Ik ruimde mijn kledingkast op en dit haalde ik er allemaal uit.

by Tamara

Ken je dat? Dat je voor je kast staat en dat je niets hebt om aan te trekken? Nou dat had ik de laatste tijd heel erg. Mijn kast was een chaos van allerlei zomer en winterspullen, dingen die veel te groot waren en dingen die inmiddels alweer te klein waren en zo nog veel meer. Steeds vaker had ik het idee dat ik hem even goed moest uitzoeken. niet alleen om eens goed inzichtelijk te hebben wat ik nou eigenlijk allemaal heb, maar ook om de dingen eruit te halen die ik toch niet meer draag. Ik heb namelijk de neiging om dingen nogal lang te bewaren, wat natuurlijk eigenlijk dikke onzin is, omdat ik ze toch niet meer draag. In deze blog laat ik jullie zien wat ik allemaal wegdoe en waarom.

Jaren aan kleding.

Voordat ik moeder werd, was ik dol op hele dure merkkleding. Mijn kasten hingen vol met kleding van Tommy Hilfiger, McGregor en nog meer van dat soort merken. Maarrr, voordat ik moeder werd, had ik maat S/M en nouja.. Zacht gezegd heb ik dat al een aantal jaren niet meer! Haha! Nu ben ik inmiddels wel weer druk aan het afvallen, maar maat S is gewoon niet mijn streven. Je hebt heel veel mensen waarbij dat een prima maat is, maar bij mij staat dat gewoon niet. Mijn uiteindelijke doel is ook niet een gepaalde maat of een bepaald gewicht, maar gewoon een lichaam waar ik me fijn bij voel. Duss ja. Al die kleren ga ik nooit meer passen en kunnen allemaal weg. Ik verzamelde ze allemaal in een grote vuilniszak en zette het apart.

Dan de ‘thuis’ kleren.

Oude shirts die eigenlijk niet meer ‘gewoon’ kunnen, draag ik heel veel thuis. Maar in de loop van de jaren heb ik zoveel thuisshirts verzameld dat er best wel een aantal weg kunnen die ik echt niet meer kan dragen. Want even hoor, wie heeft er nou 4 shirts om haar in te verven nodig? Haha. Ik zocht mijn 3 favoriete shirts uit en deed de rest in een zak om weg te gooien.

Alle verschillende maten.

Vorig jaar viel ik heel erg veel af, namelijk 16 kilo. Inmiddels zitten er weer een aantal bij en de kleinere kleding van toen pas ik nog wel, maar het zit niet zo mooi meer. Nu wil ik dat niet wegdoen, ten eerste omdat ik aan het afvallen ben nu en ik ze over een tijdje wel weer pas, en ten tweede omdat die kleding nog allemaal vrijwel nieuw is. Er zit bijvoorbeeld deze prachtige trui van penn en ink tussen die ik uitzocht bij de webshop Anna van Toor, die ik echt geweldig vind en die ik echt niet weg wil doen. Maar daarentegen, ik doe wel alle kleding weg die veel te groot is geworden. Ik wilde ze bewaren voor als ik weer aan zou komen, maarehh.. Eigenlijk is dat onzin, want ik ben niet van plan om weer aan te komen! Haha! Dus als stok achter de deur doe ik het allemaal weg.

 

Uiteindelijk heb ik zes vuilniszakken vol met kleding naar de kledingbak van het Leger des heils gebracht. Oké, eerlijk is eerlijk, dit was niet alleen van mij, maar ook van Richard. Maar toch. Het is wel heel erg fijn om nu weer wat ruimte te hebben in mijn kast!

Houden jullie ook wel eens zo’n grote opruiming?

In samenwerking met Anna van Toor.

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.