Ik ben Tamara en ik ben een Jaloers kreng.

by Tamara

Ohh ga ik dit echt schrijven? Ik schaam me namelijk dood. Nouja oké, daar komt hij. Ik ben een jaloers kreng. There, I said it. Ik weet niet waarom, maar ik had de laatste tijd echt een beetje een soort dipje ofzo. Ik heb soms van die fases waarin ik mezelf en mijn leven heel erg  ga vergelijken met dat van anderen. Waarom lukt andere mensen dat wel? Waarom hebben anderen dit wel en ik niet? Totdat ik een gesprek met iemand had en dat gesprek deed me inzien dat ik al iets heel erg moois heb. En dat ik misschien eens wat vaker dankbaar moet zijn voor wat ik wel heb in plaats van te kijken naar wat ik niet heb.

Waar komt die jaloezie vandaan?

Ik weet niet waarom ik het doe en ik vind het heel erg vervelend, dus ik zou er graag vanaf willen, maar ik vergelijk mezelf altijd heel erg met andere mensen. En dan vooral met mensen waarvan ik denk dat ze het ‘beter’ hebben dan ik. Stom he? Ja ik weet het, maar het is nou eenmaal zo. De dingen waarop ik jaloers ben lopen nogal uiteen. Jullie weten misschien dat ik heeeel graag wil verhuizen. ( nee niet zomaar een beetje graag, ik wil hier gewoon echt dolgraag weg en het is gewoon heel erg frustrerend dat het niet lukt) en ik kan dus heel erg jaloers zijn op mensen waarbij dat wel lukt. Niet op mensen die een starterswoning kopen die ongeveer hetzelfde is als wij hebben hoor, maar wel als anderen het soort huis kunnen kopen wat wij zo graag zouden willen hebben.

Nog zoiets, ik ben dus heel erg jaloers op mensen die een rijbewijs hebben. Heb ik niet en dat gaat er voorlopig ook niet komen ( waarom niet lees je hier) en dat frustreerd me enorm. Want waarom lukt andere mensen dat allemaal zo moeiteloos en mij niet?

Nog iets waar ik heel erg jaloers om kan worden is vrouwen die een goede band met hun moeder hebben. Vrouwen die bijvoorbeeld weekendjes weg gaan met hun moeder of samen leuke dingen gaan doen. Nu heb ik natuurlijk geen moeder meer, maar ook als ze er nog wel was geweest, hadden we zulke dingen waarschijnlijk nooit gedaan, omdat we niet zo’n hele goed band hadden.

Misschien moet ik eens dankbaar zijn voor wat ik wel heb.

Gisteren had ik een gesprek met iemand en dat deed me inzien dat ik misschien niet zoveel moet kijken naar wat anderen hebben en wat meer moet kijken naar wat ik zelf heb. Ik heb namelijk vier geweldige prachtige mooie en bijzondere kinderen. Ik heb een vriend die ( meestal 😛 ) heel erg veel van me houdt, vrienden die altijd voor me klaar staan. Duizenden ontzettend lieve en geweldige volgers. Een baan die ik heel erg leuk vind. Een droom die ik waar gemaakt heb ( boeken geschreven) en nog zoveel meer.

Het is nogal makkelijk om de dingen die je hebt voor lief te nemen en maar steeds te kijken naar wat anderen hebben. Maar dat is eigenlijk heel erg frustrerend. Ik werd alleen maar chagrijnig en verdrietig van die jaloerse gevoelens en dat wil ik helemaal niet. Dus vanaf nu ga ik me ( meestal) focussen op wat ik wel heb en gewoon niet meer zo ontzettend jaloers zijn. Dat is heel erg moeilijk, want ja, ik ben gewoon snel jaloers haha. Maar ik ga wel wel proberen!

 

Nog meer mensen die deze gevoelens kennen?

Misschien vind je dit ook leuk

5 comments

Yasmin 24 november 2018 - 10:55

Ja hoor klinkt bekend. Ik ben jaloers op mensen die stabiel in het leven staan en een normaal helder functionerend hoofd hebben. Ik zou niets liever willen dan normaal kunnen functioneren en dat mijn tinnitus foetsie is. Dan zou ik de gelukkigste op aarde zijn. En voor mijn gevoel weer met joy kunnen leven.

Reply
Caro 23 november 2018 - 23:03

Ja vooral op mensen die heel veel en vaak (kunnen) reizen. Iets wat ik enorm graag wil, maar toch minder goed lukt en tja, nu met kinderen ook een stuk duurder wordt…

Reply
Jacqueline kribi rozeboom 23 november 2018 - 11:46

Ik denk dat iedereen wel een jaloerse kant hebben en dat je niet de eenigste bent ik heb zelf ook een jaloerse kant ik kan ook jaloers zijn op jou dat ik geen verhalen kan schrijven maar ja zo kom je nergens zo denk ik er over

Reply
Willeke 23 november 2018 - 09:05

Denk dat dat iets heel menselijks is, ook ik zou soms best dingen willen die andere hebben of kunnen en ik niet.
Maar idd, kijk naar wat je hebt en bereikt hebt, denk dat dat meer waard is.
Al is dat heus wel is moeilijk hoor, voor mij net zo, dus wel herkenbaar maar net wat ik zei ook wel menselijk. Niemand is perfect gelukkig. Je doet het super ?

Reply
Angelique 23 november 2018 - 07:50

Klinkt heel erg bekend. Vooral als het mensen ‘makkelijk’ af lijkt te gaan terwijl ik al van jongs af aan overal keihard voor moet vechten en dan nog tegenslag na tegenslag krijg te verwerken.

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.