildlands. Een attractiepark met dieren zou het worden en ik volgde de bouwwerkzaamheden op de voet via de bouwblog. Afgelopen hemelvaartsdag was het dan zo ver, we gingen naar Wildlands. Is het zo geweldig als ze beloofd hebben en misschien nog wel belangrijker, is het te toch wel dure toegangsprijs van 30 euro per persoon waard?

image

Over Wildlands.

Het Noorder dierenpark was een prachtige dierentuin, van alle dierentuinen waar ik geweest ben vond ik dit toch wel een van de mooiste. Er waren veel verschillende dieren te zien, het park was mooi opgezet met veel groen, er was heel veel informatie vinden over de dieren en ik vond het er echt altijd ontzettend leuk! Het was wel een wat ouder park en niet heel erg groot, omdat het midden in het centrum van Emmen was, kon er ook niet zo makkelijk uitgebreid worden en om de concurrentie aan te kunnen, werd er besloten te beginnen met de bouw van een nieuw park aan de buitenkant van het centrum!

Het nieuwe park heet Wildlands, heeft 200 miljoen gekost en is gelegen op een terrein van 22 hectare groot. Voor eventuele uitbreiding in de toekomst is er nog een extra terrein gereserveerd zodat het park in de toekomst kan uitgroeien tot een park van 45 hectare.

In november 2013 werd begonnen met de bouw van het park en op 18 maart 2016 was het park helemaal klaar en werd het groots geopend!

Wat vonden wij van Wildlands?

image

Afgelopen Hemelvaartsdag kwam Richard met de boodschap dat we binnen een half uur allemaal aangekleed en klaar moesten zijn want hij had een verrassing voor ons. Nu snapt die grapjas dus niet dat ‘binnen een half uur’ met drie kinderen wel een beetje kan uitlopen, maar goed, binnen 3 kwartier zaten we met zijn allen in de auto en begn de reis. Onderweg vertikte hij te zeggen waar we naartoe gingen en pas toen we Emmen inreden had ik door dat we naar de dierentuin gingen.

beetje druk haha

beetje druk haha

Bij de parkeerplaats aangekomen werd al duidelijk hoe druk het was. Hele busladingen met mensen stapten uit en er stond zelfs een file voor de parkeerplaats van het park. Goed, dat was te verwachten want iedereen was vrij en het was prachtig weer. Gelukkig hoefden we bij de ingang niet heel erg lang te wachten en konden we na het betalen van de toch best dure entreeprijs van 30 euro, naar binnen.

 

Binnen aangekomen kom je op een heel groot plein waar vanaf je naar de 3 werelden kunt. Je hebt een tropisch werelddeel dat Jungola heet, een woestijndeel dat Serenga heet en een poolgebied dat Nortica heet. Ik moet zeggen dat het park écht heel erg mooi is aangelegd. Het is heel erg groot, je waant je echt in 3 verschillende werelden en je kunt echt zien dat er ontzettend goed is nagedacht over de inrichting van het park. Elk detail klopt gewoon.

image

Maar, naast dat ik heel erg enthousiast ben over de looks van het park zijn er ook een aantal punten die ik heel erg jammer vind. 1 van die dingen is het gebrek aan dieren. Ja sorry, ik weet dat ik nu als een droeftoeter klink want ik wist van te voren dat er in het nieuwe park gewoon veel minder diersoorten zouden zijn, maar ik vond het toch wel heel jammer dat je in bepaalde delen helemaal geen dier tegenkwam. In Nortica bijvoorbeeld zagen we een ijsbeerkont en een pinguin en dat was het.

image

Wat ik nu juist een stekt punt van het oude park vond en wat ik echt miste bij het nieuwe park is dat jij bij het voormalige Noorder dierenpark echt wat kon leren. Overal stonden informatieborden met informatie over de dieren en er waren aparte gedeeltes waar nog even wat dieper ingegaan werd op bepaalde informatie. Ook was daar een heel gedeelte met dinoskeletten en over de geschiedenis van de aarde. dat vond ik wel echt een gemis in dit park.

 image

Is Wildlands een aanrader of niet?

Ik vind Wildlands zeker een aanrader als je wat grotere kinderen hebt en graag een dagje uit naar een attractie park wilt. Dit park beschikt namelijk over een heleboel mooie atracties, zo kun je er een safaririt over de savanne maken, je hebt een 4d attractie en je kunt een boottocht door de jungle maken. Helaas is dit met kleinere kinderen zoals die van mij een beetje lastig, maar ook dan is er nog genoeg te zien.

image

Wel is het park heel groot, dus op den duur werden de jongens moe en wilden ze niet meer lopen. Je bent echter niet zomaar weer bij de ingang, dus dan moet je nog wel een stukje.

Over de prijs, tja. Ik vind 30 euro gewoon heel veel geld. Zeker als je 3 kinderen hebt betaal je al veel voor een dagje weg en op deze manier moet je toch wel eerst even wat geld opzij leggen voordat je naar de dierentuin kan. Zeker als je daar ook nog wat wilt eten want ook het eten is behoorlijk prijzig.

image

Ik vind Wildlands een aanrader voor avontuurlijke gezinnen met wat oudere kinderen! Het is zeker een mooi park waar veel te doen is, maar mijn kinderen zijn nog ietsje te klein!

Misschien vind je dit ook leuk

14 comments

Elowyn 18 juni 2016 - 17:30

Wij zijn vandaag 18 juni in wild lands geweest.
Het viel tegen.
Dure prijs betaald weinig dieren gezien.
Geen medewerkers of voldoende aanspreekpunten.
We gaan niet nog een keer.

Reply
MetMirjam 12 mei 2016 - 21:36

Jeetje, 30 euro! Dat vind ik ook aan de prijs! Jammer dat het toch wat tegenviel

Reply
Birgit 11 mei 2016 - 22:52

Ik hoor van meer mensen dat Wildlands tegen valt, vooral gezien de entreeprijs. Ik denk dat ik dan een volgende keer toch voor Dierenpark Amersfoort kies.

Reply
Simone 11 mei 2016 - 22:25

Veel parken zijn duur. Maar 30 euro voor een dierentuin is volgens mij wel bovengemiddeld. Ik vond het dierenpark van Emmen altijd al prachtig. Het klinkt wat mij betreft niet als een gigantische vooruitgang?

Reply
Diana 11 mei 2016 - 22:22

Ik ben het heel erg met je eens. Zoo jammer van de dieren. De jungola ging wel maar ik vond de Serenga en Nortica erg tegenvallen. Heel jammer.. Ook vind ik het in verhouding duur. Vond het oude park veel leuker!

Reply
Martina 11 mei 2016 - 21:57

Ik vond ook dat er zoooo weinig dieren waren! En irritant dat je iedere keer terug moet naar het begin als je van “wereld” wil wisselen. Dus drie keer heen en terug
Lopen om alle routes te lopen. Wij hadden onze kaartjes met korting gekocht via dr ANWB, tip! Is het allemaal wat beter te betalen!

Reply
Nicole 11 mei 2016 - 21:43

Mijn broertje is er laatst geweest met zijn schoonfamilie en zij hebben ene leuke dag gehad maar vonden het de trip naar Emmen (ze wonen in Eindhoven) het echt niet waard. Afgezien van de weinig dieren vonden ze de safari bijv ook niet echt heel boeiend ofzo en wat je zegt.. het ziet er mooi uit maar educatief?

Reply
Naomi 11 mei 2016 - 20:58

Heb gehoord en gelezen dat er wel weer informatie borden komen. De app alleen werkt niet goed genoeg.
Ben wel nieuwsgierig hoe en wat qua park e.d. aangezien ik zelf in Emmen woon.

Ben benieuwd.

Groetjes

Reply
Leonie van Mil 11 mei 2016 - 20:42

Alle parken zijn tegenwoordig erg duur. Ik ben wel heel nieuwsgierig naar het nieuwe park

Reply
Lilian 11 mei 2016 - 20:31

Nou, klinkt niet echt aantrekkelijk. En dertig euro is inderdaad duur! Voor twintig euro kun je naar Burgers Zoo in Arnhem, dat is nog mooier dan het oude dierenpark Emmen.

Reply
Mathiske's mama blog 11 mei 2016 - 19:14

Ik vind dierentuinen toch al vrij duur tegenwoordig ?

Reply
Priscilla 11 mei 2016 - 19:13

Hmmm jammer wel. Wij gaan als het goed is eind van de maand maar ik vind het ook wel erg duur hoor 🙁

Reply
mary 11 mei 2016 - 19:10

dan toch maar met de kids een dagje naar Anna Paulowna komen..daar hebben de kids zeker weten wat aan..bekijk de site maar eens die ik als link heb gezet…misschien tot ooit..

Reply
Jennifer 11 mei 2016 - 18:51

Ik vind inderdaad dat de traditionele dierentuinbeleving er helemaal vanaf is, maar dat was ook de bedoeling. Het zou meer een ervaringspark worden dan een park met een educatieve functie. Wij zijn eind maart al geweest, toen het nog niet zulk best weer was, en toen stonden er ook nog eens heel veel dieren binnen, dus hebben we inderdaad ook heel erg weinig dieren gezien. Toch wel jammer hè, dat een heel aantal dieren weg is!

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.