Ik wil geen speelgoed in de woonkamer!

by Tamara

AUWWWW! In het halfdonker loop ik de kamer binnen en meteen is het raak. Een pionnetje van een pawpatrol actiefiguur is kennelijk blijven staan en ik ga er vol op staan. Er komen een aantal woorden uit mijn mond die ik hier niet ga herhalen en plotseling ben ik het helemaal zat. Ik wil geen speelgoed meer in de woonkamer!

Geen speelgoed in de woonkamer?

Ik zit in een aantal woon en interieurgroepen op facebook en ik zie daar de mooiste huizen en woonkamers voorbij komen. Er zijn altijd een paar dingen die me meteen opvallen aan die foto’s. Zo liggen er NERGENS prulletjes. Gewoon echt nergens ligt een bonnetje dat uit een portemonnee gehaald is, een boodschappenbriefje of een verdwaalde envelop. Maar wat me nog meer opvalt is dat er op al die foto’s gewoon nergens speelgoed ligt. Hebben die mensen dan geen kinderen? En als ze wel kinderen hebben, zijn ze dan misschien al wat ouder? Of mogen die kinderen niet spelen in de woonkamer?

Ik zal eerlijk zijn, ik erger me er wel eens aan dat mijn woonkamer regelmatig op een Vtech showroom/speelgoedwinkel lijkt. Overal staan lego bouwwerken, prinsessenkastelen en natuurlijk de welbekende schreeuwerige loopwagen. Mijn woonkamer is niet zo groot en ik heb best veel kinderen, dus overal staat wel wat. Aan de ene kant vind ik het prima, natuurlijk, kinderen moeten lekker kunnen spelen en ze hoeven niet altijd op hun kamer te spelen. Maar aan de andere kant word ik af en toe wel eens gek van al die spullen die overal staan.

Waar moeten ze dan spelen?

Ze hebben hier allemaal hele mooie kamers met bedden met glijbanen eraan en een heleboel speelgoed. Dus ze zijn niet zielig hoor, ze hebben genoeg te spelen. En als het mooi weer is, kunnen ze naar hartelust buitenspelen. We hebben niet alleen een speeltuin tegenover ons huis, maar onze tuin is ook een grote speeltuin. We hebben een klimtoren met glijbaan, een zandbak en twee watertafels. Ohja! En we kochten een paar jaar terug een trampoline bij trampolines.nl . Voor komende zomer wil ik graag nog een schommel, dus daarvoor wil ik even op  buitenspeelgoed.nl kijken.

Afwisselen met speelgoed.

Mijn kinderen zijn best wel klein nog en daarom denk ik dat ik de komende jaren nog wel veel speelgoed in de woonkamer zal hebben. Ik moet ook zeggen dat wanneer de jongens op hun kamer spelen, dat het wellicht lekker rustig is beneden, maar ook niet zo gezellig. Nu zullen jullie wel denken: Nou, dan doe je alleen het speelgoed waar ze niet mee spelen naar boven. Ehh ja nou, dat is het probleem, ze spelen namelijk met alles! Ze vinden playmobil leuk, maar kunnen ook uren bouwen met lego. En de meisjes zijn natuurlijk nog kleiner en spelen graag met hun prinsessenspul!

Ik probeer af en toe wel wat naar boven te brengen en weer wat nieuws naar beneden te brengen, maar ja, dat schiet ook niet echt op.

Ik ben wel benieuwd wanneer hier het speelgoed de woonkamer uit zal gaan. Het heeft geen haast hoor, maar eerlijk is eerlijk. Het scheelt wel heel veel met opruimen! Hebben jullie veel speelgoed in de woonkamer?

 

Dit artikel bevat een link naar een webshop.

Misschien vind je dit ook leuk

8 comments

Tineke 6 februari 2019 - 12:45

Ik kan mij daar dus totaal niet druk om maken. Wij wonen in een oud huis en hier is het eigenlijk alleen in de woonkamer warm. Ik vind het alleen maar gezellig dat ze in de woonkamer zijn en het is ook hun huis.

Reply
Lenny van 28 september 2018 - 21:00

Vroeger snapte ik nooit, die huizen vol met speelgoed! Dat zou ik zelf nooit zo doen… dacht ik. Haha nu heb ik een woonkamer vol en vind ik het nog leuk ook. Anders gaat hij toch alleen maar mijn keuken lades overhoop halen ? Hij heeft met zijn 1,5 al heel veel en dan koop ik eigenlijk helemaal niet veel. Soms zie ik mama vlogs waarbij er iedere week weer want nieuws in huis komt. Nou heeft onze zoon wel veel suikertantes die zelf (nog) geen kleinkinderen hebben, dus we krijgen wel regelmatig iets.

Reply
Nienke 28 september 2018 - 18:57

Wij hebben een grote speelkamer maar dan nog staat er vrij veel in de woonkamer, vooral voor de jongste van 2 jaar. Het staat wel uit het zicht in een hoek van de woonkamer achter de bank, dus we hebben er ‘s avonds geen hinder van. En opruimen hoort erbij, dus dat leren we ze zoveel mogelijk van jongs af aan (is het idee ?).

Reply
Kim 28 september 2018 - 09:45

Ik heb speelgoed in bakken op de gang staan. Hij kiest dan waar hij mee wil spelen en dan is het een ontploffing, maar we ruimen het samen weer op als hij met iets anders wil spelen. Dan gaat het weer terug op de gang.
Ik heb juist boven zo min mogelijk speelgoed (hij is 2,5) omdat hij een vrij kleine slaapkamer heeft en ik daar zoveel mogelijk rust voor hem wil creëren.

Reply
Emy 28 september 2018 - 09:13

Op een of andere manier blijft dat speelgoed wel een strijd vind ik… ze hebben ZOVEEL! Wij hebben beneden een Ikea Kallax kast met 8 manden. Hier zit al het speelgoed in wat ik beneden heb… oh ja en een keukentje. Meer wil ik gewoon niet beneden hebben omdat ik dat onrustig vind.

Reply
Angelique 28 september 2018 - 07:44

Wij hebben niet veel speelgoed in de woonkamer. Lego en Playmobil staat op zijn kamer. Beneden wisselen we af. Keano is sowieso een jongetje dat eigenlijk alleen maar buiten wilt spelen dus speelgoed beneden is bijna niet nodig. Toch hebben we in de bank van onze eettafel, in één van de lades al zijn auto’s liggen met banen. Deze pakt hij er dan bij als hij beneden wilt spelen. In een andere lade hebben we speelgoed voor ons nichtje liggen als zij komt spelen. Spelen ze niet meer? Dan hup alles in de lade en weg is al het speelgoed. Wat we op dit moment wel overal hebben liggen zijn boeken, sinds hij vorig jaar in groep 3 heeft leren lezen slingeren er overal leesboeken.

Reply
Marianne 28 september 2018 - 06:56

Zooooo herkenbaar. Hier hebben we de. Meeste speelgoed op hun kamers en een aantal dingen beneden. Echter de plek waar ik een snee in m’n voet opliep door zo’n #%&€@/! Kut Lego blokje was op zijn slaapkamer ?
Wij hebben beneden een hoekje gecreëerd met een tafeltje en een ladkastje (die ikea combinatie die in die interieurhoeken voorbij komt) en nog is ‘t een bende. Van de week had m’n dochter 2 grote confettiballonnnen gekregen. Ook zo fijn. Dan lijkt je huis echt een waar slagveld als ze die kapot maken…

Reply
yessica leidner 28 september 2018 - 06:39

Goedemorgen, ooohhh dit komt ons héél bekend voor hoor?haha ja wij hebben 1 dochtertje? en ook liggen hier overal speelgoed haar knuffels die knuffel hebben allemaal een naam ??? haarr blokken en haar autos maar wij houden van orde dus ze mag spelen maar wel opruimen als je er niet meer mee doet spelen.anders ruim ik het zelf op dan gaat het in de vuilisbak haha ja zo doe ik het anders is het hier speelparadijs ik gooi het niet echt weg natuurlijk maar ze begrijp als ze het niet opruimt dat mama het gaat doen?
Én moet je na gaan, toenwij hebben hier gingen wonen hebben wij een grote schuur gebouwd geisolleerd van hout al haar speelgoed liggen daar in in ons tuin speciaal prinsesenhuis gebouwd het is 3 bij 3 groot haar kikkerland keuken enz… heeft mijn man laten bouwen en nog wil ze binnen spelen maar goed ik vind dat een kind een kind moet zijn maar er zijn grenzen

Én jij bent niet de enige die hier zich aan stoort ik net zo goed.
Én zo ie zo heeft mijn man 2 gebreiselde enkels dus zo ie zo zijn wij echter allert dat er geen los liggende speelgoed mag laten liggen voor Jill naar bed gaat en ook wij zeg maar weer een leuke artikel die je gepost heb

Veel liefs yessica

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.