Ik heb het gedaan! Ik heb mijn haar helemaal Ginger/Koper geverfd!

by Tamara

Een tijdje geleden zei ik al in een blog dat ik mijn haar anders wilde. Ik vind het rode heel erg gaaf en ik vind het nog steeds een hele mooie kleur, maar toch begon het me steeds meer tegen te staan. In de eerste plaats omdat het een drama was om mooi te houden. Ik waste het altijd met kleurpigment shampoo en gebruikte een pigment masker, maar toch bleef de kleur niet zo lang mooi. Bovendien had ik de aanzet heel erg donker, mijn haar groeit echt ontzettend snel en dat zorgde ervoor dat ik het gewoon soms na 3 weken al moest bijwerken. Nu wilde ik in eerste instantie heel graag weer ‘gewoon’ bruin haar. Eventueel met wat highlights erdoorheen en een iets donkerdere aanzet, maar verder niets bijzonders. Totdat ik op pinterest ineens foto’s zag van koper/ginger haar en ik helemaal om was. Dat wilde ik! Alleen tja, dat ging dus nog niet zo heel erg makkelijk. Want hoe krijg je bijna zwart/rood haar nou in een mooie lichte koperkleur?

Van rood naar koper!

Allereerst moest het rood eruit. Nou iedereen die rood haar gehad heeft weet wel dat je rood niet zo makkelijk uit je haar krijgt. En dat merkte ik ook! Er komt nog een blog online over rode verf uit je haar krijgen, want dat is me uiteindelijk wel gelukt, dus dat ga ik hier niet helemaal beschrijven.  Toen het er uiteindelijk uit was, kon het verven beginnen!

zo donker was het

Ik wilde de uiteindes wat lichter hebben en ook wat babylights rond om mijn gezicht. Ik vind het namelijk echt heel erg lelijk als haar helemaal 1 kleur heeft. Tenminste bij mezelf vind ik het mooi als haar wat meer diepte heeft en niet zomaar 1 kleur is. Nu heb ik een hekel aan blonderen en ik vind het ook altijd heel erg eng om dit te doen. Ik heb namelijk 1 keer mijn haar geblondeerd, met als gevolg dat ik knaloranje haar had en niet op een mooie manier. Maar goed, nu was het idee sowieso al dat het een beetje oranje zou worden, dus ik durfde het wel aan.

( Disclaimer, mijn haar is echt heel erg sterk en kan heel veel hebben. Dit soort klusjes kun je natuurlijk beter aan de kapper overlaten.)

Ik heb mijn haar dus 1 keer geblondeerd met folies en daarna heb ik het geverfd. Het was toen al heel erg donker en ik kon het resultaat niet goed zien, maar ik zag wel dat het alsnog heel erg donker was. Niet wat ik wilde dus. Het was wel een hele toffe kleur, maar goed, het was nu bruin met highlights en niet koper. Haha!

Dus goed, ik ging het nog een keer blonderen en dit keer deed ik mijn hele hoofd vol met folies om de lengtes overal een beetje op te lichten. Dit is heel erg slecht voor je haar, dus wederom geen aanrader, maarja, eigenwijs is mijn middelste naam ofzo haha.

Toen had ik geen zin meer en besloot ik maar eens te kijken wat het de volgende dag gedaan had. Toen vond ik het eindelijk nog niet licht genoeg, maar om mijn haar een beetje te sparen heb ik alleen wat rond om mijn gezicht wat lichter gemaakt op de plukjes die ik nog niet gehad had.

Toen was het tijd om te verven! Ik had drie kleuren, Igora royal 5.7 voor de aanzet, 7.77 voor de basis en 8.77 voor de highlights. Dus weer haar in folies, verven, enz enz. En dit is het resultaat!
Ik moest er even aan wennen en had er eerst een dagje spijt van, want ik vond het echt zoooooooooo wennen! Haha! Maar nu ik er wat aan gewend ben, ben ik er wel heel erg blij mee. Dat donkere was wel mooi, maar het maakte mijn gezicht een beetje hard. Ik vind dit zelf een hele mooie vrolijke kleur en ik denk dat ik het hier wel een tijdje mee kan doen haha!

Mijn haar voelde na het blonderen wel een beetje droog aan. Maar na een nacht slapen met een haarmasker en een keratine behandeling van Kruidvat, merk ik eigenlijk geen verschil met hoe het eerst was. Ik moet binnenkort wel even naar de kapper om het wat te laten bijpunten, maar ik zie zelf niet echt dode of droge puntjes. Veel minder erg dan ik verwacht had dus!

 

Wat vinden jullie ervan? Wel wennen of niet? hahah!

Misschien vind je dit ook leuk

7 comments

Lyanka 14 februari 2019 - 19:26

WoW wat supermooi ! Staat je heel erg goed! En mooi gedaan, zelf ik probeer ook altijd zelf mijn haar te kleuren maar jij gebruikt professionele verf hè .

Reply
Mireille 14 februari 2019 - 11:42

Super mooi en goed gelukt!

Reply
Leandra 14 februari 2019 - 10:18

Super goed gelukt! Maar wat een werk ?

Reply
Tineke 14 februari 2019 - 09:12

Ik had op Insta ook voor deze kleur gestemd, het staat je zo mooi!
Liefs

Reply
Anoniem 14 februari 2019 - 07:59

Heel mooi!!

Reply
Marcella 14 februari 2019 - 07:48

Het staat je super!! Een hele andere uitstraling, lieve uitstraling?

Reply
Sanne 14 februari 2019 - 07:21

Wauw echt super mooi ! Ik vind dit eigenlijk het mooiste dat je al hebt gehad !

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.