Ik heb eindelijk een kantoor! En dit moet ik nog doen om hem af te maken.

by Tamara

Het is iets waar ik al jaren van droom, een eigen kantoor. Een plekje waar ik gewoon de deur achter me dicht kan trekken en kan werken zonder de hele tijd alle dingen te zien die ik nog even moet doen. Denk bijvoorbeeld aan die volle wasmand die je tussendoor nog even kunt vouwen, die kruimels die je nog even moet stofzuigen en ach, laten we dan ook even snel de keuken poetsen, is dat ook meteen klaar! En ehm ja, dan is je hele werkdag voorbij en ben je eigenlijk totaal niet productief geweest. Enorm zonde! Maar goed, een plekje voor jezelf is ook gewoon heel erg fijn en die heb ik in dit huis. Helaas is het nog niet helemaal af, waardoor ik momenteel nog steeds aan de eettafel zit te werken. Wat ik nog moet doen om het af te maken? Dat vertel ik je in dit artikel!

Het mooiste kamertje.

Ik weet nog dat ik op Funda zat te speuren naar een huis en het huis waar we nu wonen ineens bovenaan stond. Op dat moment dacht ik nog dat het te duur voor ons zou zijn, maar toch besloot ik hem aan te klikken en stiekem was ik op dat moment meteen verliefd. We zochten al een tijdje naar een huis met zes slaapkamers, maar omdat dat gewoon bijna niet te vinden was, hadden we onze zoekcriteria bijgesteld naar een huis met vijf slaapkamers, waardoor het kantoor dus te vervallen was gekomen. Enorm zonde, maar ons huis werd gewoon te klein en we wilden na vijf jaar zoeken ook wel eens door. Maar dit huis, het had alles. Zes slaapkamers, genoeg ruimte en ook nog eens op een prachtige plek. En ehm ja, dan ga je dromen hè? Want dat ene kamertje met die halfronde muur en dat ronde raam, dat zou toch prachtig zijn als kantoor?

Uiteindelijk werd het huis verkocht aan een ander, waar ik best even van gebaald heb. En toen ging die verkoop ineens niet door, maar waren we met een ander huis bezig.  Uiteindelijk was ik na de zoveelste teleurstelling van plan het zoeken naar een huis helemaal op te geven, toen hét huis voor de derde keer op de markt kwam. Ik plande meteen een bezichtiging in en hoewel we nog een bod op een ander huis hadden lopen en dat eerst afgewacht hebben, konden we na een tijdje de koopovereenkomst tekenen. Een huis met alles dat we zochten én met een kantoor!

De eerste make-over.

Nu had de rest van het huis eerst even voorrang, want ehh ja. Een huis koop je natuurlijk in eerste instantie om in te gaan wonen en slapen, niet om in te werken. Maar toen het huis in grote lijnen klaar was, was daar de tijd voor het kantoor. Voor de muren ging ik voor een ‘jungle’ fotobehang en op de muren maakte ik een geverfde lambrisering in de kleur Blueberry dreams van Flexa. En ik vind het resultaat zo tof!

Wat moet er nog gebeuren?

Nu moet er nog wel het één en ander gebeuren in het kantoor. Er is wel een klein bureau dat volgens mij in een oude inbouwkast gebouwd is, maar we willen graag over de hele lengte van het de muur met het fotobehang een bureau van eikenhout maken. Daarboven wil ik dan nog twee planken, eentje voor al Richard zijn dure lego sets, zodat de kinderen er niet bij kunnen en op de onderste wil ik een paar van mijn eigen boeken neerzetten, zodra ik die heb laten drukken. Maar, een eigen kantoor geeft natuurlijk ook plek aan dingen die echt nuttig en belangrijk zijn. Zo hebben we op dit moment geen printer, of nouja, die hebben we wel, maar hij doet het helaas niet meer. Nu heb ik best wel vaak iets dat ik uit moet printen en ga nu iedere keer naar de bibliotheek, maar dat is gewoon een beetje omslachtig. Dus een fatsoenlijke printer kopen staat dan wel op mijn lijstje! Ik las toevallig laats in een artikel dat van de ‘jongere mensen’ tegenwoordig bijna niemand meer een printer in huis heeft, omdat veel mensen dat onzin vinden. Tenslotte gaat er heel erg veel per mail en kun je makkelijk via de computer even een document ondertekenen, zonder dat je het eerst hoeft uit te printen. Om nog maar te zwijgen over hoeveel inkt kost. Maar goed, ik vind het wel handig om een printer te hebben. Al is het maar om kleurplaten voor de kinderen uit te printen! Haha.

Goed, hele lange blog, maar jullie snappen me dat ik heel erg blij ben met mijn kantoor! Ik kan niet wachten tot het helemaal klaar is en ik er eindelijk lekker aan het werk kan!

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.