Ik kan het gewoon écht niet!

by Tamara

‘Ik kan het niet.’  In de afgelopen weken heb ik al zo vaak getwijfeld of ik het niet gewoon moest doen. Waarom heb ik er zoveel moeite mee? Ik heb het toch al veel vaker gedaan? ‘Ja en moet je kijken wat een spijt je daar achteraf van had.’  zegt het stemmetje in mijn hoofd. Ik kijk er nog eens naar en besluit er nog maar eens goed over na te denken. Al snap ik helemaal niet waarom ik het zo moeilijk vind om de babyspullen weg te doen.

Waarom vind ik het zo moeilijk?

Mijn gezin is compleet. Dat gevoel had ik al na Lauren, maar nu Sarah er is weet ik het helemaal zeker. Ik wil niet nog meer kinderen en ik heb al die babyspullen dus echt niet meer nodig. Waarom kan ik er dan geen afstand van doen? Het zijn dingen die ik nooit meer ga gebruiken en nooit meer nodig ga hebben. Ze staan eigenlijk alleen maar in de weg. Dus waarom niet gewoon weggeven of verkopen?

Het moeilijkste vind ik het afstand doen van het wiegje van Sarah. We hebben voor Saar speciaal een wiegje uitgekozen en zij is de enige die erin gelegen heeft. De andere drie kinderen lagen al vrij snel op hun eigen kamer, maar omdat we nu een verdieping hoger slapen en ze nog best wel vaak wakker wordt snachts, slaapt ze nog lekker bij ons. Tot ongeveer 6 maanden heeft ze in haar wiegje bij ons op de kamer geslapen. Daarna was het de bedoeling dat ze naar haar eigen kamer zou gaan in het ledikantje, maar deze emo-mama wil helemaal geen afstand doen vaan haar laatste baby. Haha. Ik vind het zo gezellig dat ze nog lekker bij ons slaapt. Dat ik als ik wakker wordt dat lieve koppie meteen zie en dat ik die geluidjes hoor snachts. Maar de meest praktische reden is dat ze gewoon nog best vaak wakker wordt in de nacht en dat ik geen zin heb om half slaapdronken met een baby op de arm naar boven te lopen. (Haar kamer is te klein om daar te gaan zitten en bovendien slaap ik daarna dan nooit weer haha)

Dus ik sleepte het ledikantje naar boven en zette het wiegje in de babykamer. En daar staat hij nu, bijna 3 maanden later, nog steeds. Ik moet hem eigenlijk weg doen, het is belachelijk om hem te houden. Maar ergens vind ik het zo zonde. Het is het wiegje waar ze de eerste maanden in heeft geslapen bij ons, waar ze na haar geboorte in gelegen heeft. Het wiegje waar ik regelmatig bovenhing om te kijken hoe ontzettend lief ze lag te slapen.

En de rest van de spullen dan?

Als ik het nou alleen bij het wiegje zou hebben was het nog tot daaraan toe. Maar ik heb het dus met alles. Laatst was ik Sarah’s kast aan het opruimen en haalde ik de kleine maatjes eruit. De kast puilde inmiddels uit van alle kleertjes en het was dus hard nodig. Dus ik propte ze in een zak en zette ze op de trap om naar zolder te brengen. Maar waarom bewaar ik dat spul eigenlijk? Van de jongens heb ik alleen mijn lievelingspakjes bewaard en de rest weggegeven aan iemand die het destijds goed kon gebruiken. De kleding van Lauren wilde ik eigenlijk net in de bak gooien toen ik erachter kwam dat ik zwanger was en toen was ik wel blij dat ik het bewaard had, maar er komen nu geen kinderen meer. Dus waarom bewaren?

Voor alles een laatste keer.

Stiekem weet ik wel waarom ik het zo moeilijk vind. Sarah is echt mijn allerlaatste baby en ik maak dit allemaal voor de laatste keer mee. Ik ben zo dankbaar dat ik dit vier keer heb mogen meemaken en toch vind ik het moeilijk dat we nu weer een periode gaan afsluiten. Over een paar maandjes is Sarah 1 jaar en zal ik nooit meer een baby hebben. Ik ga de babytijd absoluut niet missen, maar toch…. Ja het is heel lastig om uit te leggen hahaha.

 

Zijn er moeders die dit herkennen? Had jij moeite met babyspullen wegdoen of helemaal niet?

 

 

 

Misschien vind je dit ook leuk

9 comments

Angelique 13 juni 2018 - 07:57

Zelfs na 7 jaar heb ik nog steeds spullen van keano waar ik geen afstand van kan doen. Het gaat om simpele dingen als een dekentje en kleertjes maar toch!

Reply
Denise 12 juni 2018 - 22:27

Hier 1 baby van 9 mnd, het blijft ook zeker weten bij 1 ! Maar ik kan echt niets weg doen, zelfs geen rompers en sokjes ?

Reply
Moederschip 12 juni 2018 - 18:47

Ik herken dit juist helemáál niet! Ben net blij met elk stuk babyspul dat ik kan verkopen haha. Kinderen brengen zoveel rommel met zich mee 🙂

Reply
Ilse Visscher 12 juni 2018 - 12:06

Ik kan me er alles bij voorstellen.. afscheid nemen van deze periodes is niet niks.. laat het staan tot je zeker weet dat het goed is. Ik bewaar ik ook gewoon alles, tot ik het zeker weet. Zo krijg je zeker geen spijt. Waarom haasten? Alles is zo emotioneel.. zeker wat jouw situatie betreft! Zie er nu al tegenop.. Neem de tijd! x

Reply
Leonie van Mil 12 juni 2018 - 10:59

twee maanden geleden ben ik bevallen van de tweede. Hij is al twee maten gegroeid. De kleding waar hij uitgegroeid is? Die gaan gewoon de zolder weer op. Ik ben er van overtuigd dat dit ons laatste kindje zal wezen, maar ik wil het nog niet definitief maken. Dus ook ik bewaar alle babyspullen. Nog minimaal 2 jaar. Denk ik 😉

Reply
Jolanda 12 juni 2018 - 09:17

Ohh zo herkenbaar haha
Heb hier 2 weken geleden alle kleertjes opgeruimd van mijn 4e kindje (hij wordt deze week 2 jaar ) Ik kon het ook gewoon niet.

Reply
Mirjam 12 juni 2018 - 08:44

Met heel veel babyspullen had ik geen moeite om het weg te doen. Het ruimde wel weer lekker op. Maar sommige dingen waar ik veel waarde aan hechte heb ik bewaard voor mijn toekomstige kleinkinderen ? Bijvoorbeeld een boxkleed die door mijn nicht en tante is gemaakt. Als ik jou was zou ik de kleren weg doen, maar een wiegje waar je zulke herinneringen aan hebt, bewaren voor later. Mijn kinderen lagen ook in de oude wieg van mijn man ?

Reply
Samantha 12 juni 2018 - 07:38

Haha nou.. ik dacht ook, Divainchely is de laatste! Laat de mensen die het wat minder breed hebben onze spulletjes maar op komen halen. Maar ja! Dan ben je ineens nog een keer zwanger!! Oeps! Dan heb je zelf alles weer nodig. Snap dat je je hecht aan de aller eerste dingen die je speciaal voor een kindje koopt.. maar komt goed meid, geef het even! Wellicht ben je er over een paar maanden wel aan toe om het weg te kunnen doen! En uiteindelijk ruimt het op en heb je weer plek voor dingen die nu nodig zijn?✌?

Reply
Tineke 12 juni 2018 - 06:53

Ik heb totaal geen moeite met dingen wegdoen, maar snap wel dat je moeite hebt met het afsluiten van de baby tijd.
Is heel normaal denk ik..

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.