Ik vind moeder zijn best zwaar.

by Tamara

Een blogje dat ik eigenlijk had ingepland voor vorige week donderdag. Maar door de gebeurtenis met Lauren besloot ik hem nog een weekje uit te stellen.

alwlqe4j40yq7z65g

 

Het is een ontzettende rotdag, ik ben ziek en loop mopperend door het huis omdat Floris in een onbewaakt ogenblik een fles waterproof zonnebrandcreme over mijn hele interieur gegoten heeft. Jep hij stond binnen handbereik. In de koelkast, maar wel binnen handbereik. Ik ben namelijk zo’n verschrikkelijk onverantwoordelijke moeder die weigert aaaaalles waar ze niet mee mogen spelen opzij gaat leggen. Klinkt misschien dom, maar die twee weten dondersgoed waar ze wel en niet aan mogen zitten en aan Floris brede lach toen hij me recht aankeek en het laatste restje zonnebrand over mijn toch al niet te redden bank goot, is het duidelijk dat hij dat echt even doet om mama te klieren.. En omdat kliederen gewoon leuk is natuurlijk.

Jep, op zulke momenten vind ik het best zwaar om moeder te zijn.

Heeft vriendlief net gemoppert dat ik volgens hem altijd maar zeg dat ik hele dagen aan het opruimen ben, maar dat hij zich dat niet kan voorstellen aangezien het altijd een bende is als hij thuiskomt. ( goh? Meen je dat). Dus ik besloot een tandje bij te zetten en even keihard aan het werk te gaan. Na 5 min, de tijd die ik nodig had om al het speelgoed terug te kieperen in de kisten waar ze voor bedoeld zijn en alles onder de bank weg te plukken, begint Lauren te huilen, voedingstijd..

Terwijl ik net mijn shirt naar beneden doe komen de jongens binnengewandeld, kieperen een speelgoedkist om, gooien alles even overal naartoe en vragen om een ijsje. Zucht, het is net half 10. Maar goed, het is vakantie dus : ‘ja hoor, pak maar!’ Om vervolgens 2 superblije mannetjes naar de bij keuken te zien rennen. Daar hoor ik ze wat bekvechten over wie welk, indentieke aan het andere , ijsje krijgt, maar ik hoor na een tijdje de vriezer dichtgemept worden en zie ze beide blij met een ijsje dat opengemaakt moet worden binnen komen lopen, dus het zal wel goed zijn.

Lauren is vol, dus ik lig haar na heel even knuffelen in de box om opnieuw de rommel te lijf te gaan. Ik hoor haar een tijdje jammeren, waarna Maxim binnenkomt en zegt dat ik NU zusje moet gaan troosten. Nou vooruit. Het speelgoed is opgeruimd en ze is nog zo klein, even kroelen mag best. Bovendien vind ik het ontzettend lief van Maxim dat hij binnenkomt om dat even te zeggen.

Ik knuffel en klets wat met haar als ik buiten TER en ROR ineens tegen elkaar hoor losbarsten. Zal ik gaan kijken? Of ze even laten? Ik kies voor het laatste en als ik een ogenblik later: ‘Solly massiemmm!’ hoor, denk ik dat het wel goed zit. Lauren is inmiddels weer moe en slaapt verder in de box.

Als ik onder het genot van een aflevering Lost de hele keuken poets, ( jep, dat is mijn me-time tegenwoordig) staan er ineens 2 jongetjes naast me. ‘Ikke hommer’ zegt Floris, dus ik geef ze bordjes om vast op tafel te zetten zodat ik even de keuken af kan maken en dek daarna de rest van de tafel. Na 10 minuten bekvechten over beleg, smeer ik hun zo geliefde chocopasta op hun brood terwijl ik voor mezelf een excuses verzin waarom ik ze geen gezond beleg geef. Ik besluit ze straks maar extra fruit te geven. Nadat ze hun brood op hebben en ik zie dat ik hun bekers  omgewisseld heb,  wat natuurlijk resulteerd in gegil: ‘Ik wil niet ranja!!’ van Maxim en ‘water is blehhh’ van Floris en het omwisselen van de bekers geen zin heeft, drink ik beide bekers zelf maar leeg en geef ze het juiste drinken. Wat ze vervolgens niet opdrinken omdat mama al uit hun bekers heeft gedronken. Prima, dan drink je maar niet.

Na de lunch is het bedtijd! Jeeeej! Ik kieper Floris in bed, waar hij 5 minuten gilt alsof hij in een bad zoutzuur is gelegd en waarna het verdacht stil word. Als ik bij hem ga kijken vind ik hem in de badkamer, 2 lege tubes tandpasta op de grond en 1 in zijn handen. De inhoud ligt in bad.

Na even flink gegilt te hebben, ( en me daar later vreselijk schuldig over te voelen) leg ik hem maar in ons bed omdat ik weet dat hij daar wel braaf gaat slapen. Moederfail van de dag.

Het uur daarna ben ik ontzettend druk met schoonmaken, opruimen, de was doen enz. Ik stuur zelfs trots een paar foto’s naar Richard, die ipv de gehoopte ‘goedzo’ en ‘hehe’ terugstuurd. Wanneer ik eindelijk op de bank plof is Lauren wakker en terwijl ze drinkt, perst ze een spuitluier vol die niet alleen haar romper vies maakt, maar ook mij en de bank. Heerlijk!

De uren daarna overleef ik en zie ik mijn huis langzaam weer in een chaos veranderen. Na tijdens het met zorg bereidde eten 100 x ‘dit is zoooo smerig’ of ‘ jakkes! Dit lust ik niet’ te horen en als klap op de vuurpijl een: ‘ Ik dacht dat je had opgeruimd’ te horen, moet ik me inhouden om niet maar een potje te gaan janken. Ondertussen tel ik de uren af tot bedtijd en wanneer ze na veeeeeel protest eindelijk veel te laat in bed liggen, sjok ik afgepeigerd naar beneden en zeg: ‘ik vind moeder zijn best zwaar’ om vervolgens een liefdevolle knuffel te krijgen (die ik echt nodig had) en ‘Maar je doet het toch maar even en heel erg goed ook!’ te horen. Wat een opluchting! Voor het slapen gaan geef ik alledrie de engeltjes een kus en hoop dat het morgen beter gaat terwijl ik de gedachten over een mogelijke rampnacht negeer.

Met een voldane glimlach val ik in een wel verdiende slaap.. Waar ik na 3 uur uit gewekt word omdat Floris tussen ons in kruipt en zijn armen om me heen slaat. Ach, laat hem maar liggen. Het zijn nu misschien moeilijke en drukke dagen, maar ik ga deze tijd ooit ontzettend missen als ze groot zijn.

 

Hoe ervaren jullie dit? Ik vind het jammer dat veel moeders niet durven toe te geven dat het allemaal best zwaar is af en toe. Natuuuuuurlijk is het veel leuker om op te scheppen dat je kinderen zo lief zijn en het zoooo goed doen, maar geen moeder of kind is perfect en moeder zijn is niet altijd maar leuk! Dat mag ook wel eens gezegd worden toch?

Misschien vind je dit ook leuk

39 comments

Puck 20 augustus 2015 - 13:33

Heb je dit nu ook aan manlief laten lezen? Dat hij snapt dat opruimen gelijk staat aan nieuwe rommel? Dat het dus niet zo is dat je niets hebt gedaan…

Reply
Liess 20 augustus 2015 - 09:42

Moeder zijn IS moeilijk en zwaar, en mensen die beweren dat ze constant op een roze wolk zitten zijn jokkebrokken

Reply
Suus 19 augustus 2015 - 21:06

Ssstttt ik lig op bed met 2 repen chocolade en cola… na de 2 oudste op bed gingen met mn spuit erin gekropen…. ja beneden is een bom ontploft, maar dat zie ik vanaf boven niet! En de man werkt overver nu dus daar ook geen gezeur van..hihi Ik geniet van mn rust voor nu hier was vandaag zoon dag zucht…

Je schrijf het weer zo leuk en zo herkenbaar heerlijk lezen!

Reply
Sonja 19 augustus 2015 - 10:31

Heel herkenbaar; you’re not alone! Hier ook een loedermoeder die nog wel eens wat laat slingeren en dan vervolgens.. nooo! Het moederschap IS zwaar, daarom snap ik de kritiek naar andere moeders nooit zo goed

Team up, women!

Reply
mandy 19 augustus 2015 - 09:51

Ik vind het ook best zwaar..
En als ze in bed liggen, die van ons rond 7
Ben je zo kapot dat je er na zelf in bed kruipt door de weeks dan.
?

Reply
lin mommysworld 18 augustus 2015 - 21:30

Haha zoooo herkenbaaar!!! Gelukkig heb je nog altijd een bff waarmee je dan kunt appen en die stuurt dan terug dat het net zo is daar 😉 hihi

Reply
Charlotte 18 augustus 2015 - 19:49

Wat goed gezegd! En toch ook weer erg leuk geschreven! Ik doe het je niet na hoor, met drie kids! En laat die mannen maar lullen… Als je voorstelt om een dagje te ruilen dan krabbelen ze vast terug…

Reply
Monique 18 augustus 2015 - 19:02

Haha goed om ook eens zo’n stuk te schrijven. Want het is inderdaad niet altijd makkelijk en als alles tegelijk misgaat kan ik me goed voorstellen dat je zin hebt om in een hoekje te gaan zitten janken… Ik heb er maar 1 en ben voor mijn gevoel de hele dag aan het opruimen. Ik kan me niet eens voorstellen hoe het is als je er 3 hebt. Respect meis! En gelukkig wegen de mooie momenten op tegen de mindere. Wees trots op jezelf want moeder zijn is een hartstikke belangrijke, verantwoordelijke (en soms ook vermoeiende) taak!

Reply
Tamara 18 augustus 2015 - 19:18

Ahhhh lieff ! Dankje!!

Reply
Simone 18 augustus 2015 - 16:50

Wat leuk geschreven! En wat een dag! Hopelijk zijn niet alle dagen zó heftig. Ik snap je volkomen. Ik heb nog maar één kleintje van twee-en-een-halve maand en ik heb al het gevoel dat ik nergens aan toe kom en geen tijd heb om op te ruimen, laat staan eens een keer iets grondig schoonmaken. Het ís soms ook best zwaar! Maar ach we zeuren niet 😉 Ze zijn het toch allemaal waard.

Reply
Tamara 18 augustus 2015 - 19:18

Ze zijn het absoluut waard!

Reply
Bregje 18 augustus 2015 - 14:57

Natuurlijk mag dat gezegd worden! De liefde, kusjes en knuffels zijn priceless, maar daar staat tegenover dat het hard werken is. Ik ben met 1 dreumes al uitgeput aan het einde van de dag, heb veel respect voor jou dat je er drie hebt. En goed dat je er eerlijk over bent…zo te lezen in de comments zijn we niet de enige, dat helpt!

Reply
Tamara 18 augustus 2015 - 19:17

Mooi gezegd!!

Reply
Leonie 18 augustus 2015 - 14:52

Heel erg herkenbaar. Elke dat naar je werk gaan is minder zwaar – levert alleen weer meer schuldgevoel naar je kinderen op. Maar t is echt bikkelen. Ik ervaar dat ook en heb er 2 ipv 3.

Reply
Nova 18 augustus 2015 - 14:22

Petje af. En om even een opmerking te maken: Je bent géén onverantwoordelijke moeder. Wat je daarna zegt klopt wel, ze weten donders goed wat wel en niet mag.
Verder is alles al gezegd en sluit ik me bij de overige reacties aan.

Liefs,
Nova

Reply
Tamara 18 augustus 2015 - 19:17

Lief! Ik vind mezelf ook geen onverantwoordelijke moeder hoor, maar met die dingen word je wel zo gezien..

Reply
lara 18 augustus 2015 - 12:59

Prachtstuk!

Reply
Diana 18 augustus 2015 - 12:45

Hahahaha wat een heerlijk stuk. Echt herkenning dit……heb het zelf ook hoor …..nooit helemaal schoon in huis en kapot op de bank ploffen savonds. Hoor ook echt m’n eigen moeder in mezelf terug als ik m’n mond opentrek en die was alleenstaand met 2 kids en een baan…..als ik daaraan denk dan vraag ik mezelf echt af hoe ze dat geflikt heeft. Dan pas komt de waardering in wat ze allemaal voor je gedaan heeft.

Reply
Silke 18 augustus 2015 - 12:33

Ik heb maar 1 kleine en die is nog geen eens drie maanden oud, maar zelfs dat vind ik soms zwaar. Wanneer ze zo huilt en niks er tegen helpt, of als ze haar net verschoonde luier voor de 3e keer gelijk volpoept als je d’r rompertje dicht knoopt (en dat om 4u ‘s morgens). Het lijkt me heel lastig soms met 3! Maar als ik dan lees dat Floris lekker tussen jullie in kruipt, daar doe je het voor toch? 🙂

Reply
Tamara 18 augustus 2015 - 19:10

Ahh lieve reactie!! Lauren is ook bijna 3 maanden en ook zo’n poepmachine haha! En inderdaad, Floris is nog maar zo klein, die mag af en toe best lekker komen knuffelen haha!

Reply
Lieke 18 augustus 2015 - 11:30

Je hebt groot gelijk, zelfs nu Mason nog klein is vind ik het soms best zwaar. Jij hebt er 3, dus kan me er niet eens een voorstelling van maken. Soms gebeuren er dingen gewoon op de momenten dat het niet uitkomt.. Het is super leuk en mooi om moeder te zijn maar inderdaad ook zwaar!

Reply
Rosanne 18 augustus 2015 - 10:47

Wat goed dat je zo eerlijk bent!
Het lijkt mij ook zeker niet gemakkelijk om moeder te zijn maar je kunt daardoor zeker trots zijn op jezelf!

Reply
Whitney 18 augustus 2015 - 10:33

Ik vind het ook zwaar. Vind het vooral pittig dat mijn zoontje nog niet goed kan praten. Hij kletst de hele dag door maar wat hij nu zegt. Ik zou het niet weten. En zo kan ik nog andere dingen opnoemen. Wees trots op jezelf. Moet ik ook doen (lastig puntje).

Reply
Malou 18 augustus 2015 - 10:30

Wat ik me nou afvraag hè; wanneer heb jij dan tijd om te bloggen? Het klinkt echt ontzettend druk met drie kindjes (maar aan de ander kant lijkt het me ook wel weer heel leuk). Oh en om sommige stukjes moet ik trouwens wel lachen.

Reply
Tamara 18 augustus 2015 - 19:08

Hahaha daar maak ik tijd voor! Nee grapje! Als ze op bed liggen en tijdens voedingen enzo. Of ik geef maxim de ipad en ga bloggen! Haha

Reply
José 18 augustus 2015 - 10:24

Ik heb een grote wens voor nog één of twee kindjes erbij, maar als ik dit zo lees moeten we het misschien toch maar bij één houden. 😉 Grapje.

Goed dat je hier over schrijft. Ik ben ook niet zo van de ‘ik ben moeder en het is altijd geweldig’ verhalen. Waarom niet gewoon eerlijk zijn over dat het niet altijd over rozen gaat? Ik ben flink van een koude kermis thuis gekomen toen ik bijvoorbeeld in mijn kraamweek zat en het allemaal vre-se-lijk was. Na al die verhalen over een prachtige kraamweek dacht ik dat die roze wolk er die week bij hoorde. Nee, toch niet. En pas wanneer je dat eerlijk toegeeft komen de verhalen van andere moeders die het exact zo ervoeren als jij (maar dat nooit durfden te vertellen, want het hoort toch leuk, fijn en genieten geblazen, te zijn?)

Wat fijn dat je man ‘s avonds toch datgene kon geven aan je wat je even nodig had: een dik compliment en een knuffel. Wat kan dat een mens goed doen op zo’n moment he? En zo te lezen doe je het ook hartstikke goed! Ik heb met één mijn handen al vol, dus ik moet er maar even niet aan denken hoe dat met drie zou zijn.

Reply
anne 18 augustus 2015 - 10:23

Momenteel is het heavy nu ze beide thuis zijn en in een echt niet leuke periode zitten. Maar anders gaat het me op zich nog best redelijk af 3 van die mannen.
Buiten het feit dat ik echt geen 24/7 huismoeder kan zijn dus best uitkijk naar het eind van mn verlof.
Dat klinkt onaardig, maar ik wordt er niet gezelliger op van 24/7 thuis zeg maar.
Maar de dagen die je beschrijft zijn hier momenteel ook dagelijks aan de orde.. en dan vindt ik het gewoon ook echt even niet!! leuk.

Ik denk dat iedere moeder dat heeft maar dat alleen de echte bikkels het toegeven haha.

En over dat poetsen? Odin zou de emmer met sop in zn handen krijgen als hij die opmerking zou doen na zo n dag hahaha

Reply
Adinda 18 augustus 2015 - 09:00

Super dat je er over schrijft. Respect voor je hoe je het allemaal doet met 3 kinderen. Ik heb zelf een dochter van 5 jaar en laat ik het zo zeggen ik ben blij dat de basisschool weer begonnen is 😉 rust in huis haha.

Reply
Saskia 18 augustus 2015 - 08:37

Ja dat mag zeker gezegd worden en heel goed dat je eerlijk bent 🙂 ik word weleens onzeker van al die perfecte moeders met perfecte kids 😉

Reply
Tamara 18 augustus 2015 - 19:06

Lieve reactie! Ik ook!!

Reply
angelique 18 augustus 2015 - 08:15

Ik vind het al zwaar met één kind af en toe laat staan drie! Ik heb een kleuter die de peuterpuberteit, de nee fase en de gebruikelijke dwarsheid nu allemaal tegelijk heeft geloof ik. Doodvermoeiend!

Reply
Nicoline 18 augustus 2015 - 07:29

TER en ROR haha die is geweldig!! Ik vind mama zijn soms heel zwaar hoor! En ik heb er nog maar 1 van 8 maanden. Laat staan 3!! Ze heeft nu al 2 nachten dat ze om de 45 minuten huilend wakker wordt en ik heb griep, ben nu ook gesloopt! Wij willen meer kindjes, zeker weten. Liefst ook 3 of 4. En als ik dit zo lees kan ik het me helemaal voorstellen. Voel je niet schuldig ik denk dat elke echt elke moeder deze gevoelend heeft, zo niet liegt ze 🙂

Reply
Janneke 18 augustus 2015 - 07:17

Pfoeh… Respect hoor!
Stiekem ben ik heel blij dat ik niet meteen 3 kindjes krijg… Maar eerst eentje. Ik zou niet weten hoe ik in één keer 3 kinderen zou moeten handelen. Dan had ik echt nog veel vaker gegild (en me daarover schuldig gevoeld) en dan had ik absoluut die huilbui gehad.

Je kan echt trots zijn dat je je er zo doorheen slaat!

Reply
Anouk 18 augustus 2015 - 07:12

Poeh die jommetjes van je zitten ook niet in de makkelijkste fase zo te lezen.
Ik laat mijn zoontje altijd iets opruimen voor hij aan wat nieuws begint, of voor hij iets te eten krijgt. Doordat ik hem dit vanaf begin aan heb laten doen doet hij dat nu met 2 jaar al zonder dat ik het hoef te vragen. Scheelt een hoop troep en mij een hoop werk.

Reply
Cassandra 18 augustus 2015 - 07:06

Moeder zijn is ook zwaar lieve schat. En ja ik vind her ook belachelijk wanneer mensen daar niet eerlijk voor uit komen. Je doet het hartstikke goed hoor. ?

Reply
Angela 18 augustus 2015 - 07:03

Leuk stukje! Moeder zijn van 3 kinderen IS zwaar!
En ik schaam me er niet voor om dat te zeggen als er naar gevraagd wordt.
Maar ik denk dat we het er best goed vanaf brengen!
Wees trots op jezelf!

Reply
Priscilla 18 augustus 2015 - 06:37

Ik geef heel weinig om het huishouden. Ik maak beneden schoon/ruim op vlak voordat mijn vriend thuis komt en de rest van de dag dus niet. Die streken van je zoontjes zijn straks voorbij en dan loopt het vast weer wat relaxer ?

Reply
Janneke 18 augustus 2015 - 07:21

Haha, ik doe dat zonder kindje al. De hele dag een beetje (leuke) dingen doen en dan vlak voordat mijn man thuis komt opruimen… Ik denk ook niet dat ‘t gaat veranderen op het moment dat ons kindje er is, eigenlijk.

Reply
Naomi 18 augustus 2015 - 06:10

Respect!!! Je mag trots zijn op jezelf!!!

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.