Ik weiger om nog op de weegschaal te staan.

by Tamara

‘He Tam, hoe gaat het afvallen?’ of ‘Hoeveel ben je nu kwijt Tamara?’  twee van de vragen die de laatste tijd heel erg veel voorbij komen bij mij. En dat begrijp ik ook best. Ik heb natuurlijk heel erg veel gedeeld van mijn afvalavontuur en zelfs een heleboel mensen gemotiveerd om ook af te vallen. Toen schreef ik een blog dat ik stopte met weightwatchers en dat was het. Daarna heb ik nooit meer updates geschreven. Ik krijg er dus al een tijdje een heleboel vragen over en daarom dacht ik misschien dat het wel leuk was om even een update te plaatsen. Want waarom weiger ik om nog op de weegschaal te gaan staan?

Waarom ik af wilde vallen.

Even helemaal terug naar het begin. Ik begon helemaal aan het begin van dit jaar met weightwatchers omdat ik graag 25 kilo wilde afvallen. Nu zul je wel denken? 25 kilo? was je zo zwaar dan? Nou, ja.. Ik was dus ruim 95 kilo en hoewel ik mezelf niet echt als dik zag, schrok ik ontzettend toen ik op de weegschaal ging staan en dat getal ineens zag. Ineens ging er een knop om, ik moest en zou afvallen. Ik stortte mezelf er helemaal volop in, maakte betere keuzes, ging sporten en het afvallen ging als een speer. Na een tijdje had ik de punten van weightwatchers zo in mijn hoofd zitten dat ik daarmee besloot te stoppen en gewoon op eigen houtje verder wilde gaan. Maar toen ging het mis.

Het sporten lukte niet meer.

Ineens werd het me allemaal een beetje teveel. Ik was intens moe door de gebroken nachten, dus ik moest echt elke keer mijn laatste beetje wilskracht gebruiken om te gaan sporten. En ik ging ook door! Ik ging hardlopen en deed braaf de home workouts van Popsugar. Tot ik op een avond tijdens het squatten met gewichten ineens mijn knie verdraaide en amper overeind kon komen van de pijn. Mijn knieën zijn altijd al een dingetje geweest en tijdens elke zwangerschap is het erger geworden. Na een paar dagen wachten trok de pijn weer wat weg, maar toen ik het opnieuw probeerde lukte het maar een paar keer. Waar ik eerst makkelijk 50 squats haalde, kwam ik nu niet eens aan de 10 omdat het echt zeer deed.

Dus ik besloot het even te laten en helaas is het daarbij gebleven. De pijn is inmiddels weer weg, dus ik zou het eventueel weer kunnen doen, maar ik kom er momenteel gewoon niet aan toe. Zeker nu het vakantie is lukt het overdag gewoon niet en in de avond ben ik én echt te moe én ik moet in de avond echt werken, anders komt er niets online en krijg ik mijn opdrachten niet af. Na de vakantie heeft Floris langere dagen en ik hoop dat ik dan overdag wat meer aan werken toe kom, zodat ik in de avond eindelijk weer kan sporten. ( En weer kan hardlopen met Saar, want dat vond ik zooo leuk om te doen.)

Dus hoe nou verder?

Nou, jij durft vast niet op de weegschaal te staan omdat je zo aangekomen bent.’  denken jullie nu vast. Maar dat is dus helemaal niet zo. Sterker nog, ik ben al sinds ik gestopt ben helemaal stabiel. Ik hang een beetje rond de 80 kilo en er is dus nog steeds ongeveer 16 kilo af. Ik eet op dit moment gewoon gezond, regelmatig en zorg dat ik niet weer alle kilo’s eraan vreet. Ik heb het voornemen dat ik na de vakantie weer verder ga. Ik weet nog niet hoe, maar ik wil die laatste 5 á 10 kilo er nog heel graag af hebben. Alhoewel ik daarmee wel een beetje in dubio ben hoor, want als ik nu naar mezelf kijk in de spiegel ben ik ook al heel erg tevreden. Van Richard hoef ik ook niet nog meer af te vallen, hij zegt regelmatig dat hij me zo ook al heel erg mooi vind. De enige reden dat ik graag nog een beetje wil afvallen is dat ik gewoon graag een gezond gewicht wil hebben. Ik hoef echt geen maat S, ik heb nu maat M en ik ben daar al heel erg blij mee. Daarom wil ik nu ook gewoon niet te streng voor mezelf zijn en ga ik niet meer wekelijks op de weegschaal staan. Ik vond het namelijk toch op de één of andere manier heel erg frustrerend haha.

 

Dusss. dat was het hahah. Ik ben heel erg benieuwd hoe het met mijn mede afvallers gaat. Hebben jullie je doel al bereikt?

 

Misschien vind je dit ook leuk

7 comments

Marit 24 juli 2018 - 21:03

Ik ben sinds juni aan het koolhydraatarm .. De eerste week was ik 3,5 kilo kwijt! Maar hoe dan ook was het vooral vocht maar nu bijna 2 maanden verder ben ik sowieso 6 kilo kwijt! Het is ook best makkelijk vol te houden… Ik dacht dat ik dat koolhydraat arm niet kon maar het was eigenlijk best makkelijk!

Reply
Melissa 23 juli 2018 - 22:43

Wauw, super van je ! Ik ben al een tijdje bezig met ww maar ik blijf toch maar wat aanmodderen. Ik zou ietwat meer wilskracht moeten tonen. Want het is nog altijd, nou ja, dat kleine stukje chocolade kan best, of dit snoepje lukt wel.. maar nee hoor ! Toch wel iedere week -500g maar het gaat mij toch wat te traag 🙁 sporten lukt momenteel ook niet onmiddellijk, door de hoge temperaturen kom ik niet buiten om te lopen.. nuja, hopelijk krijg ik binnenkort de gekende ‘schop onder mn kont’ en herpak ik mij opnieuw ?

Reply
Rachel 23 juli 2018 - 18:55

zolang jij je er goed bij voelt meis lekker zo laten 😉 en waarom nog verder afvallen ….. vind het wel prima zo staan bij je 😀

Reply
Helma 23 juli 2018 - 09:22

Door jou ook begonnen!
En het gaat goed!
Suikervrij…! En dat had ik 100 jaar eerder moeten doen.
Nu 15/16 kilo kwijt. En stabiel.
Heerlijk.

Reply
Annabel 23 juli 2018 - 08:45

Wat een leuke update! Stabiel gebleven! Knap zeg! Zelf vind ik ook en merk het ook dat je sneller de juiste keuzes maakt in eten en drinken. Ik heb het 4 weekjes wat los gelaten —> de app niet ingevuld op vakantie o.a. Na 4 weken weegmoment en 800 gram lichter. Zo fijn! Teller staat nu op -23kg. Voor een gezond BMI moet er nog een aantal kg vanaf (-10kg) en daar gaan we voor ??. Voel me nu al zoveel beter!

Reply
Anneloes 23 juli 2018 - 23:10

Wat grappig, mijn verhaal is precies ‘t zelfde. Ook – 23 en moet nog ongeveer 10kg vanaf. Liefst 12 haha. Knap hoor!

Reply
Natasja 23 juli 2018 - 08:31

Ik herken het! Er gebeurd iets of je bent even te druk met andere zaken en dan is je motivatie weg. Ik vind het super knap van je dat je de punten van weight watchers zelf kunt meenemen. Ik ga echt weer snaaien als ik er niet mee bezig ben. Je ziet er prachtig uit meid! Ik mocht willen dat ik jouw figuur had. Ik weeg hetzelfde als jij nu maar ik ben nog altijd een propje.

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.