Ineke | Oreo cheesecake

by blogger

Een tijd geleden vroeg Tamara mij om het stukje ‘Food’ op mij te nemen. En natuurlijk doe ik dat graag, want ik ben dol op eten. Of het nu een goed ontbijt is, een uitgebreide lunch, een warm diner of gewoon zoete desserts, chips, nootjes of een lekkere koek bij de koffie. Wat het ook is, I am in! Maar natuurlijk wilde ik van jullie weten wat er graag gelezen zou worden. Welke recepten? En antwoord één kwam al meteen van Tamara zelf, die begon te kwijlen bij het idee van taart. Dus hierbij een taart die ik zelf erg lekker vind en ooit heb gemaakt op onze verloving. Dat was de ster van de avond:

Oreo – witte chocolade cheesecake

Een heel simpel recept, maar echt heel lekker. Gegarandeerd dat je hiermee jezelf en je gasten (want we maken dit natuurlijk alleen als er iets te vieren is, ahum) verrast. Je hebt geen oven nodig, alleen de koelkast. en verder moet je in huis hebben:

  • 200 gram monchou
  • 250 milliliter slagroom
  • 1 tablet witte chocolade
  • 2 rollen oreo koekjes
  • 50 gram roomboter

Bijna geen ingrediënten dus en het is ook zo gepiept! Ideaal voor als je alles op het laatste nippertje nog even moet regelen, net als ik.
We beginnen met de bodem van de taart te maken. Als je een blender hebt: gooi anderhalve rol oreo koekjes in de blender om ze tot kruimels te vermalen. Heb je geen blender? Geen zorgen! Je kunt de koekjes ook in een plastic zakje doen en met een deegroller stukslaan. Doe dan in een klein pannetje het klontje boter en laat het smelten. Laat het niet bruin worden! Als het gesmolten is, voeg je de verkruimelde koekjes erbij en roer je de boter er goed doorheen.
Pak een bakblik en leg daar een vel bakpapier in. Je kunt de zijkanten van het blik invetten, maar het is niet per se nodig. Schep de verkruimelde koekjes met boter in het bakblik en duw het goed aan, tot het een stevige bodem heeft gevormd. Zet dan het blik in de koelkast voor minstens 10 minuten, zodat de boter hard wordt en de bodem goed bij elkaar houdt.

Dan is het tijd voor de vulling! Voor deze vulling mix je de monchou in een schaal zacht. Zet dat even aan de kant en klop dan de slagroom stijf. Schep dat bij de monchou en vouw dat er rustig in. Niet mixen, want dan heb je kans dat je van de slagroom boter maakt. Dus rustig met een spatel door elkaar heen vouwen. Zet de schaal met dit mengsel opzij en pak je chocola.
De chocola kun je in de magnetron smelten, steeds 30 seconden, tot het helemaal gesmolten is. Breek daarvoor de chocola in stukjes en doe het in een glazen schaaltje. Als je dat niet fijn vindt, kun je ook kiezen voor de au-bain-marie manier. Een glazen schaaltje boven een pan heet water. De gesmolten chocolade vouw je weer door het monchou-slagroom mengsel.

het enige wat dan nog over is, is een halve rol oreo koekjes. Zonde om te laten liggen natuurlijk. Verkruimel deze koekjes met de hand,zodat het wel redelijk grote stukjes blijven. Die roer je door de rest van de vulling.

Haal het bakblik uit de koelkast, verdeel de vulling over de bodem van de taart en zet het blik weer terug in de koelkast om op te stijven. Als je de vulling wat meer hard wilt hebben, kun je er ook voor kiezen om 2 tabletten witte chocola toe te voegen, in plaats van één. 

Eet smakelijk! En hou een stukje voor mij over!

Misschien vind je dit ook leuk

2 comments

Axl 5 april 2020 - 22:13

Heerlijk. Nu het binnen zitten vervelend begint te worden, gaan we maar binnen bakken 😉

Reply
Tineke 2 april 2020 - 07:31

Oh top dit, deze ga ik opslaan. Lijkt mij lekker om deze te maken wanneer mijn zoontje jarig is. Nog twee weken geduld, maar ik heb er nu al trek in.

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.