Ik raakte iets heel dierbaars kwijt.. En vond het op een hele gekke plek terug!

by Tamara

Lauren, mijn oudste dochter, is een echte verzamelaar. Ze verzameld diverse dingen en sleept altijd van alles mee naar haar kamer, waar ik ze dan af en toe even allemaal weer opruim. Nu was dat altijd een redelijk onschuldige hobby, totdat ze dingen van mij begon te verzamelen. Lauren is dol op glimmende dingen ( ik noem haar voor de grap wel eens ekster) en de laatste tijd miste ik heel vaak sieraden. Ik draag niet zo heel erg vaak sieraden, maar ik heb een paar items waar ik heel erg zuinig op ben en die ik graag wil bewaren voor bijzondere momenten of waar ik gewoon bijzondere herinneringen aan heb. Zo kreeg ik tijdens onze eerste kerst samen bijvoorbeeld echte chanel oorbellen van Richard. We waren helemaal naar Amsterdam afgereisd voor die oorbellen en hoewel ik ze inmiddels een beetje te opzichtig vind voor gewoon zo, wil ik ze natuurlijk wel heel erg graag bewaren. Maar goed.. Sieraden verstoppen dus. Meestal vind ik het niet zo erg als ze iets pakt, omdat ze heel erg goed onthoudt waar ze het laat. Maar deze keer niet.  Lauren verstopte namelijk mijn verlovingsring en wist niet meer waar hij nou lag.

Waar is hij nou?

Nu zullen jullie vast wel denken: Een verlovingsring? Hoezo is die je heel dierbaar? Het is geen trouwring ofzo.’ Nee, dat klopt. Maar Richard vroeg me ten huwelijk toen we net vier jaar bij elkaar waren en ik heb die ring dus al ruim 8 jaar om. Het is het enige sieraad dat ik dagelijks draag en dat ik alleen afdoe als ik ga schoonmaken of ga douchen.

Nu had Sarah dus een ongelukje en om te voorkomen dat mijn ding eronder zou komen zitten, deed ik hem af en legde ik hem op de eettafel. Lauren ( de kleine ekster) pakte hem meteen en deed hem om haar vinger: ‘Nu ga ik met papa trouwen he?’ zei ze. Ik lachte en ging verder met schoonmaken, terwijl ik niet doorhad dat ze er vandoor ging met mijn ring.

Even later was ik aan het werk en ik heb als ik nadenk de vervelende gewoonte om met die ring te gaan zitten draaien. En toen kwam ik er dus achter dat hij weg was! Ik vroeg lauren waar ze hem had en ik zag dat ze schrok, ze wist echt niet waar ze hem gelaten had.

Zoeken, zoeken, zoeken.

Een paar dagen zoeken gingen er voorbij. Ik haalde haar kasten leeg, keek in haar bed. Doorzocht al haar verstopplekken, maar ik kon hem niet vinden. Ik was er ook wel een beetje verdrietig door, want ja.. Hij was me erg dierbaar en ik zag het al voor me dat ik hem nu echt kwijt zou zijn.

Uiteindelijk vond ik hem op een hele gekke plek terug. Rich had weekboodschappen gedaan, ik haalde de bonnetjes uit de zak en daartussen zat mijn ring! Enorm geluk gehad dus, want ik had hem met de bonnetjes weg kunnen gooien, maar Richard had hem ook kwijt kunnen raken tijdens het boodschappen doen.

Kijk! hij is gelukkig weer terug!

Ben jij wel eens iets dierbaars kwijtgeraakt?

Misschien vind je dit ook leuk

2 comments

Rianne/ @mmmijsjes 1 oktober 2019 - 20:29

Ohja! Ik had de oorbellen van onze bruiloft op de salontafel gelegd. Don’t ask why. En die waren ook verdwenen. We hadden toen net een kitten en ik was bang dat poes er een had opgegeten… Alles overhoop, en de hele week niet durven stofzuigen. Maar goed ook want vond m uiteindelijk onder de bank… oh wat had ik het benauwd gehad. Ik raak overigens heel vaak iets “kwijt” (gelukkig minder dierbaar) maar ik vind het tijdsverspilling om de hele dag te zoeken. Is vast ergens in huis dus kom het vanzelf (op een stomme plek) weer tegen. En zolang ik het niet acuut nodig heb, ben ik het ook niet kwijt – is mijn excuus ?

Reply
Felicity 1 oktober 2019 - 13:43

Ik niet maar mijn broer had een zegelring van onze opa die al jong overleden is. We waren op vakantie naar Zeeland en hij had de ring nog om toen we naar het strand gingen. Hij nam een sprong in het zeewater en direct was de zegel ring weg en die natuurlijk nooit weer gevonden.. mn broer voelde zich zo schuldig.

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.