Ik ben social media verslaafd.

by Tamara

Ok, een beetje over de titel, ik wilde eerst : ‘ik heb een SM verslaving’ als titel doen ( aangezien ik die afkorting vaak gebruik voor social media) en dat had ongetwijfeld suuuuuuuuperveel views opgeleverd, maar goed.. Social media verslaafd dus, dat ‘andere’ laten we maar even in het midden.. Haha!

Net zoals veeeeeeel anderen met een smartphone heb ik inmiddels een permanente telefoon afdruk in mijn hand staan, typ ik met mijn duim sneller een verhaal dan op de laptop en ben ik er redelijk van op de hoogte wat iedereen de hele dag uitspookt. Ik vraag me serieus wel eens af wat mensen vroeger de hele dag deden. Ging je dan serieus bij elkaar langs als je wilde weten wat de ander aan het doen was? Echt! Mijn leven zou niet compleet zijn zonder al die foto’s van, waarschijnlijk al koude, maaltijden, updates vab wat mensen doen en foto’s die mensen nog niet geplaatst hadden. Uiteraard met uberhippe # erbij.

image

Ik moet toegeven dat ik , vooral nu ik een blog heb, echt social media verslaafd ben. Al is het maar plaatjes kijken of random door je fb lijst heen scrollen en je ergeren aan fb-posts met: ‘Zucht’ of ‘Zo leer je wie je echte vrienden zijn’.

Sterker nog, als ik snachts wakker word, grijp ik meteen naar mijn telefoon. Zogenaamd omdat ik de tijd wil weten natuurlijk, maar als ik meldingen op mijn scherm zie staan, moeeeet ik gewoon heeeeeel even spieken, om er na een uur achter te komen hoelaat het is door middel van de wekker die aangeeft dat het tijd is om op te staan.

Of dat ik meteen als ik wakker word even mijn telefoon erbij pak om als een bezetene door Instagram, Facebook en twitter te scrollen om te kijken of ik niks gemist heb in de tijd dat ik ‘offline’ was.

Ik ben de trotse bezitster van een Iphone en iedereen weet dat dat deze telefoons nogal ( heel erg) snel leeg zijn. Zo komt het dus nogal vaak voor dat ik ineens ergens zonder telefoon zit. Een ramp!! Dit gebeurd namelijk net altijd op momenten dat ik natuurlijk iets heeeeeeeeeel belangrijks moet vragen over Whatsapp: ‘ wil je ham/kaas of cocktail borrelnootjes?’  of ‘ Wat doe je?’ Een regelrechte ramp natuurlijk, want als ik voor de zoveelste keer mijn zwarte scherm chevk op berichtjes, geef ik het maar toe, misschien ben ik wel een tikkeltje verslaafd….

Om vervolgens thuis, met mijn telefoon aan de lader op Facebook, Instagram, Twitter en whatsapp te vragen hoe je van een social media verslaving af komt..

 

Zou jij nog zonder social media kunnen?

Misschien vind je dit ook leuk

22 comments

tineke 6 september 2015 - 20:43

Hahahahah, een SM verslaving XD

Reply
Daniëlle 6 september 2015 - 19:19

Ik heb pas sinds een paar maanden een smartphone, en ik kan gelukkig wel zonder. Ben net twee weken geleden verhuisd en heb nauwelijks dat ding in mn handen gehad. Zelf ben ik op social media ook echt twee weken offline geweest. Heerlijk. Haha.

Reply
lin mommysworld 6 september 2015 - 13:34

Herkenbaar!! Toch hou ik wel een beetje rekening met de mensen om me heen dat ik niet continu op mijn tel zit 😉 Het liefst check ik de hele dag mijn whatsapp, ig , fb en blog. Soms oke heeel some laat ik hem expres thuis. Maar ik hou van mijn telefoon en computer en zou ook nooit meer zonder kunnen en daarbij heb ik een bff die ik anders nooit meer kon spreken! 😉

Reply
Rosanne 6 september 2015 - 13:03

Dit artikel klinkt best wel heel erg herkenbaar! Oeps…
Mijn telefoon en ik zijn inmiddels ook bijna onafscheidelijk.

Reply
Sabine 6 september 2015 - 12:20

Zo’n grote social media verslaving heb ik gelukkig niet, laptop staat eigenlijk overdag uit behalve als ik artikelen in ga plannen of editten. Twitter gebruik ik alleen voor m’n Blog, persoonlijke updates komen daar niet op, op Facebook ook niet echt. Ik ben de afgelopen maanden eigenlijk behoorlijk aan het minderen geslagen maar meer ook ivm alle negatieve berichten overal. Ik heb geen trek erin om andermans leed zoveel te moeten lezen.

Reply
Charlotte 6 september 2015 - 12:14

Herkenbaar…! Alleen ligt mijn mobiel ‘s nachts niet op mijn kamer dus dan heb ik echt rust 🙂

Reply
Malou 6 september 2015 - 12:11

Ik kan er ook echt niet meer zonder..

Reply
Sylvie 6 september 2015 - 12:01

Zo herkenbaar! Wij hebben voort de afspraak om de telefoons beneden te laten om deze redenen…

Reply
Marijke 6 september 2015 - 11:24

Oké het is half 12 in de ochtend, ik ga even mijn telefoon bijladen, want ik heb een IPhone en ik moet straks weg!!!
You got the point?

Reply
Janneke 6 september 2015 - 10:58

Spendeer ik veel tijd op social media… Ja!
Vind ik dat altijd even leuk… Nee, eigenlijk niet. Vaak kom ik erachter dat ik het veel gezelliger en leuker heb als ik een tijd geen social media heb aangeraakt.

What’s app is wel een ander verhaal. Ik vind contact onderhouden moeilijk en dan is de app wel een uitkomst.

Reply
Kelly - Pluiskonijn.nl 6 september 2015 - 08:57

Haha ik lach in een deuk door je “sm verslaving”! Maar heel eerlijk, ik herken alles uit dit verhaaltje ik ben precies hetzelfde en kijk snachts als ik wakker ben ook altijd even op mijn mobiel.

Reply
SoMama 6 september 2015 - 08:51

Haha, zo herkenbaar. Ik zeg tegen mezelf altijd ik kan makkelijk zonder. Maar als ik me dan bedenk hoe ik overal van op de hoogte moet blijven, uuhhh geen idee 😉

Reply
Judith 6 september 2015 - 08:45

Vreselijk zonder batterij te zitten. Ik heb een HUAWEI zelfs met mijn gebruik gaat hij gewoon een dag mee

Reply
Bregje 6 september 2015 - 08:08

Hoi, ik ben Bregje en ik ben ook social media veralaafd. 😉 Ik weet dat ik zonder kan, maar dan moet mijn telefoon echt in de la of uit en geen laptop in de buurt. Met de start van mijn blog is het ook erger geworden inderdaad! Maar wel nog gezelliger 😉

Reply
angelique 6 september 2015 - 08:07

Haha leuk geschreven! Ja ik ben verslaafd maar ik ben aan het afkikken. mijn vriend heeft er een hekel aan dat ik de hele tijd met mijn telefoon rond loop (hij is militair en heeft dit dus echt totaal niet!) of dat ik alles op social media zet. Het is oké als ik het voor mijn blog doe, maar heb nu met hem afgesproken dat ‘s ochtends mijn ‘blog’ social media tijd is. ‘s avonds als hij hier is (wonen nog niet samen) gaat mijn telefoon aan de kant en op stil. Ik moet zeggen dat de momenten waarop ik mijn telefoon aan de kant heb ik het veel gezelliger heb en ik merk dat mijn zoontje die tijd ook geweldig vind. Een eye opener voor mij was toen mijn zoontje tegen mijn schoonmoeder zei “mama doet altijd appen!” toen dacht ik echt shit zo’n voorbeeld wil ik helemaal niet zijn!

Reply
Nadeche 6 september 2015 - 08:07

Tja, ik ben ook verslaafd aan social media en vind je post echt superherkenbaar. Leuk geschreven trouwens.

Liefs,
Nadeche

Reply
Fleur 6 september 2015 - 08:04

Heel herkenbaar allemaal 😉 Al probeer ik wel tijdens de uren na school, me aan dezelfde schermentijd als de jongens te houden. Ik moest erg lachen om je intro 😀 Enne je hebt een powerbank nodig! Ideaal die dingen voor als je batterij leeg is.

Reply
Fleur 6 september 2015 - 08:04

Heel herkenbaar allemaal 😉 Al probeer ik wel tijdens de uren na school, me aan dezelfde schermentijd als de jongens te houden. Ik moest erg lachen om je intro 😀 Enne je hebt een powerbank nodig! Ideaal die dingen voor als je batterij leeg is.

Reply
Sarah 6 september 2015 - 07:59

Jawel, ik ben ook verslaafd aan social media. Dit schrijf ik nu terwijl ik al een half uur met mijn iPad in bed lig. Ik had Facebook meldingen, je weet hoe dat gaat. 😉

Reply
Madelon 6 september 2015 - 07:47

Haha addict meld zich. Ik zou echt niet meer zonder kunnen. Al leg ik sinds Z er is wel bewust die iPhone overdag regelmatig weg.

Reply
Simone 6 september 2015 - 07:35

Haha nee ik zou absoluut niet meer zonder social media kunnen, ben ook wel een tikkeltje verslaafd. Herken veel van de dingen die je op schrijft haha (bijvoorbeeld dat snachts kijken hoe laat het is)

Reply
Cassandra 6 september 2015 - 07:12

Hier ook een addict! Telefoon is vergroeid aan mijn hand volgens mij haha! Ik zou niet zonder kunnen hoor. Mijn telefoon (iPhone 6) gaat altijd super snel leeg door whatsapp, die vreet ontzettend veel stroom.. Battery case is voor jou denk ik wel een optie… Ik vind ze super handig in elk geval

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.