Ik heb een hekel aan de naam van mijn blog.

by Tamara

Of een hekel, ik haat hem eigenlijk gewoon. Zo, dat is eruit! Haha! Ik heb al eens eerder mijn twijfels over de naam van mijn site geuit, maar nog nooit zijn die gevoelens zo sterk geweest als nu. Ik verzon hem bijna vier jaar geleden en hoewel ik hem eerst echt leuk vond en hij goed bij mij en mijn site paste, vind ik dat nu niet meer. Waarom ik er zo’n hekel aan heb en wat ik hieraan ga doen? Dat vertel ik in dit artikel!

Hoe ik deze naam verzon.

Toen ik zwanger was van Lauren, wilde ik graag een blog beginnen. Maar ik had geen naam! Nu had ik een heleboel namen verzonnen, maar deze waren allemaal bezet, of niet handig, of te lang, enzovoort. Ik was destijds nogal fan van The Vampire Diaries en had me voorgenomen dat als ik een blog zou beginnen, dat ik het als een soort dagboek wilde gebruiken waarin ik over mijn leven vertelde. Dat voegde ik samen en TheMommyDiaries was geboren.

Wanneer begon ik heb vreselijk te vinden?

Ergens tussen de eerste verjaardag en de zwangerschap van Saar begon het te kriebelen. Ik wil over andere dingen schrijven, ik wil niet alleen maar over het moederschap schrijven, maar ook over zoveel meer dingen. Nu kan ik dat gewoon op deze blog doen, maar het is niet passend bij de doelgroep en daarom doe ik het niet.

Daarnaast heb ik gewoon een beetje een hekel aan het woord mommy. Ik vind het woord mommyblogger bijvoorbeeld ook zo verschrikkelijk. En raad eens wat er in mijn naam staat? Juist ja! Mommy. Jakkes! het is echt zo’n moekewoord. Ik kan het gewoon niet anders omschrijven dan moeke. Mommy staat voor mij gelijk aan woorden zoals hubby, vrouwtje, mannetje, onderkantje en moeke.

Wat ga ik met de naam van mijn site doen.

Nu zullen jullie wel denken, waarom verander je hem dan niet gewoon? Nou, dat heeft een aantal redenen. De belangrijkste is dat ik gewoon geen leuke naam kan verzinnen die ik wel goed genoeg vind. Ik heb vorig jaar Homeforsix geclaimd, samen met een paar andere namen, maar ik vond ze gewoon niet ‘het’. Dus tot ik een naam vind die ik echt helemaal super vind, ga ik het sowieso niet veranderen.

Maar er is nog een reden waarom ik het niet zomaar kan veranderen. Ik heb in de laatste vier jaar ook een soort van naamsbekendheid opgebouwd. Ik wil niet zeggen dat ik een mega grote blogger ben ofzo, maar volgens zijn er best veel mensen die als ze TheMommyDiaries horen aan mij denken. Daarnaast heb ik natuurlijk ook veel contact met bedrijven en als ik mijn naam verander, moet ik me dan eerst weer voorstellen enzo en vertellen van welke blog ik was.

Nu heb ik gedacht van: Misschien ga ik wel onder mijn eigen naam verder. Onder mijn eigen naam kan ik overal over schrijven en ben ik niet gelimiteerd qua onderwerpen. Maarja, TamaraPostma.nl klinkt niet echt lekker haha.

 

Dus ik vind het lastig wat ik ermee moet! Aan de ene kant wil ik dolgraag veranderen, een nieuwe start onder een nieuwe naam. Maar aan de andere kan? Dan moet ik wel een naam hebben! Haha!

Misschien vind je dit ook leuk

12 comments

Melanie 22 november 2018 - 07:59

Vervelend als je je naam zo zat bent. Ik heb een combinatie van mijn namen gemaakt en gehusseld. Zo kwam ik op mijn naam. Maar is Tamara diaries niks? Gebruik je toch nog een deel van je naam. In ieder geval, succes met je zoektocht.

Reply
Lieke van Veen 21 november 2018 - 18:18

Ik vind The Mommy Diaries wel een leuke naam.
Ik ben benieuwd of je nog een naam vind die beter bij je blog past.

Reply
Annemiek Visser 21 november 2018 - 16:13

Maar je hoeft toch ook niet je hele naam te gebruiken? Je kunt ook met alleen je voornaam en dan iets daarbij. Of iets met een deel van je site naam en iets anders daarbij. Voer je beide sites een periode naast elkaar en de ondertitel bovenaan is een verwijzing naar je andere site. Je huisstijl en logo zou je dan de komende tijd nog niet veranderen. Maar dat is hoe ik denk dat het zou kunnen.

Reply
Marlooz 21 november 2018 - 13:40

Ik vind het ook serieus een goede naam voor we. , sorry maar hier komt ie… een mommy blog. Als je ook over andere dingen wil schrijven dan past het misschien niet meer. Maar waarom perse Engelse namen? Je schrijft voor de Nederlandse markt, dus misschien vind je daar wat?

Reply
Jacqueline kribi rozeboom 21 november 2018 - 10:30

Jammer dar je het haar ik vind het juist wel leuk maar ik snap je dilemma hopelijk kom je er ui en vind je de juiste weg om verandering aan te brengen zal je zeker lukken je kan toch schrijven wat je wilt ik zou als wel lezen heb namelijk ook heel oudere kinderen 18.17.13 en maar eentje in de leeft tijd van je kinderen namelijk een dochter van net 4 en het enigste meisje nou succes met je keuzes

Reply
Marissa 21 november 2018 - 10:25

Dat is balen als je daar zelf zo over denkt. Ik vind je blognaam persoonlijk wel leuk en denk, zoals al eerder werd gezegd, dat je onder die naam ook prima over andere dingen kunt schrijven. Want je bént moeder en die doen meer dan alleen zorgen. Dus ik lees daar graag over, onder deze naam of een andere.. dat maakt me niet uit ?

Reply
Marissa 21 november 2018 - 10:24

Dat is balen als je daar zelf zo over denkt. Ik vind je blognaam persoonlijk wel leuk en denk, zoals al eerder werd gezegd, dat je onder die naam ook prima over andere dingen kunt schrijven. Want je bént moeder en die doen meer dan alleen zorgen. Dus ik lees daar graag over, onder deze naam of een andere.. dat maakt me niet uit 😉

Reply
Angelique 21 november 2018 - 10:17

Ik ben nu wel erg benieuwd naar waar je dan wel over zou willen schrijven naast mama dingen. Ik denk dat het prima bij deze blog zou passen hoor. Moeder zijn is meer dan alleen maar bezig zijn met je kinderen. Dus als je als ‘mamablogger’ over andere onderwerpen schrijft is dat prima!
Ik ben nadat ik gestopt was met mijn op zich succesvolle blog uiteindelijk weer gaan bloggen maar onder een andere naam. Sommige pr bureaus zeggen oh wat leuk dat je terug bent en sommige hebben inderdaad door je naamsverandering geen flauw idee meer wie je bent en wat je doet. Helaas ben ik door het jaar te zijn gestopt met bloggen ook mijn lezers verloren, maar dat zal bij jou zeker niet het geval zijn!

Reply
Tineke 21 november 2018 - 08:41

Ik zou eerst een nieuwe naam bedenken waar je echt voor de volle 100 procent achter staat. Denk dat mascha na een jaar of 10 ook niet echt meer warm wordt van de naam beautygloss, maar het is wel de naam waarbij iedereen aan haar denkt!

Reply
Mariana 21 november 2018 - 08:17

Ik denk juist dat het super leuk is om over andere dingen te lezen. Mijn blog heet Mommyhouse.nl, maar ik voel me helemaal niet begrensd. Mama’s willen juist lezen dat jij meer bent dan mama Tamara. Ik zelf in ieder geval wel! Je haarverhalen vind ik dan ook erg leuk om te volgen (beauty). Dus waarom niet over andere dingen? Ik denk dat ik dan misschien nog wel vaker langskom op je blog!?

Reply
Sanne 21 november 2018 - 08:00

Ik denk dat je met deze naam ook prima over andere dingen dan alleen het moederschap kunt schrijven! Alle mama’s hebben ook andere interesses dan alleen het moederschap toch?

Reply
Maya 21 november 2018 - 07:40

Precies hetzelfde hier, ben mijn blog naam ook spuug zat om precies de reden die jij noemt. Ik heb inmiddels denk een maand geleden een nieuwe gekocht waar ik wel blij mee ben zonder iets van mama erin. Past veel beter bij wie ik ben. Nu nog blog omzetten maar ja, dat kost tijd. Succes met je keuze!

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.