Inspirerende interieurstijlen voor jouw douchecabine: ontdek de mogelijkheden!

by Tamara

Een douchecabine is vaak een losstaand onderdeel in de badkamer. Het kan dan ook lastig zijn om de douchecabine aan te passen op de stijl van je badkamer. Er zijn echter verschillende manieren waarop dit goed mogelijk is. In dit artikel lees je hoe je de interieurstijl bepaalt en waarom het kleurpalet van belang is. Bovendien lees je hoe je de stijl van de douchecabine afstemt op de badkamermeubels en hoe je een harmonieus geheel creëert door gebruik te maken van badkameraccessoires. Ben je nieuwsgierig? Lees dan snel verder!

Kies de perfecte douchecabine die bij jouw interieurstijl past

Voor je aan de slag gaat met het kiezen van de douchecabine, is het van belang dat je goed weet om welke interieurstijl het gaat. Heb je in jouw badkamer gekozen voor een landelijke stijl, een vintage stijl of een klassieke stijl? Pas de stijl van de douchecabine hier dan op aan, zodat alles goed bij elkaar past.  

Kies een douchecabine die bij de badkamerkleuren past

De invloed van kleur op een ruimte is enorm. Wanneer je hebt gekozen voor een moderne, witte badkamer, is het niet aan te raden om te kiezen voor een douchecabine met een douchewand van rookglas. Hierdoor zou de douchecabine ten slotte volledig uit de toon vallen. Bepaal daarom eerst welk kleurpalet goed past bij de stijl van de badkamer en ga vervolgens op zoek naar een douchecabine die in dit kleurpalet past.

Er zijn verschillende kleuren verkrijgbaar. Hierbij gaat het doorgaans om glazen douchewanden, gecombineerd met een gekleurd ophangprofiel. Hierbij kun je denken aan kleuren zoals gunmetal, rosegoud of zwart. Uiteraard kun je ook kiezen voor kleuren zoals RVS en chroom. 

Harmoniseer je badkamerstijl: kies een douchecabine die past bij je badkamermeubels

Ook wanneer de douche cabine niet goed aansluit op de stijl van je badkamermeubels, ontstaat er een geheel waarbij de douchecabine volledig uit de toon valt. Wie heeft gekozen voor een luxe badkamer met strakke meubels, kan het beste ook kiezen voor een douchecabine met strakke lijnen. Denk hierbij aan een vierkante of rechthoekige cabine. Heb je gekozen voor een klassieke badkamerstijl met sierlijke badkamermeubels? Dan past een douchecabine met ronde vormen beter. 

Complementeer je douchecabine met passende badkameraccessoires

Een douchecabine vinden die goed aansluit op de stijl van je badkamer kan lastig zijn. Wanneer je dit effect wilt bereiken, is het aan te raden om te kiezen voor badkameraccessoires die qua stijl overeenkomen met de rest van de accessoires in de badkamer. Heb je gekozen voor een industriële tandenborstelhouder? Hang dan ook een industrieel doucherek op in de douchecabine. Hierdoor vormen alle items in de badkamer een mooi geheel en ontstaat er een harmonieus gevoel.  

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.