Inpaktips! ( 2 tassen voor 6 personen?)

by Tamara

Wie mij volgt op Instagram heeft vast wel gezien dat wij regelmatig een weekendje of zelf een week weggaan. Nu krijg ik heel vaak de vraag hoe we dat doen met inpakken. Hoeveel spullen we meenemen voor vier kinderen en hoe we zorgen dat we niets vergeten. Zeker toen ik benoemde dat we voor vier kinderen en twee volwassenen maar 2 tassen meenemen, kwamen daar heel veel vragen over. Waarom we zo weinig meenemen, wat we dan allemaal meenemen en of we soms ook spullen vergeten? Dat vertel ik in dit artikel!

Waarom nemen we zo weinig spullen mee?

De reden dat we weinig spullen meenemen is eigenlijk heel erg simpel, we hebben namelijk geen kofferbak in de auto. Of nouja, we hebben wel een kofferbak, maar daar staan de stoelen voor de jongens, dus we kunnen daarachter maar een paar kleine tasjes kwijt. Nu weet ik dat er best 7 persoons auto’s zijn met meer kofferbakruimte, maar dat is iets voor de toekomst, we missen het nu verder niet echt. Als we ruimte tekort komen klappen we 1 van de achterstoelen in en klappen we de stoel van de tweede rij omhoog zodat daar twee kunnen zitten. ( al is de ruimte daartussen wel ideaal tegen ruzies haha). Nog een reden is dat ik het gewoon niet fijn vind om al die spullen mee te slepen. We nemen daarom alleen spullen mee die we echt nodig hebben en echt gebruiken en de rest laten we lekker thuis.

Inpaktips om alles in twee tassen te krijgen.

Voor onze vakantie hadden we twee weekendtassen met kleding mee. Richard en ik delen samen een tas en doen daar ook het ondergoed + zwemkleding van de kinderen bij in en de kinderen delen een tas. Eerlijk, het zijn beide best grote tassen, maar niet enorm ofzo. Een pak luiers proppen we onder de stoel en daarnaast hadden we nog een boodschappentas met wat eten/drinken enzo mee. Daarnaast heb ik zelf nog een tas voor mijn spullen zoals laptop/laders/ipad/enz.

Wat ik doe, is voor iedereen outfits maken. De drie oudste kinderen kunnen kleding best een dagje extra aan en Sarahs kleren nemen niet zoveel ruimte in. Voor een week maak ik voor elk kind 3 outfits. Dus bijvoorbeeld shirt en broek. Ze hebben bij vertrek al 1 broek aan, ik neem er twee mee ( bij warmer weer twee korte of 1 korte en 1 lange)  en daarnaast nog een joggingbroek. Ik neem 3 tshirts mee, 1 trui met langere mouwen en een vest hebben ze vast aan in de auto. Ze dragen op vakantie dus wel vaker dezelfde outfit, maar zolang het nog school is maakt het niet uit. Bovendien kun je vlekjes er gewoon uitspoelen en je kunt het dan zo weer drogen.

Voor Sarah neem ik wel wat meer schone outfits mee. Vooral omdat ze vaak wagenziek is en in de auto nogal snel spuugt, Daarnaast heeft ze gewoon een ontzettend talent om smerig te worden! Haha!

Voor onszelf nemen we hele andere spullen mee. Richard loopt op vakantie het liefste in zijn trainingpak ( geen tokkiepak hoor, ding is van Armani hahhaha) dus daar nemen we er twee van mee. Daarnaast draagt hij een broek bij vertrek, dus ik neem nog 1 broek extra mee, wat tshirts, een dikke trui en ondergoed. Voor mezelf geldt hetzelfde, ik neem een extra broek mee, een aantal shirts, evt een jurk als het mooi weer is en een joggingbroek.

Hoe pakken we alles weer in?

Het grote voordeel van weinig inpakken is dat je ook niet zoveel weer hoeft in te pakken als je naar huis gaat. Voor de terugweg doen we het een beetje anders. Gedurende de vakantie verzamel ik alle was die je maar 1 x kunt dragen in een zak ( geen natte was, dat eerst even drogen, want anders komt het weer erin) op de dag van vertrek doe ik alle vieze was in de tas van de kinderen ( dat is de grootste tas) en alle schone was in de andere tas. Dat scheelt me een heleboel uitzoeken thuis en dan hoef ik niet alles weer opnieuw te wassen.  Dingen zoals natte badkleding doen we in plastic tasjes en gaat thuis meteen in de wasmachine.

Mijn tip.

Mijn grootste tip is dus gewoon een lijst maken met spullen die je thuis altijd gebruikt en daarbij kijken wat ze op de plaats van bestemming hebben en wat je niet echt gaat gebruiken. Ga je drie dagen weg? Dan hoef je echt geen drie jurkjes in te pakken. Stel gewoon outfits samen die je draagt en pak 1 a 2 dingen extra in. Het is zo fijn om op de plaats van bestemming alleen even twee tassen uit de auto te hoeven halen en verder alleen wat klein spul.

Voor iedereen die denkt: Jaaa daaag! Dat lukt me niet hoor! Als het mij lukt, lukt het jullie ook. Sterker nog, toen we nog maar twee kinderen hadden, namen we maar 1 tas mee! haha!

Jullie vragen.

Ik vroeg jullie op Instagram jullie vragen te stellen over dit onderwerp en er kwamen bijna 200 reacties. Wel heel veel dezelfde, dus ik heb de leukste vragen eruit gezocht!

 

Nemen jullie handdoeken mee?

Nee, we boeken eigenlijk altijd handdoeken bij als we ergens naartoe gaan. Eerst deden we dit nooit, maar ik vind het zo’n gedoe om voor iedereen genoeg handdoeken mee te nemen en vervolgens de vuile weer terug mee te nemen. Dus nee, ik neem geen handdoeken etc mee,

Hoe neem je de babyspullen mee?

Er werd ook een vraag gesteld met hoe ik de babyspulletjes zoals flesjes, slaapzakjes enzo meeneem. Maar Sarah slaapt al heel lang niet meer in een slaapzak en flesjes hebben we nooit gebruikt. Maar toen we nog wel een slaapzak gebruikten, propte ik die gewoon ergens tussen,

Was je op vakantie?

Grote NEE. Ik heb hekel aan wassen en doe dat dan ok niet op vakantie.

Hoe vouw je alles op?

Hetzelfde als anders. Alleen hele grote dingen  zoals handdoeken rol ik op. De rest vouw ik normaal op en stop ik in tassen..

 

Heb jij nog inpaktips?

 

Misschien vind je dit ook leuk

3 comments

susan Noordergraaf 6 augustus 2019 - 14:15

wat leuk om dit te lezen! wij waren door omstandigheden genoodzaakt om een kleinere auto te kopen en mijn dochter was al bang dat we niet meer op vakantie konden. Maar als ik dit dan lees moet dit gewoon kunnen 😉

Reply
Manon 17 mei 2019 - 19:31

Ik heb voor 1 kind altijd een tas speelgoed, (doe)boeken etc. Mee en voor mezelf ook. Nemen jullie dat niet mee?

Reply
Nienke 17 mei 2019 - 18:13

En speelgoed, knuffels en boeken dan? IPads ed of andere gamedingen voor de kinderen? Of nemen jullie dat niet mee? Beddengoed huren jullie altijd?
Wij hebben 5 kinderen en een busje, dus ik hoef voor de vakanties niet heel selectief in te pakken 😀
We zijn nu toevallig een weekendje naar een hotel met z’n allen en hebben maar 2 cabinsize koffertjes mee, dus ik kan het wel 😉

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.