Ik ben er echt behoorlijk klaar mee.

by Tamara

Ik hou niet zo van klagen in het openbaar, en zeker niet op mijn blog, die ik toch een beetje als positieve plek zie. Maar echt, inmiddels lukt het me gewoon niet meer om continu positief te zijn. Dit hele pandemie gedoe, ik ben er klaar mee. En dat komt vooral door iets dat mijn zoon gisteren vertelde, terwijl hij zijn hart uitstortte. 

Het ging altijd goed.

Tot nu toe ging het eigenlijk steeds wel prima. We vermaakten ons wel thuis, keken reikhalzend uit naar de tijd dat dit allemaal voorbij zou zijn en wachtten gewoon wat af. Maar wanneer is die tijd dat het allemaal voorbij zal zijn? Want ik weet nog dat ik vorig jaar dacht dat het dit jaar wel weer normaal zou zijn en inmiddels twijfel ik of het de komende vijf jaar ooit weer normaal gaat worden.

Ik vind het niet eens het ergste dat we geen uitjes kunnen doen of niet op vakantie kunnen. So be it. Maar na maanden amper inkomen is de rek er hier wel een beetje uit. Ik ben echt een beetje klaar met thuis lesgeven, het feit dat je niet gewoon naar de winkel kunt om ondergoed te kopen. Ik vind het zo erg dat talloze mensen nu eenzaam en alleen weg zitten te kwijnen omdat niemand kan of mag komen. Dat er zoveel kinderen die het thuis niet fijn hebben, ineens gedwongen meer thuis zitten. Dat er zoveel ondernemers zijn die helemaal kapot gaan momenteel.

Maar dit was de druppel.

Ik was gisteren even gezellig met Floris zijn kamer aan het veranderen toen hij ineens verdrietig werd. Hij zit al een tijdje niet zo lekker in zijn vel, maar het lukte ons niet echt om erachter te komen wat er nou aan de hand is. En gisteren kwam het er allemaal uit. Ik vroeg aan hem wat er aan de hand was en hij zei : ik HAAT deze kut corona. Floris scheldt nooit. Het ergste wat eruit komt bij hem is stommerd of zoiets. Maar het ging niet om zijn woordkeuze, ik was namelijk blij dat de frustratie er eindelijk uit kwam.
Hij moest een beetje huilen en vertelde dat hij er klaar mee is. Dat hij de regels niet leuk meer vindt. Dat hij graag op een normale manier naar school wil, gewoon al zijn klasgenootjes wil zien in plaats van een klein groepje voor twee dagen per week. Dat hij gewoon normaal naar de winkels kan om dingetjes te kopen, dat niemand meer mondkapjes op hoeft, want hij vindt het eng dat hij geen gezichten meer kan zien. Maar hij maakte zich bovenal heel erg druk om onze verjaardag dit weekend. De lieverd ❤️ We zijn op zondag en maandag jarig en hij kijkt daar al maanden naar uit. Hij wilde dat iedereen kon komen, dat ze allemaal zijn zelfgemaakte hapjes zouden eten en hij keek echt uit naar even in het middelpunt staan. Hij zei dat zijn dag verpest wordt door corona en dat vond ik zo sneu 😢 ik heb hem een dikke knuffel gegeven en gezegd dat het echt goed komt, maar hij maakt zich zo druk in dat koppie van hem.

Ja, als er iets is dat ik het ergste vind aan deze hele situatie, dan is het wel dat mijn kinderen er ook last van hebben.. en zeker op deze manier..

Misschien vind je dit ook leuk

3 comments

Marjo 19 februari 2021 - 07:37

Nou ik snap je helemaal! Ik denk dat bij iedereen de rek eruit is. Wij vieren deze vakantie de verjaardag van dan onze 11 jarige. Moet hij een keuze maken welke van de opa’s en oma’s hij binnen laat. Dat is erg moeilijk! Je zegt niet tegen een opa breng oma maar en jij mag er niet in. Hij kon van de keuze niet slapen.

Voor mijn vrijwilligerswerk bezoek ik oudere en alleenstaande. Wat hebben die het ook zwaar, sommige gaan gewoon sneller achteruit is mijn gevoel.

Ik hoop dat wij snel wat meer mogen dat ondernemers weer open mogen want het water staat die mensen tot de lippen als ze als niet ‘verdronken’ zijn.

Wij moeten even volhouden maar dat is momenteel pittig en daar hebben veel mensen last van.

Reply
Debbie 19 februari 2021 - 07:27

Ja erg he.. mijn zoontje(4jt) vroeg gisteren.. mama, wanneer is de “carona” eindelijk voorbij? Ik vind t zo zielig. Wat gaat dit voor stempel drukken op hun kind zijn… 😢

Reply
Eva 19 februari 2021 - 10:24

Wat ze hier in het dorp veel doen is de auto versieren en taartjes rondbrengen om op die manier toch een soort “verjaardag”te hebben. Dit zou je natuurlijk ook met zelfgemaakte hapjes kunnen doen en dan eventueel nog in een meet of teams op een bepaalde tijd afspreken om ze samen op te eten.

Niet hoe het normaal is maar misschien wel een beter alternatief? En dan heb je toch ook het leuke van het samen maken van de hapjes en toch voorpret?

Fijne verjaardagen alvast!

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.