Hou ik mijn baby bewust een beetje klein?

by Tamara

Nouja de titel zegt het al, want daarin zit het woord baby. Terwijl die kleine dame hier inmiddels al bijna 15 maanden is en absoluut geen baby meer te noemen is. Niet dat we ons hier daar wat van aan trekken. Nee, Floris vertelt nog aan iedereen die het wil horen dat hij een klein babyzusje heeft dat net geboren is en eigenlijk noemt iedereen Saartje ‘de baby’. Maar wat is mijn eigen aandeel hierin? Bij de oudsten kon ik mijn kinderen niet groot kijken en nu heb ik het liefste dat ze nog een beetje klein blijft. Maar hou ik haar nou bewust klein? Of valt het wel mee?

Ze slaapt nog bij ons.

Mijn oudste kinderen sliepen een week bij ons in de kinderwagen en gingen daarna op hun eigen kamer. Niet omdat ik ze zat was ofzo hoor, maar ik vond het gewoon onzin om ze bij ons te laten slapen. Bij Sarah is dat anders. Ze sliep eerst bij ons in een wiegje en toen ze daar echt niet meer in paste, sleepte ik het ledikantje vanaf de babykamer ( waar ze nooit slaapt) naar onze kamer. En nu is ze inmiddels bijna 15 maanden en slaapt ze dus nog steeds bij ons..

Nu moet ik ook zeggen dat dat komt omdat ze gewoon nog veel wakker is snachts en dat ik zo lui ben dat ik niet de hele tijd bij haar op de kamer wil zitten, maar toch.

Ze draagt nog babykleding.

Ik kon bij Maxim niet wachten met het aantrekken van spijkerbroekjes en truitjes en weet ik het. Sarah heeft serieus nog nooit een spijkerbroek aan gehad. Ik trek haar alleen kleertjes van zachte stofjes aan en als ze een broek draagt is dat een broek van joggingstof of een zacht materiaal. Lijkt me ook veel beter zitten.

Ik gebruik nog steeds verkleinwoordjes voor haar.

Ik noem Sarah eigenlijk nooit bij haar naam. Van alle kinderen heeft zij de meeste bijnamen en Saartje en Sarie zijn daar de populairste varianten van. Verder noemen we haar heel vaak baby, Sarie Bombarie en Sarie Bananie ( don’t ask)

Ze krijgt nog heel veel voedingen.

Ik verheug me nu alweer op de ‘hoeveel voedingen krijgt ze ongeveer’ vraag op het consultatiebureau volgende maand. Want aangezien mevrouw weigert uit een gewone beker te drinken ( we oefenen heel veel, maar ze heeft er gewoon geen zin in) en ik steeds vergeet een rietjesbeker te kopen, drinkt ze nog heel veel bv. Dusja.. BABY haha.

Hmm duss.. Misschien houd ik haar wel een beetje klein. Maar ze is dan ook mijn laatste baby en ze wordt al zo snel groot! Dus ik mag haar nog best even als baby behandelen toch?

 

 

 

Misschien vind je dit ook leuk

5 comments

ilsevisscher 14 december 2018 - 17:30

Heb je goed hoor! Als het voor jou goed voelt lekker zo houden. Mag het?! Kan me trouwens best voorstellen dat je dit helemaal bij een ‘laatste’ baby zou doen.. dus gewoon lekker doen!

Reply
Heidi 13 december 2018 - 12:05

Ik vind het niet gek, gewoon doen waar jij je goed bij voelt toch? Zolang je haar ontwikkeling niet afremt is er toch niks aan de hand?

Reply
Sanne 13 december 2018 - 09:09

Ohh zo herkenbaar dit. Mijn jongste dochtertje (Saar) is al bijna naderhalf, maar nog steeds baby hihi ik weiger haar dreumes te noemen 🙂 hier ook nog bij ons op de kamer en borstvoeding. Ze heeft zelf ok overal niet zo’n haast mee, dus we doen het lekker rustig aan. Het gaat allemaal al snel genoeg. Wat ik wel fijn vind is dat ze sinds deze week los loopt.

Reply
Marianne 13 december 2018 - 08:18

Deels wel herkenbaar. Mijn zoontje is nu 11 maanden dus nog net een baby maar terwijl ik z’n broer al snel in spijkerbroek stak wil ik bij hem het liefst zachte stoffen.
Bij z’n broer met een jaar de bv af gaan bouwen tot alleen de ochtend, nu nog minimaal 5 keer per dag en geloof niet dat dit voorlopig gaat veranderen (meneer lust geen kV dus ben benieuwd of hij gewone melk wel lekker vindt).

Reply
Denise 13 december 2018 - 07:32

Om dezelfde reden wou ik onze “baby” (net zo oud) ook niet op zijn eigen kamer leggen.
3 weken geleden toch gedaan, hij slaapt nu het klokje rond :-0
Ik geloofde daar nooit in, werkt hier dus echt

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.