Iris | Van klein naar groot

by Iris

Daar was ik weer! Leuk dat je weer mee leest, iets later dan normaal want chaos all over… In deze blog neem in jullie mee in het hoe en wat me de opbouw van ons huis!
Mijn man heeft alles zelf gedaan, wel met wat hulp van vrienden en familie! Er zijn een paar dingen die wij hebben uitbesteed maar dat is op 1 hand te tellen. Het gieten van de vloer en het tegelwerk heeft Siebren niet zelf gedaan dit hebben wij uitbesteed aan een bedrijf!
Bij het elektra en leidingwerk hebben wij ook hulp gehad maar van vrienden maar wel van mannen die er ook voor geleerd hebben.

Nadat de fundering en de cementdekvloer klaar waren is Siebren begonnen met de opbouw. Hiervoor heeft hij het hele houten skelet ook zelf, aan de hand van de constructie tekeningen zelf neergezet. Voor zijn verjaardag had hij een laser gevraagd en deze heeft hij hiervoor heel veel gebruikt!
Toen het skelet van de beneden verdieping eenmaal stond was het voor mij zichtbaar wat mij altijd een beetje hou vast gaf want er waren ook heel veel klussen waarvan je niks zag maar waar wel heel veel gebeurde.

Nadat de beneden verdieping stond werd de bovenverdieping erop gezet, je raadt het misschien al ook dit heeft Siebren helemaal zelf gedaan, alle balken naar boven sjouwen en op maat zagen..
Voor de verdiepingsvloer moest er ook een hele zware balk op zijn plek getild worden gelukkig kon de buurman met zijn heftruck ons helpen want de constructies die Siebren in eerste instantie had bedacht was achteraf geen beginnen.
Toen de verdieping er eenmaal was en de ondervloer lag erin werd het echt goed zichtbaar hoeveel ruimte en oppervlakte wij erbij zouden krijgen en als je weet waarvan wij vandaan kwamen! Boven is er meer dan een keer zoveel bijgekomen dan dat wij eerst boven hadden!

Langzaam aan nam het huis steeds meer zijn nieuwe vorm aan, door het houten skelet en alles wat Siebren wat erbij kwam kijken begon het steeds meer op een huis te lijken, de dakkapellen werden gemaakt en de nieuwe dakplaten kwamen erop.. Inmiddels wat het half juni en best wel warm, in de snik hitte heeft Sieb ook weer een voor een alle panlatten voor de dakpannen op de dakplaten geschroefd.. Dit vond ik best wel een dingetje want hij zat niet gezekerd op het dak wat ik toch best wel een beetje spannend vond!
Gelukkig heeft Siebren een aantal vrienden die hij altijd kan vragen en ook altijd wel willen helpen, nadat mijn schoonmoeder en ik de dakpannen schoon hadden gemaakt moesten die er weer op maar die dag was het ontzettend warm maar ook nu weer waren de mannen er om te helpen en werden de dakpannen een voor een het dak op gesjouwd en gelegd!

Nadat het dak er eindelijk er weer opzat en het geraamte van het huis stond konden we door met de isolatie buitenom zodat het huis steeds meer dicht werd, ook dit was een precisie werkje maar wel weer met een enorm zichtbaar resultaat! Eindelijk begon het huis weer een vorm van een huis te krijgen, inmiddels was het begin augustus en voor de herfst wilde wij het dicht hebben zodat er binnen verder gegaan kon worden!

De hele zomer was het bloed heet, voor het wonen in de caravan ook niet echt een pretje maar het was er in ieder geval niet koud, dat was namelijk in de winter wel anders!

Eind augustus was buitenom dicht maar zaten er nog geen kozijnen in, maar omdat ook deze door Siebren zelf gemaakt zijn kostte dit best wel wat tijd en aangezien de kozijnen eerst klaar moesten zijn voordat het glas in gemeten kon worden dus uiteindelijk zat was dit pas eind oktober! Maar het doel om het voor de winter dicht te krijgen was wel gehaald!

We waren inmiddels begonnen met het isoleren van de bovenverdieping, de jongens een weekendje uit logeren en samen wilde wij dat weekend de bovenverdieping in de isolatie hebben! Maar zoals met heel veel dingen tijdens onze verbouwing is dit ook niet gelukt! Buiten de enorme jeuk die het gaf ondanks de pakken die wij aan hadden kreeg ik enorme uitslag in mijn gezicht van het glaswol waardoor ik van Siebren niet meer mocht helpen met het isoleren waardoor hij ook dit alleen heeft moeten doen…..

Inmiddels was het november en het huis was dicht! Siebren en een aantal van zijn vrienden waren inmiddels begonnen met leidingwerk van de beneden verdieping en de badkamer maar omdat de vloerverwarming ook in de badkamer gelegd moest worden hebben ze dit in een weekend erin gekregen! Yes eindelijk eens iets op de deadline gehaald, sorry schat hou wel van je hoor!

Tijd voor de cementdekvloer, hierdoor konden we even niet in het huis komen maar hier hadden we wel wat op bedacht zodat de verbouwing in ieder geval niet stil kwam te liggen! Want alleen de badkamer had een cementvloer dus boven konden wij wel verder!
Voordeur open en als Bassie en Adriaan naar boven wat het was toch nog best een stap van de drempel tot de trap maar zo konden we in ieder geval door met de bovenverdieping want inmiddels begon ik de verbouwing steeds meer beu te worden…

Voor nu vind ik het wel even mooi geweest, de volgende keer zal ik verder schrijven over het verloop van de verdere verbouwing want inmiddels zaten we op het punt er gebeurd heel veel maar je ziet er niet zoveel van wat voor mij hele “zware” weken waren want na elke keer heel veel verandering naar bijna niks voelde voor mij alsof we stil stonden…

In mijn volgende blog vertel ik meer over de opbouw van de bovenverdieping!

Tot de volgende blog!! Liefs Iris

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.