Elianne | recept voor homemade Baileys!

by Tamara
baileys

Oh ja jullie lezen het goed! Zelf Baileys maken wie had dat gedacht? Ik moet eerlijk bekennen dat ik tot een paar maanden geleden nog nooit Baileys had gedronken…. Ja wel eens door de warme chocomelk, maar nog nooit zo puur uit de fles om echt even een momentje van te genieten. Waarom geen idee, want toen een vriendin van mij langs kwam en een fles Baileys mee had voor na de tapas snapte ik zelf niet waarom ik dit nog nooit eerder had gekocht/gedronken. Het was zo lekker zoet en romig echt om gewoon even van te genieten. Ik kon me wel herinneren dat ik maanden misschien wel jaren geleden op Pinterest een recept had opgeslagen, om zelf Baileys *irish Cream te maken. En omdat ik nu zo’n goede ervaring had met Baileys wist ik dat dit een keer gemaakt moest worden want overal las ik de hij dan nog veel en veel lekkerder zou zijn. Na heel wat recepten gelezen te hebben denk ik dat ik nu toch wel een winnaar heb. En als je denkt dit gaat een ingewikkeld recept worden FOUT! Zo simpel ik was binnen 5 minuten klaar.

En met alle feestdagen voor de deur is dit een perfect kado om te geven. Ik weet zeker dat de mensen die het krijgen er onwijs blij mee zullen zijn omdat het zo lekker is en ook nog eens homemade dus je kan met alle eer strijken.

Homemade Baileys

-250 ml Ierse whiskey
-250 ml verse slagroom
-1 blikje gecondenseerde melk
-2 eetlepels chocolade saus
-2 theelepels oploskoffie
-1 theelepel vanille extract
-1 theelepel amandel extract

img_4563

Ik ben de slagroom vergeten op de foto…

Bereidingswijze

-Giet alles in een mengkom en meng dit met de staafmixer even goed door. Mix het mengsel niet te lang want dan gaat de slagroom zijn werk doen en word hij echt dik.
*ik heb zelf geen amandel extract gebruikt omdat mijn vriendinnetje een notenallergie heeft dus veiligheid boven alles. En niemand die het tot nu toe heeft gemist.

-Als alles goed gemengd is kan je de Baileys in een mooie fles doen en ongeveer 2 maanden in de koelkast bewaren. Het moet wel echt in de koelkast omdat je verse slagroom gebruikt. Waarom blijft het in de koelkast wel 2 maanden goed? Omdat er zoveel sterke drank in zit. Ik moet eerlijk bekennen dat de fles het hier waarschijnlijk niet eens 2 maanden gaat volhouden, want hij is nu al bijna leeg… en nee dat heb ik niet alleen gedaan ;).
Enjoy!

img_4564

 

Misschien vind je dit ook leuk

1 comment

Marloes 1 november 2016 - 04:53

Dit ziet er goed uit, zodra ik ben bevallen ga ik dit lekker maken!!!

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.