Is het een jongen of een meisje?

by Tamara

Daar liep ik over straat, Lauren in haar knalroze maxicosi, met roze speldje in haar haar, een roze voetenzak, een roze jasje, een roze jurkje en zelfs roze sokken ( ok vooruit, die zag je niet door de voetenzak). Nu is het gewoon een heel erg knap meisje ( ja dat hoor je niet over je eigen kind te zeggen, maar het is gewoon zo.) dus toen er een oudere mevrouw zich over de kinderwagen boog, (waar ik eigenlijk een hekel aan heb) dacht ik dat ze vast ging zeggen dat het zo’n mooi meisje was. Maar, tegen al mijn verwachtingen in, vroeg de vrouw: ‘Wat een knap kindje! Is het een jongen of een meisje!?’

Nu ben ik die vraag wel gewend. Ik vind zelf dat ik 2 zoons heb die heeeeel duidelijk jongens zijn en een meisje dat heel duidelijk een meisje is en toch krijg ik nog behoorlijk vaak die vraag. En vooruit, ik ben van mening dat je het bij sommige kindjes gewoon heel moeilijk ziet. Zeker nu veel moeders er toch voor kiezen om hun kind wat meer unisex te kleden. Ook kan ik er best inkomen dan mensen Floris met zijn lange haren wat sneller aanzien voor een meisje. Maar een kind dat compleet in zuurstokkleuren in de kinderwagen ligt? Die een roze met roze en roze met een vleugje roze outfit aan heeft? Die potverdikkemie zelfs een strik om haar hoofd heeft? Er is toch niemand die haar zoon zo kleed?

Ik weet nog dat ik bij de jongens wel eens een rondje liep met een helemaal in het blauw geklede baby en ik er erg verontwaardigd over was dat ze nou niet konden zien dat het een jongen was. Toen was ik er heilig van overtuigd dat moeders met dochters dit probleem vast nooit hadden. Het verbaast me dan ook echt dat het zo is!

Heb jij dit ook wel eens gehad? En zie jij het verschil soms ook wel eens niet tussen jongens en meisjes?

 

Misschien vind je dit ook leuk

19 comments

Patricia Bouthisma 30 juni 2018 - 10:03

Soms is het echt niet te zien, maar als alles roze is dan is het mij wel vrij duidelijk. Ik heb twee jongens en een meisje en heb bij alle drie ook vaak die vraag gehad. Ik maakte me er maar niet druk om, sommige mensen zijn gewoon blind voor bepaalde dingen denk ik dan maar.

Reply
Meike 24 december 2015 - 19:26

Verschrikkelijk herkenbaar. Evie werd met haar kale kop ook altijd voor een jongetje aangezien. Het maakte niet uit hoe roze haar jas, jurk of schoenen waren. Gelukkig is dit bijgetrokken sinds ze wat meer haar heeft.

Reply
janske 23 december 2015 - 14:34

Ja hoor…maar niet op deze manier 😉 haha…wat heb je tegen die vrouw gezegt?

Reply
Daniëlle 23 december 2015 - 14:03

Jep, ook ik heb regelmatig die vraag gekregen, en kan me daar behoorlijk aan ergeren. Ik denk ook altijd : het is toch duidelijk een meisje? Oké, ik kleed ze wel meer unisex, maar dan nog. Zelfs toen ik met babyzwemmen mijn oudste een rode bikini had aangedaan zei de badmeester: hoe heet hij? Tja….

Reply
Liess 24 december 2015 - 13:36

ZIJ heet Henk!? lol

Reply
Michelle 23 december 2015 - 12:01

Ik zie het zelf over het algemeen wel, maar ik ben heeel lang aangezien voor een jongetje. Had ik een Mickey Mouse speld in m’n haar, werd ik nog voor een jongetje aangezien!

Reply
Malou 23 december 2015 - 10:52

Heel herkenbaar ja.. Ik kreeg die vraag ook wel eens terwijl Nomi in een roze maxi cosi lag met een jurkje aan.. Zelf zie ik het ook niet altijd, het is inderdaad niet zo goed te zien als moeders hun baby’s in unisex kleertjes kleden. Maar als je kindje een roze jurkje aanheeft, snap ik niet dat mensen het vragen.

Reply
Mathiske en baby Emily 23 december 2015 - 10:08

Sommige mensen zijn gewoon niet zo helder denk ik.. of ze willen het niet zien. Emily is ook best wel goes gelukt en dan ook roze op roze en dan nog vragen ze, uhh is het een meisje..??

Reply
Liess 23 december 2015 - 09:40

Ik zie t vaak niet als de kleuren neutraal zijn. Maar roze of blauw valt toch wel op
Hier vroegen ze t trouwens ook met regelmaat.

Reply
Nicole 23 december 2015 - 09:07

Ik zie het niet altijd. Dan praat ik er maar gewoon omheen tot diegene vertelt wat het is. Ik krijg ook wel eens te horen dat ons zoontje een meisje is. Terwijl alles fucking blauw is! Ach jaaaa

Reply
Kelly 23 december 2015 - 08:42

Ik zie het eigenlijk altijd wel, en ik heb die opmerking ook wel eens gehad. Ooo wat is hij vrolijk. HIJ?! HIJ!!?? Seriously!? Mijn kind is prachtig en overduidelijk een meisje. Debiel. Whahahah 😉

Reply
Charlotte 23 december 2015 - 08:37

Haha ja dat vond ik ook altijd zo stom. Zeker met roze. Dan vind ik blauw toch nog wel voor beiden kunnen. Ik deed Aukje altijd een speldje in haar haar, en dan vroegen ze het nog soms!

Reply
Eline 23 december 2015 - 08:29

Haha ja bij mij precies hetzelfde! Roze kleedje in haar wagen, strikje op haar hoofd… Nu ben ik voor gender neutral dingen enzo, maar een roze strikje in jongenshaar gaat me wat te ver 😉

Reply
Bregje 23 december 2015 - 08:09

Haha dit had ik ook regelmatig, terwijl Laurns altijd donkerblauw en stoere jongenskleding droeg 😉

Reply
Drie 23 december 2015 - 07:46

Wat je zegt, bij unisex kleding kan ik me nog voorstellen dat je het niet ziet en het dan maar vraagt. Maar als alles roze is? Echt heel raar. Tenzij je kleurenblind bent natuurlijk. Mijn vriendin kreeg een kaartje van familie toen haar zoontje geboren was: gefeliciteerd met jullie dochter. Dat was wel erg jammer!

Reply
Lilian 23 december 2015 - 07:18

Jaa dat heb ik ook al eens gehad! Vreselijk vind ik dat!

Reply
Channa 23 december 2015 - 07:03

Hier precies hetzelfde gehad! Kon het dan ook niet laten om te roepen: een jongetje natuurlijk 😉 maar het blijft best onbegrijpelijk, als praktisch alles roze is!

Reply
Benella 23 december 2015 - 06:45

Haha, ik dacht precies hetzelfde (heb 1 jongen). Roze is toch echt wel een overduidelijk signaal dat het een meisje is, ook al is de baby in kwestie nog zo kaal als een knikker.
Grappig hoor!

Reply
Nicole 23 december 2015 - 06:43

Jawel ik zie het eigenlijk altijd wel!
Maar ook hier die vergissing. Heeft ze twee schattige staartjes in en nog vergissen.
Echt vreemd want Fay is toch echt een meisje!

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.