Hoe ik mijn vriend vertelde dat hij vader werd.

by Tamara
Onze zwangerschapsaankondiging!

Vandaag een onderwerp waar ik het volgens mij nog nooit over gehad heb op mijn blog. Namelijk over hoe mijn man hoorde dat hij vader werd. Hoewel we namelijk echt wel een paar keer samen een zwangerschaps test gedaan hebben (of nouja samen, ik deed de test en hij keek of er een streepje kwam), deed ik de keren dat het raak was de test altijd alleen. En ja, dan moet je dus vertellen dat je zwanger bent, in mijn geval zelfs vier keer! In deze blog vertel ik hoe ik het aan hem vertelde.

Hoe mijn man hoorde dat hij vader werd.

De eerste keer dat Richard hoorde dat hij vader werd, was op 26 april 2010. We waren allebei piepjong, waren druk bezig met het kopen van een huis en daar was dan ineens die positieve test. Gek genoeg was ik er meteen dolblij mee. De zwangerschap was gepland, maar we hadden eigenlijk nooit verwacht dat het zo snel raak zou zijn. Ik zat op de bank met de test in mijn handen en nadat ik een beetje gekalmeerd was, pakte ik mijn telefoon en stuurde ik een foto naar Richard. Een paar seconden later piepte hij en stonden de volgende woorden op mijn scherm:

‘Wat is dat?’

Ik was toen wel een beetje boos dat hij het niet snapte, maar achteraf is het natuurlijk wel logisch, hij had nog nooit een test gezien en hij wist echt niet waar ik het over had. Dus ik stuurde met koeienletters terug:

DAT ZIJN TWEE STREEPJES! JE WORDT VADER!

Het bleef even stil aan de andere kant van de telefoon en achteraf hoorde ik van zijn klasgenoten (hij was toen aan het afstuderen) dat hij ineens wit wegtrok in de klas. Eenmaal thuis hebben we heel veel gepraat en hoe echter het werd, hoe enthousiaster hij was.

De tweede en derde keer.

De tweede keer dat ik zwanger was, waren we echt al heel lang bezig om zwanger te worden. Het duurde al 9 maanden toen ik ineens na een week overtijd, met een positieve test in mijn handen stond. Mijn eerste reactie was hem weer een berichtje sturen, maar ik besloot te wachten tot hij thuis was. Ik deed verder niet zoveel origineels hoor, ik dekte de tafel en toen hij zat zei ik dat ik een cadeautje voor hem had. Omdat hij de vorige keer de streepjes niet snapte, had ik nu een clearblue test en die snapte hij gelukkig meteen. Deze keer was hij meteen dolblij en we stonden te juichen in de kamer.

De derde keer was dat wel anders. Na een hele tijd getwijfeld te hebben over een derde, besloten we er niet voor te gaan en schreef ik me in voor een nieuwe opleiding. En toen was ik weer een week overtijd en had ik op 29 september 2014 ineens een positieve test. Huilend liet ik hem die test zien toen hij uit zijn werk kwam, maar hoewel ik had verwacht dat hij het niet leuk zou vinden, was hij meteen heel erg blij. Ik vroeg me af hoe dat allemaal goed moest komen, maar hij zei dat het ons samen zou lukken.

De vierde keer dat ik zwanger was.

Begin januari van dit jaar was ik een hele poos overtijd toen ik nadat ik Maxim naar school had gebracht een test kocht. In die week hadden we al een aantal grapjes gemaakt over ‘Als ik maar niet zwanger ben’ en hoewel ik een licht voorgevoel had, kon ik me niet voorstellen dat ik zwanger was. Ik wilde het alleen heel graag even zeker weten. Dus thuis deed ik de test en toen er geen streepje kwam, legde ik hem opgelucht weg. Even later keek ik nog eens en zag ik ineens twee dikke strepen op de test staan. Hoewel we nu heeeeeel erg blij zijn met de komst van ons meisje, twijfelde ik toen heel erg, ik moest heel erg huilen en durfde het niet aan Richard te vertellen.

Hij wist dat ik een test zou doen en stuurde een berichtje wat het resultaat was. Dus tja, dat stuurde ik hem, over de telefoon. Hij was ook niet direct heel erg blij, maar na heeeel veel gepraat te hebben, zijn we inmiddels dolblij met de keuze die we gemaakt hebben en kijken we ontzettend uit naar de komst van ons vierde kindje.

 

Zo zie je maar dat het vier keer heel verschillend kan gaan. Hoe hebben jullie het gedaan? Testten jullie altijd samen of deed je het net als ik alleen? 

Misschien vind je dit ook leuk

10 comments

Evelyn 9 juni 2019 - 19:42

1e keer deden we samen vlak voor het slapengaan. We lagen op bed te wachten, na enige tijd was hij positief. We wisten beide niet zo goed wat gezegd. Iets in de aard van: ” ok, super, slaap zacht e!” ? 2e keer weet ik nu even niet meer, geheugenverlies die blijft aanslepen na de zwangerschap ??

Reply
Manouk Visser 9 juni 2018 - 14:42

Bij onze oudste heb ik de test alleen gedaan. Hoewe ik wist dat het raak kon zijn was ik toch heel positief in shock. Ik heb mijn vriend opgebeld en daarna mijn ouders haha. Iedereen reageerden heel blij. Bij de tweede hebben we de test wel samen gedaan. En bij de derde heb ik de test alleen gedaan en hem weer opgebeld haha. Ik ben te ongeduldig denk ik.

Reply
Sandra 11 juni 2017 - 13:57

Wat leuk om te lezen!
Bij ons de eerste keer waren we ‘al’ 7 maanden bezig, de wens was heel groot. Mijn man wist niet dat ik ging testen, had het zelf van te voren ook niet bedacht. Maar hij was naar zijn werk en ik deed op de dag dat ik ongesteld zou moeten worden een test. Eindelijk 2 streepjes! (Ik had al zoveel negatieve testen gehad..) meteen daarna een ClearBlue en die bevestigde het. Ik heb gehuild als een baby. Ik wilde mijn man bellen, maar bedacht me dat we elkaar dan niet eens in de armen konden vliegen ofzo. Dus ik heb gewacht tot hij thuis was van zijn werk. Lekker gekookt, kaarsjes aan en gaf hem (heeeel cliché) het boek van Kluun: Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt. Mijn man sprong op en we sprongen elkaar in de armen.

De tweede keer ken je de aanloop naar dat ik testte van de eerste blog. 😉 Na de eerste ‘negatieve’ test van die ochtend (zo leek het) ging mijn man naar zijn werk. Ik zei dat ik voor de zekerheid nog wel een ander merk test zou proberen. Die bleek positief en inmiddels was de eerste ook positief geworden. Ik Appte mijn man: Zal ik je even bellen of zal ik een foto sturen? 😉 Hij zei: stuur maar een foto. Hij was meteen dolblij! Ik moest even wennen aan het idee van een 2e op komst, maar zou inmiddels niet anders meer willen.

Reply
Carmen 10 juni 2017 - 18:49

Ons eerste zoontje was ook ongepland, het ging er toen ongeveer zo aan toe als de vierde keer bij jou. Uiteindelijk ook allebei superblij mee en nu nog steeds een heel gelukkig gezinnetje met de tweede op komst <3. Fijn dat de aanvankelijke twijfels bij jullie ook plaatsgemaakt hebben voor liefde & vreugde!

Reply
rianne 9 juni 2017 - 10:03

We besloten tijdens de verhuizing dat we geen bescherming zouden gebruiken en we zouden wel zien waar te schip strand. We gingen ervanuit dat het zo ongeveer een half jaar zou kunnen duren voordat t raak zou zijn. We zij binnen 4 weken verhuisd en tijdens het eerste weekend in ons nieuwe huis bleef mijn periode uit. We spraken af de test te doen op de maandag ochtend voordat we allebei naar ons werk moesten. We hadden te afgesproken dan te doen. Ik heb heel de nacht niet geslapen en heb s ochtends de test alleen gedaan. Tijdens het tandenpoetsen lag de test bij de kraan en zag ik opeens zwanger staan, daarna verscheen t aantal weken. Ik liep met de test de slaapkamer in en mijn man was even vergeten dat we de test zouden doen. Ik ziet hem zien en we hebben 20 minuten naast elkaar op bed gezeten. We wisten dat ons leven een flinke verandering zou krijgen en hadden niet verwacht dat t ook gelijk raak zou zijn. Nu hebben we een prachtige dochter en zijn we super blij dat het allemaal zo makkelijk en goed is gegaan.

Reply
Charlotte 9 juni 2017 - 09:02

De eerste keer waren we samen op huwelijksreis in Nieuw Zeeland. Toen ik ‘s ochtends wakker werd en niet ongesteld was wilde ik meteen testen. Gukkig hadden we onderweg al een test gekocht omdat dit moment eraan zat te komen en ik al een voorgevoel had. En ja hoor, zwanger! De tweede keer deed ik de test ‘s ochtends vroeg voordat ik moest werken. Maikel vertelde ik het die avond, na het werk pas haha. Iets minder romantisch dan de eerste keer dus 😉

Reply
Joyce 9 juni 2017 - 08:18

De laatste keer deed ik de test ook in mijn eentje. Ik had namelijk het idee dat ik al heel lang griep had, maar begon toch wat te twijfelen. Ook wij grapten “als ik nu maar niet zwanger ben”, maar diezelfde avond waren wij al om haha!

De vorige keer deed ik het op de camping. Ro en Aron in de tent en ik snel naar het toilet gebouw. VErgeet ik ook nooit weer <3

Reply
Leonie van Mil 9 juni 2017 - 08:13

Wij hebben de testen altijd samen gedaan. Wel vond ik het steeds moeilijk om te moeten vertellen dat ik het gevoel had dat ik zwanger was. Omdat het ook een paar keer vals alarm is geweest, was ik bang dat hij zou denken dat ik te graag wilde en dat ik het daarom zei. Bij één negatieve test was ik er heel stellig is: deze klopte niet. En inderdaad. 3 dagen later had ik een positieve test in handen. 9 maanden later een prachtige zoon.

Reply
Manouk 9 juni 2017 - 08:09

Bij onze oudste wist mijn vriend niet dat ik een test ging doen. En ik heb hem toen gebeld op zijn werk, volgens mij was hij lichtelijk in – positieve – shock. Maar o zo blij toen hij thuis kwam! Bij onze jongste hebben we de test wel samen gedaan.

Reply
Patricia 9 juni 2017 - 07:32

Wij deden het samen; van het halen van de test tot her afwachten.

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.