Ik kwam bijna 30 kilo aan toen ik zwanger was.

by Tamara
30 kilo aankomen zwanger

Voordat ik zwanger raakte van Maxim had ik een gewoon normaal figuur. Ik was niet superslank, maar een gewoon goed figuur en was eigenlijk best tevreden. Toen ik zwanger raakte begon ik al snel een buik te krijgen. Ok natuurlijk kwam dat mini buikje vooral door mijn rommelende darmen, maar toch was ik er trots op. Ik kon echt tijden voor de spiegel staan terwijl ik mijn groeiende buik bewonderde en aaide er al dan niet bewust de hele dag overheen.

Met 9 weken paste ik mijn eigen broeken al niet meer en kocht ik mijn eerste zwangerschapsbroek. Toen heb ik het ook maar op mijn toenmalige werk gezegd. Het begon behoorlijk op te vallen en zo hoefde ik tenminste geen zware werkzaamheden meer te doen. Ik kon nog best wel een tijdje mijn buik verstoppen in mijn wijde werkshirt, maar na een tijdje begon het steeds meer mensen en klanten op te vallen! Die groei was niet alleen aan mijn lichaam te zien, maar ook aan de kilo’s die erbij kwamen. Ik at niet eens heel veel en toch vlogen de kilo’s eraan.

Meer dan 100 kilo?

Natuurlijk was dat best wel even slikken, hoe mooi ik mijn buik ook vond, ik vond die extra kilo’s nou niet zo’n succes! Hoe moest ik doe er in godsnaam afkrijgen? Naarmate de zwangerschap vorderde kreeg ik steeds meet reacties dat het best wel een flinke buik was, zeker voor een eerste. Ik was er ook behoorlijk trots op en vond het erg leuk om complimentjes te krijgen. Wat ik dan minder geslaagd vond, was dat ik op een gegeven moment toen ik bijna uitgerekend was over de 100 kilo woog en dus bijna 26 kilo was aangekomen.

Of ik het er weer af heb gekregen? Nou er ging wel wat af, toen ik zwanger raakte van Floris was ik ongeveer 80 kilo. nog te zwaar voor mijn postuur, maar gelukkig kwam ik tijdens die zwangerschap niet zoveel aan als de eerste keer, namelijk maar 12 kilo. Bij Lauren viel het helemaal mee, want toen kwam ik in totaal maar 7 kilo aan.

Wat is normaal?

Het gemiddelde wat een vrouw aankomt tijdens een zwangerschap zo rond de 12 kilo aan. Dit gewicht bestaat uit de baby en het vruchtwater, maar ok bijvoorbeeld het extra bloed dat je aanmaakt in de zwangerschap. Ook houd je lichaam wat meer vet en vocht vast als je zwanger bent. Wat extra gewicht is dus niets om je druk over te maken. Wanneer je echter te snel groeit. kan er sprake zijn van zwangerschapsdiabetes. Hiervoor moet je onderzocht worde in het ziekenhuis.

Ik vond dat toch wel een dingetje hoor zoveel aankomen.. Hoeveel ben jij aangekomen en heb jij het er ook een beetje afgekregen?

Misschien vind je dit ook leuk

40 comments

Marloes 27 januari 2016 - 07:19

Wat ongelofelijk fijn om te lezen dit, ik ben tijdens de zwangerschap 26 kilo aangekomen en het commentaar om me heen bleef maar komen “zo veel?” “Dan moet je maar minder eten” etc. Nu een jaar na de bevalling ben ik lichter dan voorheen en werk ik me te pletter om ook fitter te zijn (lees; ik wil een strakke buik). Maarja, we willen ook heel graag een tweede kindje..

Reply
Mona - Vandaagismooi.nl 26 januari 2016 - 15:28

Ik kwam ook zo’n 26 kg aan tijdens de zwangerschap, maar na een jaar was het er ook allemaal weer af na flink sporten en dieet.
Inmiddels wel weer iets zwaarder dan ik voor de 1e zwangerschap was maar ach, ook daar kan ik aan werken 🙂

Reply
Jodi 25 januari 2016 - 20:27

Gek dat het zoveel scheelt bij de drie zwangerschappen. Ik ben vanaf week 20 niet meer op de weegschaal gegaan. Ik werd dood ongelukkig van dat getal. Voor de zwangerschap ging ik ook nooit op de weegschaal. Ik pas al m’n broeken weer maar doordat m’n buik slapper is staat niet alles even mooi.

Reply
Steef 25 januari 2016 - 19:53

Ik ben nu 33 weken en m’n gewicht is wat gedaald naar 19 kilo ipv 22 kilo ! Ik ben klein van stuk en zat aan de ondergrens van het gemiddelde BMI .Ondanks de eerste 18 weken spugen als n dolle (niet fijn) toch veel gegeten vanaf de dag dat ik het wist.Eet voornamelijk te veel van het goede en snoep ook wel hier en daar. Gelukkig heb ik geen zwangerschapdiabetes en n hele lage bloeddruk.De kilo’s gingen snel al in het eerste trimester ,tweede nog harder (hier kwam ik het meeste aan) en begin derde trimester op z’n allerhardst.Nu staat het wat stil.Eet minder koolhydraten en meer eiwitten ! Ben benieuwd of het er allemaal afgaat! Mensen die mij nu zien denken dat ik binnen 2 weken moet bevallen…:-) best geestig eigenlijk ,maar naast die enorme buik is de bilpartij en m’n gezicht ook wel dikker geworden.
Denk dat wanneer je gezond eet na de bevalling en niet teveel samen met de boestvoeding wel weer op gewicht kan komen.Of je lijf er hetzelfde uitziet nog zal n tweede zijn.Hopelijk dat m’n huidje mooi blijft ! De kleine groeit in ieder geval als kool en is gezond!

Reply
Miss Mags 25 januari 2016 - 18:05

Ik kwam tijdens mijn zwangerschap van onze tweeling meer dan 40 kilo en ook de teller ver boven de 100. Gelukkig binnen 3 weken na KS al die extra kilo’s weer helemaal kwijt.

Reply
Lonneke 25 januari 2016 - 17:20

Bij mij was het gelukkig nog te overzien, 15 kilo in totaal aangekomen dus was redelijk tevreden! Ik kreeg ook pas heel laat een buikje 🙁 ben benieuwd hoe dat ooit met de tweede zal worden!

Reply
Cindy 25 januari 2016 - 15:59

Ik ben nu, bijna 32wkn, 9kg aangekomen. De laatste kilo’s vliegen er ineens aan.

Reply
Daniëlle 25 januari 2016 - 15:15

Ik was juist reuze blij dat ik eindelijk wat aankwam. Tijdens mijn eerste zwangerschap geloof ik 8 kilo en mijn tweede 10 kilo. Maar helaas, de kilo’s vlogen er na mijn beide zwangerschappen direct weer af! Ik schreef er eens een blogje over: https://buttydaantje.wordpress.com/2015/04/21/afvallen-door-slagroom/

Reply
Linda 25 januari 2016 - 14:31

Ik ben ruim 23 KG aangekomen. Toen de weegschaal eenmaal 80KG aangaf ben ik op het einde niet meer erop gestapt. Nu liep ik ook twee weken over tijd en dachten bij de echo een ruime hoeveelheid vruchtwater gezien te hebben.
Nu, 8 maanden later, zit ik weer op mijn gewicht.

Reply
Liess 25 januari 2016 - 14:23

Bij de eerste ben ik 40 kilo aangekomen. Kan ook niet anders, ik zat alleen maar op de bank of achter de pc, vrat mezelf vol, was erg depri.
Nu kan ik helaas weer weinig en ik was net 19 kilo afgevallen (Alsnog 121 kilo) , zat nu al zeker op 15 kilo erbij, de eerste 5 waren er binnen een paar weken al aan omdat ik veel meer brood at…
Ik ben gestopt met wegen, ik zie het wel.

Reply
Anneke 25 januari 2016 - 14:18

Toen ik 8 maand zwanger was, was ik al 25kg bijgekomen… Uit puur zelfbehoud ben ik dan maar gestopt met me te wegen 😀 Maar het was dan ook alleen maar mijn eigen schuld: ik kon gewoon niet stoppen met eten 😀
Was bij mij dus vrij eenvoudig het er weer af te krijgen: gewoon terug zoals een normaal persoon beginnen eten en 2 maanden later zat ik alweer in mijn 36 😉

Reply
Michelle 25 januari 2016 - 13:42

Ik ben tot de 20 weken in redelijk rap tempo aangekomen. Sindsdien staat het, nu 25 weken en +6,5 kg, een beetje stil! Het gewicht zit ‘m echt puur in mijn buik en borsten, mijn oude broeken gaan nog gemakkelijk aan – alleen niet meer dicht natuurlijk). Ben zo benieuwd waar het schip uiteindelijk zal stranden.

Reply
Volgmama 25 januari 2016 - 11:47

Bij de eerste 30 kilo, had toen ook zwangerschapsvergiftiging en hield enorm veel vocht vast.

Reply
Wilmaaa 25 januari 2016 - 11:40

Ik vond het dus super spannend. Van mezelf mocht ik niet meer dan 12 kilo aankomen, maar kwam er achter dat je daar dus niks over te zeggen hebt. Gelukkig kwam ik precies 12 kilo aan en ze vlogen eraf na de bevalling.

Reply
Leonie 25 januari 2016 - 11:32

Oeh, ik ben heel benieuwd hoeveel ik ga aankomen. Ik probeer wel te letten op m’n eten..maarja, dat zegt ook niet alles!
Toch had ik met 10 weken ook al dat mijn broeken niet meer lekker zaten. Nu draag ik nog hele lage broeken aan naar mijn werk (met lang shirtje en daar een wijd iets over heen). Ben blij als ik het iedereen heb verteld, want dat verbergen gaat steeds lastiger!

Reply
bella 25 januari 2016 - 11:24

Ik kwam 12 kilo aan maar raakt er in de 2 weken voor de bevalling door omstandigheden 4 weer kwijt. Dus 8 in totaal aangekomen. Na de bevalling was ik er in de eerste week 7 kwijt en de week erna nog 1. Dus nu weer op gewicht als voor de zwangerschap. En geloof me afvallen als je hoogzwanger bent is ook echt niet fijn als je er nika tegen kunt doen.

Reply
Bregje 25 januari 2016 - 11:16

Oh dat lijkt me wel heftig, zoveel kilo’s. For what it’s worth: ik vind je een beauty!

Reply
Jamielee 25 januari 2016 - 10:04

In de zwangerschap van mijn oudste dochter begon ik met ondergewicht maar kwam over de gehele zwangerschap maar liefst 35 kilo aan wat betekende dat ik ook bijna de 100 kilo aantikte. Het was vooral veel vocht want na een maand had ik mijn oude figuur weer terug. In deze zwangerschap ben ik bij 27 weken al 16 kilo rijker en durf ik mijzelf niet meer te wegen. Ik hoop dat ik het weer zo snel kwijt kom als de vorige keer..

Reply
Angela - Mama met passie 25 januari 2016 - 08:56

Ik ben in totaal 13 kilo aangekomen en dat was ik binnen zes weken weer kwijt. Dat ging iets te hard. Momenteel ben ik bezig met een voedingskundige, omdat ik maar af bleef vallen. Ik zit nu 2,5 kilo onder mijn gewicht voor ik zwanger werd. Mensen zeggen vaak dat ik geluk heb, maar voor mij is het heel moeilijk om aan te komen. Net als dat het voor iemand anders moeilijk is om af te vallen. Ik geef nog steeds borstvoeding en dat hoop ik in ieder geval vol te houden tot Naomi een jaar is, dus nog vier maanden. Als ze me niet op eet, gaat dat lukken en anders moet ik helaas stoppen.

Reply
Geertje - Stay At Home Mama 25 januari 2016 - 08:48

Ik ben 17 bij de eerste en 15 bij de tweede zwangerschap aangekomen… Niet super veel, maar helaas is er nog wel het e.e.a. blijven plakken…

Reply
Judith 25 januari 2016 - 08:36

Bij de eerste kwam ik 23 kilo aan, maar dat was er ook meteen weer af. Bij de tweede kwam ik 3 kilo aan, en nu 2 jaar later zitten die eerste 23 plus die tweede 3 kilo er allebei aan

Reply
Joyce 25 januari 2016 - 08:33

Toen ik je bij de voorlichting van de verloskundige zag destijds dacht ik dat je ren tweeling kreeg hahahah ?

Reply
Mathiske's mama blog 25 januari 2016 - 08:29

Ik ben 14 kilo aangekomen, en wilde daarmee perse onder de 100kg blijven. Omdat het dat weekend toen 40℃ was hield ik iets meer vocht vast maar ben toen gewoon niet meer op de weegschaal gaan staan ? de kilo’s zijn er nu al af, ik heb daar niet zo veel voor hoeven doen, maar toch ziet mijn lijf er heel anders uit als van te voren

Reply
Charlotte 25 januari 2016 - 08:23

Ik ben 20 kilo aangekomen tijdens mijn zwangerschap. Ik heb alleen geen weegschaal dus geen idee wat er nu weer af is haha. Ik mag hopen alles na twee jaar… ?

Reply
Romy 25 januari 2016 - 08:17

Bij mijn eerste zwangerschap 5 kilo aangekomen en in m’n kraamweek was ik er 10 kwijt “yes” was m’n gevoel.
Nu bijna 37 weken zwanger en 15,5 kilo aangekomen benieuwd hoe en wat straks.

Reply
Alicia 25 januari 2016 - 08:12

Ik kwam de eerste keer rond 12 kilo aan en was na een paar weken onder mijn start gewicht. Ik moest echt bewust veel eten om met borstvoeding niet nog meer af te vallen, want het was niet alleen mooi (helemaal geen billen meer bv). Deze keer wordt het denk ik iets meer maar hoop ik dat het er weer snel vanaf is na de bevalling.

Reply
Kim 25 januari 2016 - 07:59

Je wilt niet weten hoe blij ik ben om dit blog te lezen. Ik ben nu 37 weken zwanger van de eerste en ook aangekomen (zit nu op 16 kilo). Ik word heel onzeker van de mensen die steeds zeggen dat ik echt wel behoorlijk dik ben…. Ik ben benieuwd hoe het straks na de bevalling is.

Reply
Michelle 25 januari 2016 - 07:55

Ik was maar 7 kg aangekomen, maar mijn dochtertje woog maar 2300 gram en ik had geen vruchtwater. Dus na haar geboorte was ik meteen 3 kg kwijt. En daar is het ook bij gebleven, de overige 4 kg zit er nog aan. En volgens mij ben ik nu nog meer aangekomen. Waar ik voorheen alles kon eten wat ik wilde komt nu alles eraan. Onze weegschaal is kapot en dat is maar goed ook 😉

Reply
Carmelina 25 januari 2016 - 07:52

Ik kwam ook 30 kilo aan en vond dat verschrikkelijk heftig vooral omdat als je over de 100 kilo komt je niet keer boven mag bevallen omdat mocht je naar het ziekenhuis gebracht worden ze je niet van de trap mogen tillen… Maar moeten takelen! Vreselijk vond ik dat om te horen! Was nog een goede rede voor mij in het ziekenhuis te willen bevallen. Uiteindelijk is het er ook weer af gegaan.. Nog 4 kilo te gaan… Dat moet lukken toch?

Reply
Nicole 25 januari 2016 - 07:46

Ik ben 12 kilo aangekomen tijdens mijn zwangerschap. Precies gemiddeld dus. Maar heb al overgewicht dus had niet veel meer moeten worden ook.

Reply
Elisabeth 25 januari 2016 - 07:33

Ik vond hetbook heel lastig, dat aankomen. Maar ik had ook zo’n honger… vooral in het begin van mijn zwangerschap. Ik ben de eerste drie maanden al 10 kilo aangekomen. Daarna gelukkig niet zo heel veel meer. En gelukkig is het meeste er weer vanaf. Als je gewoon lekker blijft bewegen en normaal eet komt dat vast wel weer, meid. Helemaal als je weer zolang borstvoeding geeft.

Reply
Heleen 25 januari 2016 - 07:27

Bij de eerste was ik 10 kg aangekomen, bij de tweede 7 kg. Bij beide zat ik een week na de bevalling al onder mijn “startgewicht”. Maar dat buikje is helaas wel gebleven… Ondanks dat ik sindsdien nog 6 kg ben afgevallen :-(. Ach ja, maar ik heb wel 2 prachtige, gezonde jongens er voor teruggekregen!

Reply
Nesrin 25 januari 2016 - 07:27

Herkenbaar hoor, ik paste ook al snel niet meer in mijn broeken. Ik ben twee keer 34 kilo aangekomen. Na de eerste zwangerschap was ik na precies 6 maanden weer de oude, na de tweede zwangerschap duurde het wat langer.

Reply
Kelly 25 januari 2016 - 07:06

Ik ben nog maar 18 weken op het moment, maar ben in het begin 4kg afgevallen door het overgeven, volgens mij zit ik nu net iets onder m’n startgewicht om het maar zo te zeggen. Ben benieuwd hoeveel er uiteindelijk aan komt..

Reply
Dina 25 januari 2016 - 06:55

Hihi ik ben best wel benieuwd hoeveel ik er straks aan het einde bij heb gekregen.

Reply
Josan 25 januari 2016 - 06:54

De eerste zwangerschap kwam ik 24 kilo aan, tweede 20 en derde 12. Gelukkig was ik mijn gewicht telkens in 2 weken borstvoeding geven kwijt.

Reply
Cindy 25 januari 2016 - 06:22

Ik kwam ook meer dan 20 kilo aan in mijn zwangerschap. Niet eens overdreven gegeten ofzo. Ik vond het niet altijd even makkelijk maar probeerde het ook maar te accepteren als onderdeel van deze zwangerschap. Ons zoontje is nu een week oud dus ik ben benieuwd hoe en wanneer ik het er weer af heb. Hopelijk helpt de borstvoeding me erbij. 😉

Reply
Priscilla 25 januari 2016 - 06:18

Bij de eerste zo’n 20 kilo, bij nummer 2 maar een kilo of vijf omdat ik heel lang erg misselijk ben geweest tijdens die zwangerschap. Ik ben zo’n bofkont die al vrij vlot weer terug in vorm schiet zonder daar wat voor te hoeven doen.

Reply
Manouk 25 januari 2016 - 06:11

Bij mijn zoontje ben ik 9-10 aangekomen, vooral in het begin zat er zo 3 kg aan. At toen veel snoep haha. Kreeg daarna zwangerschapssuiker dus heb toen echt op mijn eten gelet. Na 1,5 week was er door de bv 14 kg af. Ik kon alleen blijven eten toen ik nog veel bv gaf en die 5 kg die ik kwijt was is er wel weer aangekomen haha. Nu zwanger van ons dochtertje en met de 15 weken was er pas 100 gram aangekomen.

Reply
Channa 25 januari 2016 - 06:05

Pfff hier de eerste keer 25 kilo, misschien nog wel meer maar ben gestopt met wegen. Het vloog er wel redelijk snel weer af door de borstvoeding. De tweede keer viel ik in het begin enorm veel af door al het overgeven en toch presteerde ik het om nog 20 kilo aan te komen. Toen ik aantal maanden na de zwangerschap besloot dat alles eraf moest, toen bleek ik al gewoon weer op mijn oude gewicht te zitten. Jammer genoeg dus wel een hangende flubberbuik 🙁

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.