Hoeveel kleertjes heb je nodig voor een baby?

by Tamara

Ach al die lieve babykleertjes! Het allerliefst koop je alles! Maar iedereen zegt dat dat onzin is omdat je baby toch supersnel overal uitgroeit. Hoeveel kleren heb je nou echt nodig? En in welke maten?

Ik weet nog dat ik bij Maxim niet kon stoppen met kopen. Ik wilde alles en kreeg daarnaast ook nog een heleboel kleren, dus Maxim had echt veel te veel. Toen ik zijn kleding uitzocht voor Floris kwam ik gewoon echt kleertjes tegen mer het prijskaartje er nog aan! Dat is toch erg?

Bij Floris kocht ik niet zoveel bij, want ik had al die kleding van Maxim nog. Toch heeft Floris behalve broeken, heel weinig kleren van Maxim gedragen omdat Floris een hele andere bouw had en toch wat sneller groeide waardoor de zomerkleren hem al in de winter pasten.

Bij Lauren hield ik me keurig aan de uitzetlijst. Ik kocht expres niet teveel en achteraf is dat best wel dom, want ik had gewoon te weinig kleertjes voor haar. Zeker omdat ze zoveel spuugde en zich tussendoor nog een keer onderpoepte.

Hoeveel kleding heb je nou echt nodig?

rompers

Rompers.

Allereerst de rompers. Als je ergens mee wilt inslaan, sla dan rompers in. Om de een of andere reden lekken baby’s altijd door en je kunt dus zeker een paar keer per dag je baby verschonen. Vooral als je kindje in de zomer geboren word zijn rompers ideaal. Toen Lauren geboren werd was het erg warm en ze lag dan ook veel in haar romper. Ik trok haar in de ochtend een schone romper aan, die ze ergens in de dag 1 of 2x onderpoepte en dus weer verschoond mocht mochten. Dus reken maar zo’n 2 rompers per dag. Ook wil je nog wel wat afwisselen in lange mouwen en korte mouwen. Hier dragen ze snachts altijd lange mouwen en als het niet koud is overdag korte.

Ik denk dat je afhankelijk van het seizoen, wel 6 rompers met korte mouwen en 6 rompers met lange mouwen nodig hebt. Bij voorkeur meer en natuurlijk in maat 50/56 en 62/68. Mocht je namelijk de vlekken er de eerste keer niet uitkrijgen, dan moet je hem nog eens wassen.

z8 newborn

Dan de kleertjes.

Je zou toch verwachten dat je na twee kinderen wel ongeveer weet hoeveel kleertjes zo’n baby nou nodig heeft? Nou niet dus want ik had alsnog veel te weinig. Op alle uitzetlijsten die ik vond zag ik 6 broekjes en 6 shirtjes staan. Nou in mijn geval was dat natuurlijk veel te weinig. Alledrie de baby’s hier spuugden nogal en dus kon ik ze behoorlijk vaak omkleden. Ik zou dus aanraden om van elk wel 10 in huis te halen en voor een meisje kun je behalve shirtjes natuurlijk ook jurkjes enzo doen.

De accessoires. 

acc

Dan kom je bij de accessoires. Op de uitzetlijst staan 2 mutsjes en 4 paar sokken. Dit vond ik dus ook veel te weinig, mij lijkt zeker 10 paar sokken toch een stuk handiger.Ten eerste was ik in de kraamweek al sokken kwijt en Laurens mutsje zat meteen wat onder de bloedplekjes van de bevalling. Ik vond het wel een stuk handiger om wat reserve te hebben en dus had ik er 4.

Wat vond jij van de uitzetlijsten? Vond jij het voldoende wat erop stond? Of ben je het wel met me eens dat je toch beter wat meer kunt kopen?

 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Bo lifestyle! Er is nog steeds Sale in de webshop en er zijn nog een heleboel leuke dingen! Dus vooral even een kijkje nemen!

Misschien vind je dit ook leuk

10 comments

Marije 21 januari 2016 - 11:54

Goed om te lezen! Ik heb echt geen idee van wat ik allemaal nodig heb, dus het is fijn om tips te krijgen van moeders 🙂

Reply
Leonie 20 januari 2016 - 16:29

Wat handig dit. Ik vond het allemaal ook al zo weinig wat er op de uitzetlijst staat. En daarbij; wie kan zich inhouden zo weinig te kopen dan?
Ik heb nog geen kleertjes gekocht.. omdat ik het behoorlijk lastig vind om dat aan te schaffen als we nog moeten wachten totdat we het geslacht weten:)

Reply
Aliciai 20 januari 2016 - 08:35

Ik had ook eerder te wenig gekocht, vooral kleine rompers hebben we nog erbij moeten kopen en ook wat dikkere lange mouwen shirts voor erover. Nu ik van de tweede zwanger ben koop ik er niets bij. Wij hadden geen super jongenskleeren voor de eerste, dus zelfs wordt de tweede een meisje ga ik geen tweede garderobe in roze aanschaffen 🙂

Reply
Bianca 20 januari 2016 - 07:25

Toch wel handig zo’n lijstje met aantallen! Voor Sterre had ik 8 jaar geleden heel veel kleding maar dan vooral maat 62 enzovoort. Door haar vroeg geboorte paste ze nog niet eens in maat 50 en hadden we amper kleding, gelukkig had de kraamvrouw 2 big shoppers vol kleding (van haar zus) en die hebben wij toen gekregen. Misschien raar, maar wel super lief x

Reply
Dina 19 januari 2016 - 22:28

Heel handig dit! Het is toch altijd fijn om ervaringen van moeders te lezen, met die uitzetlijsten kan ik dus helemaal niks.

Reply
Michelle 19 januari 2016 - 21:54

Haha ZO fijn om te lezen dit. Ik hoor ook echt letterlijk álleen maar: ‘meid je hebt niet zo veel nodig, koop nou niet zo veel, kan ie allemaal niet aaan!’ Buiten dat ik er zelf gewoon heel erg van geniet, blijkt het dus wél heel handig om gewoon wat meer te kopen dan op die lijstjes staat. Thanks voor de tips;)!

Reply
Jessica 19 januari 2016 - 19:40

Ik denk dat ik ook echt te veel ga inslaan zodra ik weet dat ik zwanger ben. Ik heb al wat kleertjes gekocht (in verschillende maten) wat ik echt te leuk vond en unisex is… Kon het niet laten hangen!

Reply
Wilmaaa 19 januari 2016 - 18:08

Ik had ook echt te weinig, geen idee dat ik zoveel nodig had. Gelukkig kreeg ook nog veel. Leuke kleertjes zeg!

Reply
Tineke 19 januari 2016 - 16:23

Ik was al even bang dat ik overal veel te veel van zou hebben. Heb van maat 56 en 62 ongeveer 8 setjes. En nog wat setjes in overige maten. Valt mee dus..
Liefs

Reply
Manouk 19 januari 2016 - 15:17

Ik heb toevallig vandaag wat kleertjes van mijn zoontje uitgezocht om te verkopen. En ik dacht echt: “Manouk, hoe heb je zoveel kunnen kopen” haha! En dat waten alleen maar de maatjes 50/56/62 en nog niet alles. Maar ik denk dat ik straks bij ons dochtertje me ook niet kan inhouden met shoppen haha. Ik heb wel altijd budget met wat duurdere merkjes gemixed. Zo blijft het voor de bankrekening ook nog vriendelijk.

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.