Hoe ik omga met het internet gebruik van onze kinderen.

by Tamara

Het is iets waar ik me al een tijdje druk over maak. Internet gebruik van (jonge) kinderen. Ik zie regelmatig filmpjes voorbij komen van kinderen die op youtube filmpjes kijken, oudere kinderen die online gamen en nog iets oudere kinderen die vrij toegang hebben tot internet. Maar in hoeverre moet je kinderen vrij laten op internet, terwijl het bijna wekelijks wel in het nieuws is dat het mis kan gaan? Hoe wij hier in huis omgaan met internet gebruik? Dat lees je in deze blog!

Hoe gaan wij om met het internet gebruik van onze kinderen?

Ik maak deel uit van een generatie die eigenlijk niet zonder internet kan. Tenminste, als ik naar mezelf kijk, zou ik hopeloos verloren zijn als ik geen toegang zou hebben tot internet in het dagelijks leven. Mijn werk is op internet, ik blijf in contact met andere mensen via internet en zelfs mijn tv werkt alleen maar via internet.  Eten bestellen doen we via internet, vakanties uitzoeken doen we via internet en zelfs kleding kopen we online. Ja, veel van die dingen zou je ook prima kunnen doen als je geen internet zou hebben, maar het zou het leven toch wel een stuk lastiger maken en in mijn geval zou werken dan onmogelijk zijn!

Als ik naar mijn kinderen kijk, dan gebruiken ze ook best wel vaak internet. Mijn oudste zoon heeft een mobiele telefoon waarmee hij op internet spelletjes apps download, mijn andere zoon speelt ( onder toezicht) wel eens een online spelletje en mijn oudste dochter is gek op het kijken van die verschrikkelijke youtube filmpjes waarin kinderen speelgoed uitpakken en ermee spelen.  Ik lees best wel veel artikelen over veilig internetgebruik voor kinderen en heb daar wel wat handige tips uitgehaald. Maar ik denk dat je gewoon ook zelf even moet kijken naar wat goed werkt!

Soms is het wel even makkelijk.

Ik moet zeggen, soms vind ik het wel lekker makkelijk. Als ze uit school komen en heel erg moe zijn, dat ze dan even een spelletje doen of een filmpje kijken. Of dat als ze ruzie hebben, ik ze uit elkaar kan halen en beide even een telefoon of ipad of iets geef, zodat ze even af kunnen koelen. Met vier kinderen in huis is het gewoon vaak heel erg druk en daarom is het soms wel een fijne afleiding.

Hoe collegablogger Joyce omgaat met schermtijd van haar kinderen? Je leest het hier!

Wanneer is het genoeg?

Maar er zit bij ons wel een rem op. De tv staat hier in huis eigenlijk de hele dag aan, omdat het hier anders zo stil is. Hij staat niet de hele dag op kinderprogramma’s, maar vaak op youtube playlists met muziek enzo. ( Ik kan niet zo goed tegen dat onzin geklets op de radio) Maar eigenlijk kijken ze er amper naar. Hij staan wel aan en af en toe als ze iets leuks zijn kijken ze wel even, maar daarna gaan ze gewoon weer door met spelen of knutselen of elkaar klieren, haha!

Maar een tijdje geleden begon het een beetje de spuigaten uit te lopen. Ze hadden continue ruzie over wie er op de ipad mocht, pakten hem steeds uit de kast en wilden helemaal niet meer met andere dingen spelen. Tja, toen was ik er wel een beetje klaar mee. Alle schermen gingen achter slot en grendel en kwamen pas weer na een hele tijd tevoorschijn. En wat denk je? Ze misten het niet eens! Ze waren ineens veel rustiger, hadden minder ruzie en speelden lief met elkaar.

Hoe denk jij hierover? Hoe vrij zijn jouw kinderen op internet en wat mogen ze allemaal wel en niet kijken? Ik ben heel erg benieuwd!

Dit is een gesponsord artikel.

 

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.