Instagram oppervlakkig? Dacht het niet… 

by Céline Neep
Ik krijg vaak de vraag waarom ik zo actief ben op Instagram. De mening is vaak dat Instagram oppervlakkig is en dat het alleen maar draait om mooie plaatjes, spullen en mensen. En dat dit geen goede reflectie is van het echte leven. Instagram draait natuurlijk om foto’s met elkaar delen. Kijkjes in je “echte” leven. Maar daarbij kies ik wel de momenten en de foto’s uit die ik wil laten zien. De momenten die ik me wil herinneren en die ik leuk vind om met anderen te delen. Ik hou van mooie en inspirerende foto’s en hoop dat anderen mij daarom ook volgen. Maakt dit het medium dan oppervlakkig?

 

Je ziet nu meer reality op instagram waarbij echte verhalen met de daarbij behorende fotos gedeeld worden. Van bijvoorbeeld moederlichamen na het krijgen van kinderen. Dat daar striae, een extra rolletjes en putjes bijhoren. Toch kiezen ook die mensen waarschijnlijk de meest flatterende foto van die striae rolletjes en putjes. Maar is dat ook niet het echte leven? Dat je je beste ik wil zijn? Als ik naar buiten ga, doe ik ook even m’n haar, poets mn tanden en trek wat leuks aan. Soms met make-up, maar ook niet altijd. Ik stap in ieder geval niet zo m’n bed uit, de bus in. Dus waarom zou ik daar dan wel een foto op Instagram van zetten? Ik heb dus echt wel het gevoel dat ik mijn leven deel, zoals ik dat ook met de buitenwereld deel. En degene die naast me wakker wordt en naast mij staat terwijl we beiden onze tanden poetsen, dat is de enige met wie ik de 24-uur per dag Céline wil delen.

 

Als je kunt relativeren en even verder kijkt dan al die mooie foto’s en woorden, dan zie je hopelijk net als ik juist alleen maar echte mensen. Vrouwen die mij een hart onder de riem steken na de 100ste peuterbui van Hugo en die mij zelfvertrouwen geven op fotografie gebied. Ik heb zoveel gelijkgezinde vrouwen leren kennen met wie ik leuk contact heb, online maar ook in real life. Vrouwen die ik anders nooit ontmoet had. Is dat dan oppervlakkig? Of juist een verrijking van mijn leven? Wat vind jij?

 

Mijn leven in mooie plaatjes volgen op Instagram? Klik hier

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.