Hoera! Maxim is 6 jaar!

by Tamara

Of nouja, ik zeg wel hoera, maar ik vind het wel een dingetje hoor. Heb je ook ineens een zoon van 6 en ben je ineens 6 jaar moeder. Ik loop al 2 dagen herinneringen op te halen aan de bevalling die in totaal 3 dagen duurde. Ik kan me nog precies herinneren hoe het allemaal ging en ik kan me ook echt helemaal niet voorstellen dat dat superlieve en makkelijke babytje, nu al zo’n grote jongen is.

Hoera! Maxim is 6 jaar!

Al maaaanden kijkt Maxim uit naar zijn verjaardag. ‘Mama? Eerst is zusje jarig, dan gaan we lampionnetje lopen, dan is het kerstmis, daarna komt het grote vuurwerk en dan ben ik jarig he?’ Als je je indenkt dat Lauren in juni jarig is, dan snap je vast wel dat hij al een behoorlijke tijd uit kijkt naar zijn verjaardag. Achteraf was het niet zo slim om te zeggen dat hij na het vuurwerk jarig is, want hij stond om 12 uur met een blij koppie in de kamer omdat hij nu dan echt jarig was. Tja, en dan moest hij nog 2 dagen wachten.

Als mijn moeder vroeger zei dat je op de verjaardag van je kind die hele bevalling weer opnieuw beleefd, geloofde ik haar niet. Maar na 6 jaar moederschap weet ik dat ze gelijk heeft. Ik weet nog precies dat we op 1 januari gingen wandelen en ik daarna weeën kreeg, dat ik op  januari niets meer kon van de pijn en ik alleen maar kon huilen omdat ik het niet meer volhield. Dat we naar het ziekenhuis moesten om een ruggenprik te krijgen en dat ik op 3 januari eindelijk mijn prachtige zoon in mijn armen had.

Hij is perfect zoals hij is.

We hebben altijd wel geweten dat Maxim anders was dan andere kinderen. Hij is wat gevoeliger, heeft wat meer tijd nodig en heeft vaak zijn eigen manier voor bepaalde dingen. In het afgelopen jaar kregen we net wat meer duidelijkheid over Maxim en we zijn heel benieuwd wat het komende jaar ons gaat brengen. Het is niet leuk om bevestigd te krijgen dat je kind echt ‘anders’ is, maar we zijn wel heel blij dat we hem nu kunnen helpen het beste uit zichzelf te halen.

Het is echt een geweldig mannetje, een echte grappenmaker met een heleboel praatjes. We liggen regelmatig in een deuk om de uitspraken die hij doet en we staan er regelmatig van versteld hoe slim hij is. Als hij ergens interesse in heeft dan wil hij er alles over weten en hij onthoud het dan ook echt. Hij is helemaal stapelgek op dinosaurussen en sinds hij met sinterklaas een mooie dino encyclopedie heeft gekregen, vertelt hij aan iedereen over de oerknal en hoe het komt dat kleine zeediertjes uiteindelijk dino’s geworden zijn. Ik vind het geweldig om te zien hoe hij helemaal gaat stralen als hij dingen vertelt. Dan heeft hij echt een schittering in zijn ogen, zo onbetaalbaar!

De allerbeste broer.

Ik heb me toen ik zwanger was van Floris wel eens afgevraagd of ik Maxim niet tekort deed door nog een kind te krijgen. Maar meteen zodra Floris geboren werd, was die twijfel weg. Die twee zijn behalve broertjes echt de allerbeste vrienden. Hoe ouder ze worden hoe leuker het word. Tegenwoordig praten ze ook heel veel met elkaar, dan overleggen ze over kleine dingen of kletsen ze gewoon wat. Ik kan daar zo van genieten! Toen ik zwanger was van Lauren heeft Maxim die zwangerschap heel bewust meegemaakt en hij is vanaf het eerste begin stapelgek op haar geweest. Maxim is een ontzettend lieve broer, hij zorgt er altijd voor dat zijn broertje en zusje niets te kort komen en hij vertelt ze regelmatig hoeveel hij van ze houd.

Lieve Maxim, jij bent degene die van mij een moeder heeft gemaakt. Ik dacht niet dat het mogelijk was, maar met de jaren ga ik steeds meer van je houden. Je maakt me zó ontzettend trots. Je doet zo ontzettend je best op alles, zelfs al heb je het af en toe echt niet makkelijk. Je bent een meer dan geweldige grote broer en een meer dan geweldige zoon. Weet dat we altijd van je zullen houden, we je altijd zullen ondersteunen en helpen en dat we er altijd voor je zullen zijn.

We houden van je! Nog meer dan heel veel!

 

 

Misschien vind je dit ook leuk

14 comments

Moniek (sprankje) 3 januari 2017 - 20:07

Gefeliciteerd!!!

Reply
Jeanne 3 januari 2017 - 18:45

Van harte gefeliciteerd met Maxims verjaardag!

Reply
Annemiek Visser 3 januari 2017 - 11:51

Van harte gefeliciteerd met jullie bijzondere zoon. Jouw verhaal komt mij bekend voor. Ook ik ben meer dan 2, bijna 3 dagen, bezig geweest en ook onze zoon is gevoelig. Hij wordt ik juni 4. Mijn zoon is gehaald met de keizersnee, ook omdat ik op was. Voor jullie voor nu een hele fijne dag gewenst.

Reply
susan noordergraaf 3 januari 2017 - 11:03

gfeliciteerd en een hele leuke dag! En terugdenken aan bevalling doen volgens mij (bijna) alle vrouwen 😉

Reply
Frederique 3 januari 2017 - 10:07

Hiep hiep gefeliciteerd! Mooi stuk. En hiep hiep hoera voor bijzondere kindjes ook 🙂 En ja inderdaad dat steeds opnieuw beleven he 🙂 mijn Maxim wordt 14 van de zomer, dat vind ik onvoorstelbaar!

Reply
Karen 3 januari 2017 - 09:05

Oh wat ontzettend lief! Maxim is een heerlijk ventje. Juist bijzonder maakt hem nog specialer. Weet ik alles van! Fijne dag vandaag met zijn 5-en. X

Reply
Marion 3 januari 2017 - 08:58

Ik reageer eigenlijk nooit, maar ik lees wel met veel plezier je blogs.
Van harte gefeliciteerd met je oudste zoon! Ik kreeg een brok in mijn keel van de laatste alinea ?. Prachtig geschreven voor Maxim! Fijne verjaardag toegewenst!!!

Reply
Manouk 3 januari 2017 - 08:29

Dat heb je mooi geschreven! Van harte gefeliciteerd met jullie oudste zoon Maxim. En een hele fijne dag vandaag! X

Reply
Leonie van Mil 3 januari 2017 - 07:41

Wat een mooie en lieve woorden! Gefeliciteerd! En maak er een hele mooie dag van!

Reply
Channa 3 januari 2017 - 07:24

Gefeliciteerd met jullie knappe mannetje! Hele fijne dag vandaag 🙂

Reply
MamaIssues 3 januari 2017 - 07:09

Hieper de piep hoeraaaaa
Van harte gefeliciteerd!!!
Maak er een mooie dag van 🙂

Reply
Nicole 3 januari 2017 - 06:57

Gefeliciteerd!!!! Maak er een mooie dag van!!

Reply
Christa 3 januari 2017 - 06:52

Gefeliciteerd met Maxim!
Geniet van vandaag!

Reply
Nicole 3 januari 2017 - 06:44

Ahh wat een lieve woorden! Van harte gefeliciteerd met je grote zoon ? En dat herbeleven dat herken ik zeker..

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.