Ik ben gestopt met Weightwatchers.

by Tamara

Ik kreeg de laatste tijd steeds meer vragen over waarom ik geen updates meer plaatste over Weightwatchers en of ik nog steeds zo tevreden ben. Nou, ik ben zeker nog bezig met afvallen. Ik heb nog ongeveer 10 kilo te gaan en ik heb er vertrouwen in dat dat helemaal goed gaat komen. Alleen ik ben dus wel gestopt met Weightwatchers en daar heb ik een aantal redenen voor. Waarom ik gestopt ben en hoe ik nu doorga met afvallen vertel ik in deze blog.

Waarom ben ik begonnen met Weightwatchers.

Aan het begin van dit jaar schreef ik me na een heleboel reviews en positieve verhalen gehoord te hebben in bij Weightwatchers. Ik woog op dat moment ruim 95 kilo en ik was er echt helemaal klaar mee. Het is gewoon niet leuk om nog zo jong te zijn als ik en zo zwaar te zijn. Bovendien merkte ik ook echt dat mijn gewicht me begon te belemmeren. Ik kon geen leuke kleding meer vinden, was snel buiten adem, begon last te krijgen van mijn knieën en misschien wel de belangrijkste reden: Ik voelde me echt heel erg lelijk. Ik walgde van mezelf op foto’s en was echt ontzettend onzeker. Ik was er echt helemaal klaar mee om zo zwaar te zijn en besloot ervoor te gaan. Mijn hele afval avontuur kun je lezen in de serie Tamara aan de Weightwatchers.

In het begin werkte het echt enorm goed voor mij. Weightwatchers zorgde er bij mij voor dat de knop om ging en me meer ging verdiepen in wat wel en niet goed voor me is. Ik ging regelmatiger eten, maakte gezondere keuzes en de kilo’s vlogen eraf. Inmiddels zit ik bijna op -15 kilo, iets waar ik enorm trots op ben.

Mijn redenen om te stoppen met Weightwatchers.

In het begin hield ik alles keurig bij en ging ik ook braaf niet over mijn punten heen. Ik was actief in de community en zocht heel erg veel producten op. Maar ja, op den duur merkte ik dat de punten van de producten gewoon wel in mijn hoofd bleven hangen en ik de app steeds minder vaak gebruikte. De enige momenten dat ik de app gebruikte was wanneer ik mijn gewicht wilde invoeren en wanneer ik even snel wilde kijken hoeveel calorieën iets was. Maar iets in mij vond het toch eng om ermee te stoppen, dus ik besloot het abonnement nog even aan te houden. Ik besloot het ondertussen eens een weekje zonder weightwatchers te doen. Ik volgde mijn eigen normale voedingspatroon, maakte gezonde keuzes en bewoog genoeg. Aan het einde van de week stond ik op de weegschaal en werd ik echt heel blij van het getal wat er stond! Dat deed me realiseren dat ik het best wel zonder Weightwatchers kan. Het heeft me absoluut geholpen om de knop om te zetten, maar ja.. Het is gewoon zonde om 23 euro per maand te betalen voor een app die je niet gebruikt.

Hoe ga ik nu verder?

Ik weeg op dit moment 81 kilo en ik wil er heel erg graag nog ongeveer 6 tot 10 kilo af hebben. Dan heb ik het gewicht bereikt wat ik voor mijn zwangerschappen had en waar ik me gewoon echt heel goed bij voelde. Het is nog maar een klein stukje en ik ben al heel erg ver gekomen,  dus daar ben ik best wel heel erg trots op. Mijn plan is om gewoon verder te gaan zoals ik in de afgelopen maanden gedaan heb. Gezond eten, lekker sporten, veel water drinken en ook gewoon genieten. Ik merk dat ik me zoveel beter voel met minder kilo’s! Het was heel erg gek, vorige week waren we op vakantie in Frankrijk en tilde ik Lauren een stukje. Lauren weegt ongeveer 12 kilo en ik ben nu 15 kwijt en ik vond haar zooooo zwaar! Zo raar dat ik dat gewicht eerst gewoon aan mijn lichaam had zitten haha.

Kortom, ik ga niet stoppen met afvallen, want we hebben nog wel eventjes te gaan. Maar ik ga wel stoppen met Weightwatchers ( en nu hopen dat ik niet over een paar maanden al die kilo’s er weer bij heb haha)

 

 

 

Misschien vind je dit ook leuk

3 comments

Marit 9 mei 2018 - 23:08

Knap hoor! 15 kilo kwijt!
Ik heb vorige week ook mn ww abonnement opgezegd. Precies om dezelfde reden als jij.. Ik weet nu hoe en wat ik moet eten.. en ik gebruikte de app ook al een tijdje niet meer, maar viel wel af! Dus indd, zonde geld!
En ook het verhaal hieronder van Natasja, ik had het zelf geschreven kunnen hebben! Haha..

Succes nog met de laatste 10 kilo!

Reply
Natasja 9 mei 2018 - 18:52

Wat goed van je! Inderdaad zonde om te betalen als je de app niet gebruikt en je merkt het ook zelf te kunnen! Ik heb er nog steeds wel echt houvast aan. Omdat ik nog steeds borstvoeding geef, heb ik kei veel punten en ik hou haast de helft van mijn punten over waardoor ik dus nog meer eet op een dag maar ook sneller voor ongezond kies omdat het toch kan. Gelukkig ben ik nog wel iedere week afgevallen! Ik ben benieuwd hoe het gaat als ik straks minder punten heb als ik stop met borstvoeding…

Reply
Rachel 9 mei 2018 - 07:43

Wat een goed verhaal. Zo hoort een dieet eigenlijk te zijn. Dat je leert wat gezond eten is en dat je het uiteindelijk automatisch gaat doen. Ik heb altijd iets tegen dieetorogramma’s, omdat ze onvoldoende kennis bijbrengen over gezonde voeding, maar dit klinkt eigenlijk wel als een succesverhaal. 15 kilo is echt een goed getal. Daar kan je trots op zijn. Die 6 tot 10 kilo ga je nu ook makkelijk halen!

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.