Huis snel verkopen? Dat doe je zo!

by Tamara
huis snel verkopen

Als je mijn blog de afgelopen tijd een beetje gevolgd hebt, dan heb je waarschijnlijk wel meegekregen dat we een nieuw huis hebben gekocht en onze eigen huis hebben verkocht! Nu kreeg ik op instagram een aantal keer de vraag hoe je er nou voor zorgt dat je huis snel verkocht wordt. De woningmarkt is momenteel heel erg oververhit en je raakt je huis waarschijnlijk wel snel kwijt, maar toch zijn er wat dingen die ervoor zorgen dat je huis net even iets sneller verkocht zal worden! Dus huis snel verkopen! Let goed op!

Huis snel verkopen met deze tips!

Goed, je wil dus je huis verkopen en graag een beetje snel. Nu moet ik wel zeggen dat het snel of niet snel verkopen van je huis, wel een beetje aan het soort huis en de regio waarin je woont ligt. In grote steden of rond de randstad, ben je waarschijnlijk je huis al kwijt voor hij op funda staat, terwijl je in kleinere dorpjes vaak iets langer moest wachten. Ter vergelijking, toen ik mijn huis te koop zette en tegen iemand uit het westen van het land zei dat hij een week te koop stond, vonden ze dat heel erg vreemd en dachten ze dat er iets mis was met ons huis. Wat absoluut niet zo was. Maar goed, verder met de tips hoe je je huis snel kunt verkopen!

Voor het te koop zetten van je huis. (Zodat je je huis snel kunt verkopen.)

Werk alle klusjes weg. 

Misschien heb je het al gelezen, maar voor wie dat niet hebben nog heel even in het kort. We hadden een huis gekocht, alleen we moesten zo snel mogelijk ons eigen huis verkopen om het rond te krijgen. Op zaterdag besloten we ons huis te verkopen en op donderdag zouden de kijkers komen. We moesten nog best wel wat dingen doen, dus snel naar de bouwmarkt en aan de slag. We hadden nog een lijstje met klusjes die we moesten doen, zo moesten we de kozijnen boven nog schilderen, het plafond van de badkamer stuken, het schilderen van de trap en nog wat kleine klusjes. Midden in de hittegolf stond ik op een laddertje voor het huis de kozijnen van de bovenverdieping te schilderen. Het was heel stom, want het waren allemaal klusjes die we eigenlijk jaren eerder hadden moeten doen. Maar goed, binnen een paar dagen knalden we al die klusjes erdoor en was het huis helemaal verkoopklaar! Daarna kon ik een paar dagen niet lopen van de spierpijn, maar oké haha.

Maak goed schoon. 

Op foto’s zie je ALLES. En dan bedoel ik ook alles. Doordat we zo druk aan het klussen waren geweest, had ik geen tijd meer om de ramen te wassen en dat kun je dus best wel goed zien op de foto’s. Ik weet niet of er mensen op af geknapt zijn, maar ja.. Ik vond het toch wel een dingetje. Op funda kwam ik trouwens ook regelmatig huizen tegen die gewoon echt vies waren. Dikke zwarte randen in de douche bijvoorbeeld. Werkt niet zo goed op foto’s.

Zorg voor een licht huis. 

De makelaar gaf als tip dat we alle gordijnen/rolgordijnen etc omhoog moesten doen om het zo zo licht mogelijk te krijgen. Het staat dan misschien wel een beetje kaal, maar het helpt wel. Ook hebben we een muur in de keuken nog helemaal wit geverfd omdat de keuken een zwarte muur had en heel donker en dus klein leek.

Werk alle prulletjes weg. 

Kleine spulletjes die normaal gesproken niet rommelig zouden lijken, doen dat op foto’s wel. Ik had al zoveel mogelijk weggelegd, maar tijdens het maken van de foto’s had ik een doos klaar staan waar ik de rest van de spulletjes nog even in kon stoppen.

Tijdens het te koop zetten van je huis. 

Een goede vraagprijs. 

Tijdens het te koop zetten van ons huis, las ik vaak dat een huis zoveel waard is als de koper ervoor wil betalen. Kortom, ik had mijn huis wel voor 3 ton te koop kunnen zetten, maar dat had niemand er ooit voor betaald, omdat huizen hier gewoon niet zoveel waard zijn. Wij hebben zelf ervoor gekozen om het huis iets hoger in de markt te zetten en dat heeft gewerkt, want we hebben er echt een hele goede prijs voor gekregen. Als we hem iets scherper geprijsd hadden, was hij waarschijnlijk nog wel eerder verkocht geweest!

Mooie lichte foto’s. 

De makelaar waarvoor wij gekozen hebben, heeft iemand ingeschakeld om foto’s en een filmpje van ons huis te maken. Dit gebeurd op een hele professionele manier en zo’n persoon weet ook precies waar ze op moeten letten. Zo dacht ik dat ik al goed had opgeruimd, maar toch werden er uit elke ruimte nog een heleboel spullen in andere ruimtes gezet, om het nog iets ruimtelijker te maken. Ik vond het een hele fijne manier van werken en de foto’s waren ook echt heel mooi. Ik grapte nog tegen richard. Als ik wist dat mijn huis er zo uit zou kunnen zien, waren we er blijven wonen! Haha.

Promotie op internet. 

Wij hebben ervoor gekozen om ons huis op de site van de makelaar, funda en nog wat andere kanalen aan te bieden. De meeste mensen zoeken toch via internet naar een huis en het is dan ook het makkelijkste om hem daar aan te bieden. Ook is het heel erg leuk om je statistieken bij te houden! Haha!

Bij de bezichtigingen. 

Huis goed schoon. 

Ik weet nog dat we een paar jaar geleden in een huis gingen kijken waar het niet alleen heeeel erg naar rook stonk, maar ook naar honden. Ohja en overal lagen haren op de grond, de tafels en weet ik het waar nog meer. Terwijl het echt een prima huis was, knapte ik daar behoorlijk op af.

huis snel verkopen

Zorg dat alles fris ruikt. 

Elke keer voordat er kijkers kwamen, trokken we de stofzuiger nog even door het huis, dweilden we nog een keer en renden we nog even met de luchtverfrissers door het huis, zodat het overal lekker rook. Ik merkte namelijk dat bij een aantal huizen die we bezichtigd hadden, dat dat echt verschil maakte.

Doe wat extra voor de kijkers. 

Ons huis stond tijdens een enorme hittegolf te koop en daarom hadden we flesjes met koud water en blikjes drinken op tafel staan. Eerst voelde dat een beetje als onzin, maar we hoorden achteraf elke keer dat de kijkers het heel erg fijn vonden! Ook zorgde ik iedere keer voor verse bloemen op tafel.. Geen idee of dat verschil maakte, maar ik vond het er zelf wel heel erg leuk uit zien haha!

Uiteindelijk zijn er echt heel erg veel kijkers bij ons huis geweest en was hij heel snel verkocht, voor een mooie prijs. Heb jij nog tips om je huis snel te verkopen? Ik ben heel erg benieuwd!

 

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.