Ik heb een nieuwe bril!

by Tamara

Wie mij op instagram volgt kent mijn gedoe met mijn bril waarschijnlijk wel. De sterkte is niet helemaal goed en door al die kilo’s minder blijft hij maar van mijn neus zakken elke keer. Ik draag al sinds 2015 een bril. Ik had al langer last van mijn ogen en had steeds vaker hoofdpijn, vooral als ik lang in de auto had gezeten of in de verte moest kijken. Toen ik tijdens rijles steeds meer moeite kreeg met verkeersborden lezen besloot ik eens naar de opticien te gaan en hoewel ik niet een hele erge afwijking had, viel er wel wat winst te behalen met het dragen van een bril. Inmiddels zijn we bijna drie jaar verder en draag ik mijn bril dagelijks. Ik moest er in het begin echt heel erg aan wennen en ben zelfs een paar dagen flink ziek geweest van het wennen eraan, maar inmiddels kan ik niet meer zonder. Alleen begon ik de laatste tijd weer slechter te zien en ik begon ook weer last van mijn ogen te krijgen. Dus wellicht werd het nu wel echt tijd voor een andere!

Die bril kan echt niet meer hoor.

Ik ben met vlagen heel erg actief of instastories en ik kreeg best vaak te horen dat ik eens van mijn bril moest afblijven. Tja, nouja. Mijn oude bril bleef niet goed zitten. Ondanks dat hij al een aantal keren kleiner was gemaakt, gleed hij steeds van mijn neus af. Ook had ik een heleboel krassen op de glazen zitten door mijn lieve schatjes die er een paar keer mee gegooid hebben en nouja.. Ik vond hem ook niet zo mooi meer. Althans, ik vind hem nog steeds wel mooi staan, maar ik was wel een keer toe aan wat anders!

Ik had helemaal in gedachten wat voor bril ik zou nemen. Ik wilde graag een ronder model, van metaal, dus niet van plastic, een beetje vrouwelijker en NIET ZWART. En waar kwam ik mee thuis? Jep, dit exemplaar van Furla.

Mijn nieuwe bril.

Wat vinden jullie ervan? Ik heb in de winkel echt wel 30 verschillende monturen gepast, maar ik wist gewoon echt niet wat ik moest kiezen. Het was allemaal heel erg net niet of het was wel mooi, maar niet WAUW. Ja mensen, ik wil een bril die wauw is, ik draag hem elke dag en moet er twee jaar mee doen, dus ik wil gewoon dat hij mooi is haha. Ik moest bij deze bril heel erg wennen aan de zijkanten. Er zit namelijk een soort motiefje in en dat vond ik in eerste instantie gewoon echt helemaal niks. Maar toen ik hem een tijdje droeg in de winkel en een paar keer opgezet had, vond ik hem toch wel heel erg tof. Hij is wat gewaagder dan wat ik normaal zou kiezen haha.

Mijn ogen waren ook flink slechter geworden trouwens, dus het was geen aanstellerij dat ik minder goed zag. Dus ik ben heel erg blij dat ik weer goed kan zien!

Nog meer brildragers hier in de zaal?

 

 

Misschien vind je dit ook leuk

5 comments

Tineke 28 juni 2018 - 15:14

Haha story of my life. Ook geen kunstof en niet zwart en ronder dat laatste is het enige wat gelukt is?nou ja en de pootjes zijn van metaal dus toch nog iets ander. Hij staat je prachtig deze mooier dan je oude ook die was wat breder.

Reply
Inge Depreiter 26 juni 2018 - 09:56

Echt een super mooie bril, staat je perfect!
Ik heb sinds vorig weekend ook mijn nieuwe,ik wilde opnieuw een lichte kleur, en geen rond model, die lichte kleur is gelukt, wel een rond model. Meegaan met je tijd zeker… Het is er eentje van moscot geworden.
Oh, en mijn ene oog is verbeterd, ja, ik zit in de leeftijdsgroep waar dat kan ?

Reply
Anne 26 juni 2018 - 09:37

Mooi! Ik draag lenzen want zonder ben ik echt een mol. Voor de nachtelijke voedingen en verschoningen van luiers heb ik wel een bril. Mijn vader is opticien dus een lekker opzichtig model wel haha.

Reply
Miranda 26 juni 2018 - 09:04

Wat een leuke bril! Ik heb ook een bril en vind het ook altijd een heel gedoe om een nieuwe uit te zoeken. Ik kreeg laatst een brief dat de 2 jaar bijna voorbij zijn en dat ik weer een nieuwe mag. Hopelijk zit er wat voor me tussen…..

Reply
Marjo 26 juni 2018 - 07:55

Wauw hij staat je super goed! Het is elke keer lastig een bril kiezen Ik koop elke 3 jaar een andere maar het is altijd een onderneming zullen wij maar zeggen!

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.