Hoe vier je de eerste verjaardag van je kind?

by Tamara

Nog heel even en mijn baby is geen baby meer. En dat vind ik toch wel een stukje lastiger dan ik van te voren had gedacht. Vorig jaar was ik nu zwanger en liep ik met een hele dikke buik rond. Ik weet nog dat ik toen heel erg uitkeek naar het einde van de zomervakantie. Ik was 19 september uitgerekend en moest dus de hele zomervakantie door met een dikke buik. Met nog drie kinderen thuis en een man die geen vakantie had, was dat best wel een flinke opgave, maar we overleefden het en op 24 september beviel ik van een prachtig meisje met de naam Sarah. Nu haar eerste verjaardag steeds dichterbij komt, ( nu ik dit schrijf nog 71 dagen) begin ik me wel een beetje te realiseren dat dit de laatste keer is dat er een kind van mij 1 zal worden. En dan moeten we vieren toch?

Hoe wij de eerste verjaardag van de andere kinderen vierden.

Over het algemeen vieren wij verjaardagen altijd in 2 keer. Niet alleen de eerste verjaardag, maar ook al die verjaardagen daarna. Op de ene dag gaan we wat leuks doen en op de andere dag nodigen we familie uit. Het uitje bestaat dan meestal uit een dagje dierentuin of bijvoorbeeld naar een pretpark. Van alle eerste verjaardagen herinner ik me die van Maxim het beste. We gingen naar de dierentuin ( het oude Noorder Dierenpark) en toen we daar aan kwamen, plenste het keihard. Echt, het goot gewoon buiten en het was ijskoud. Maxim is op 3 januari jarig, dus je kunt je wel voorstellen dat het gewoon echt heel erg koud was. Ondanks dat het regende, besloten we toch naar binnen te gaan en eenmaal in de dierentuin zelf, stopte het met regenen. Die dag regende het af en toe nog een klein beetje, maar over het algemeen bleef het droog! Haha!

Wat wil ik gaan doen met Sarah’s eerste verjaardag?

Ik ben niet echt van de themafeestjes, maar nadat ik voor Lauren een verjaardagsfeest gaf in Frozen stijl, ontdekte ik dat ik het stiekem toch wel heel erg leuk vind om een kleurenschema aan te houden. Voor Sarah’s verjaardag hebben we gekozen voor Roze, Wit en Goud. De kleuren van haar kamertje dus. Omdat het de laatste eerste verjaardag is, wil ik een beetje groter uitpakken. Op de site van Kaartenhuis was ik dus al aan het kijken naar leuke uitnodigingen voor kinderfeestjes om te versturen voor haar verjaardag. Ik verstuurde eerst eigenlijk nooit uitnodigingen, maar ik denk dat het wel gewoon makkelijk is voor iedereen als er duidelijk is wat de tijden zijn, waar het feestje is, wat we gaan doen en wat eventueel leuke cadeautips zijn. Ook is het natuurlijk ook gewoon heel erg leuk om een uitnodiging te ontwerpen.

Wat ik leuk vind aan het bestelling van uitnodigingen bij kaartenhuis, is dat ze niet alleen heel erg mooi zijn, maar ook heel erg goedkoop. Naarmate je meer kaartjes verstuurd daalt de prijs. Bij 1-5 zijn de kaartjes €0,79 per stuk. Vanaf 10 € 0,45. Vanaf 25 kaartjes nog maar €0,39, en vanaf 40 kaartjes (En meer) slechts €0,35.

Wat ik ook heel erg fijn vind, is dat Kaartenhuis heel erg kijkt naar duurzaamheid. Alle kaartjes van Kaartenhuis worden gedrukt op FSC gecertificeerd papier / karton. Hierbij wordt gekeken naar duurzaam bosbeheer, waarbij dieren en mensen gerespecteerd worden en ook komende generaties kunnen genieten en gebruik maken van het bos. Dat is een fijne bijkomstigheid toch?

Ik heb zelf gekozen voor dit kaartje en ga hem ter zijner tijd natuurlijk uitdelen aan vrienden en familie!

Wat we verder gaan doen? Ja ik denk dat we weer kiezen voor een groot buffet of een barbecue, afhankelijk van het weer. Natuurlijk met veel lekkere dingen erbij zoals fruit en groenten, zoals Sarah en de andere kinderen gezellig mee kunnen eten!

 

Nog maar 2 maandjes en dan is mijn baby geen baby meer, wat gaat de tijd ontzettend hard! Hoe hebben jullie de eerste verjaardag van je kind gevierd?

 

In samenwerking met Kaartenhuis.

Misschien vind je dit ook leuk

2 comments

Lynn Mahieu 27 juli 2018 - 17:01

Ons meisje wordt 1 jaar in oktober en ik ben stilaan ook wat aan het rond kijken. Heb al versiering besteld en ook bij ons wordt het thema Roze-Goud (en een beetje wit). Ik vind het een goed idee van die uitnodigingen vooral omdat je er dan een cadeau idee op kan zetten. Alleen weet ik zelf nog niet zo goed wat leuke ideetjes zijn. Wat hebben jullie zoal gevraagd voor Sarah?

Reply
Natasja 27 juli 2018 - 09:10

Mijn baby wordt 3 dagen na Sarah een dreumes. Ik ga geen themafeest geven. Ze krijgen er toch nog niks van mee. Wel een uitnodiging dus misschien is jouw link wel een goed idee!

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.