Ik mis het oude Noorder Dierenpark.

by Tamara
Noorder dierenpark

Sinds een tijdje heb ik timehop, een soort app waarmee je kunt zien wat je op die dag in de voorgaande jaren aan het doen was. En vorige week kwam ik weer een foto van 5 jaar geleden tegen toen we met Maxim een dagje naar het Noorder Dierenpark gingen. En plotseling had ik een soort van heimwee ofzo? Ik dacht terug aan al die keren dat ik daar geweest ben, vanaf dat ik nog een baby was gingen we naar die dierentuin en ik vind het zo jammer dat dat nooit meer kan. We hebben een abonnement op Wildlands, maar ja.. Dat is toch anders.

Ik mis het oude Noorder Dierenpark.

Misschien komt het ook gewoon omdat ik zoveel mooie jeugdherinneringen heb aan die dierentuin. Ik heb een heleboel foto’s van mezelf als klein meisje in het Noorder Dierenpark en toen ik zelf moeder werd gingen we er ook heel regelmatig naartoe. Dus misschien is het gewoon dat ik die dierentuin mis omdat het echt nostalgie voor mij is. Het is echt iets waar ik aan terugdenk als iets uit mijn jeugd en ik vind heel erg jammer dat je er nu niet meer heen kunt.

Een abonnement op die nieuwe dierentuin.

We hebben vorig jaar een abbonement op Wildlands afgesloten, want eerlijk is eerlijk, het is gewoon een hele mooie dierentuin. Of nouja dierentuin, dieren themapark, zoals ze het zelf noemen. Als je er naartoe gaat ben je zo een hele dag kwijt en dan ben je ook echt doodop. (tenminste ik dan) het is enorm groot en er is heel veel te doen en te zien, maar je moet er wel een stukje voor lopen. Ook moet ik echt zeggen dat alles echt heel mooi is bedacht en heel mooi is aangelegd. Over alles is echt tot in de puntjes nagedacht en ik raad iedereen het aan om er een keertje te gaan kijken.

Wat mis ik dan in het Noorder Dierenpark?

Maar toch mis ik de gezelligheid van het Noorder Dierenpark. Voor de dieren is het absoluut beter dat ze mooiere en grotere verblijven hebben, want ik vond het af en toe echt best wel sneu om te zien dat dieren in een relatief klein verblijf zaten. Op deze manier hebben ze gewoon veel meer ruimte om te bewegen. Maar voor de mensen, ja ik weet niet eens hoe ik het moet omschrijven eigenlijk. Ik vond de oude dierentuin nou juist zo leuk omdat je er veel kon leren en dat het echt een soort park was? Bijvoorbeeld bij het gedeelte over de aarde en de dinosaurussen. Of de expositie in hetzelfde gebouw over de evolutie van de mens en de dieren. Misschien ben ik gewoon een nerd hoor, maar dat vond ik echt elke keer weer leuk om te zien.

Toen ik een tijdje geleden filmpjes zag van jongeren die de dierentuin aan het slopen waren en later van de echte sloop van de verblijven, vond ik dat stiekem best raar en moeilijk om te zien. Het is toch een stukje jeugd dat je afsluit ofzo? Ik weet dat je er nu kunt rondwandelen en dat het gewoon een soort park is, maar eigenlijk heb ik daar niet zoveel behoefte aan.

Maar niets aan te doen. De oude dierentuin is dicht en ze hebben er een hele mooie dierentuin voor  terug gekregen. Maar heel soms kijk ik wel met heimwee terug aan het oude Noorder Dierenpark.

 

Nog meer mensen die het oude Noorder Dierenpark  missen? Of zijn jullie helemaal blij met de nieuwe dierentuin Wildlands?

 

Misschien vind je dit ook leuk

5 comments

Ilona Kalk 16 mei 2017 - 12:20

Ja heel herkenbaar. Als klein meisje er heel vaak geweest. Met m’n zoontje ben ik er nog 1 keer geweest. Maar wildlands vind ik ook wel leuk hoor, veel leuke dingen te doen voor de kids naast het dieren kijken. Als ik mocht kiezen zou ik toch voor het oude park gaan denk ik

Reply
Leonie 16 mei 2017 - 08:26

Ja ik mis het oude dierenpark ook. Wij gingen elk jaar heen en kende het park uit mijn hoofd. Nu hebben wij een abonnement op Wildlands en de oudste vindt het echt te gek. En gelukkig maar want voor hem en zijn zusje doen we dat hahaha. Maar mama denkt soms met weemoed terug aan die goede oude tijd.

Reply
Leonie van Mil 16 mei 2017 - 07:29

Ik ben nog niet in Wildlands geweest. Ik ben wel heel nieuwsgierig. Ik hoor er wisselende verhalen over.

Reply
Miranda 16 mei 2017 - 06:49

Ik ben er zelf trouwens nog niet geweest ?

Reply
Miranda 16 mei 2017 - 06:47

Ik mis hem ook. We hebben er heel veel uurtjes doorgebracht.
En wat was ik boos op die jongeren die de boel aan het vernielen waren. Waar zit je fatsoen ?

Maar wist je dat de oude dierentuin gewoon open is ?
Het het nu (dacht ik) het Rensenpark. De kinderboerderij is open en op de oude savanne komt een Engels theehuis.
Tevens zijn er in de zomer div aktiviteiten.

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.