Hoe vermaak ik mijn vier kinderen in de vakantie?

by Tamara

De eerste week van de zomervakantie zit erop en hoewel ik er van te voren ontzettend tegenop zag, is het me echt ontzettend meegevallen. Ja, het is wat rommeliger in huis, er is wat meer lawaai en er is een heleboel meer ruzie, maar over het algemeen gaat het gewoon goed en vermaken ze zich prima. In de eerste week vakantie hadden we natuurlijk verschrikkelijk weer en zaten we veel binnen, op twee keer naar de speeltuin en een wandeling na. Wat we dan verder deden in de eerste week? Dat vertel ik je in deze blog!

Vier kinderen vermaken? Niet nodig!

Laat ik dan maar beginnen met het vertellen van één van de grootste voordelen van het hebben van vier kinderen, ze vermaken elkaar! Met zoveel kinderen in huis hebben ze altijd iemand om mee te spelen en zolang ik de middelste twee niet alleen bij elkaar op een kamer zet, gaat het altijd helemaal goed! ( Niet omdat ze dan ruzie gaan maken, maar die twee vreten altijd van alles uit samen hahaha). Wat ik erg leuk vind is dat ze echt allemaal met elkaar spelen, de oudste speelt met de jongste, de jongens spelen heel graag samen en de meisjes ook. Sarah wordt door iedereen altijd een beetje op sleeptouw genomen en dat scheelt écht! Nu wil ik niet zeggen dat iedereen maar vier kinderen moet krijgen, maar als ik een voordeel moet noemen dan is dit het wel haha.

Geef iedereen een eigen taak.

Nu ze alle vier vakantie hebben, hebben we een heleboel meer rommel in huis. Vind ik niet heel erg hoor, ik ben zelf een enorme rommelkont en zolang het niet vies is in huis, vind ik wat rommel niet erg. Ik weet niet hoe het bij jullie is, maar ik kan twintig keer zeggen dat ze niet het plasticje van hun pakje op de grond mogen gooien, ze doen het toch! Daarom hebben we in de vakantie allemaal een eigen taak. Maxim ruimt het speelgoed op, floris de troep, Lauren gaat stofzuigen en Sarah helpt iedereen een beetje mee. Daarnaast mogen ze nu natuurlijk ook gewoon lekker zelf hun kamers bij houden.

Is het huis dan alsnog een ontplofte vuilnisbelt? Dan stel ik de vijf minuten regel in. Daarmee is alles binnen een paar minuten opgeruimd! Haha! Ik zal jullie in de blog van morgen wat meer vertellen over deze regel.

Haal ander speelgoed tevoorschijn dan normaal.

Om te voorkomen dat we hier in huis altijd drie soorten speelgoed door elkaar hebben liggen, hebben we het speelgoed verdeeld in soorten. We hebben twee hele grote bakken met lego, een kist met playmobil en nog en aantal andere soorten speelgoed die bij elkaar zitten. Die wisselen we eens in de zoveel tijd om. Zo speelden ze een tijdje geleden vooral heel veel met playmobil, nu spelen ze weer heel erg veel met lego.  Door het een beetje af te wisselen blijven ze alles leuk vinden!

Erop uit!

Ik zal eerlijk zijn, in mijn eentje met vier kinderen op pas gaan is niet mijn hobby. Ik vind het niet erg en het is vaak heel gezellig en prima te doen, maar ik zie er heel vaak erg tegenop en moet daarna vaak wel even bijkomen haha. Toch gaan we regelmatig met zijn vijfjes naar de speeltuintjes in de buurt, naar het park, naar de kinderboerderij of gewoon met zijn vijfjes naar de winkel. Het kost wat planning, maar de hele vakantie binnen zitten is ook niets he?

Niet te moeilijk doen.

Maar soms hebben mijn kinderen nergens zin in en dan zet ik ze gewoon voor de tv. we hebben meerdere spelcomputers die ze allemaal gewoon mogen gebruiken ( ze spelen lego en mario enzo, schietspelletjes komen er hier niet in) want meestal zijn ze er na een uur wel klaar mee. Kleuren vinden ze ook heel erg leuk om te doen. Afgelopen week had ik een hele stapel papier op de grond liggen en hebben ze met zijn allen heeeerlijk zitten kleuren!  Of ik zet muziek aan en dan hebben we allemaal een disco! Even lekker dansen met zijn allen! ( zijn ze lekker moe daarna, ideaal voor bedtijd! Haha) Niet te moeilijk denken is ook goed en als ze zich vervelen? Niks mis mee! IK verveelde me vroeger ook vaak genoeg en ben er niets minder van geworden. Sterker nog, je vervelen schijnt best goed te zijn af en toe haha.

 

Heb jij nog goede tips?

 

 

Misschien vind je dit ook leuk

1 comment

Kelly 22 juli 2019 - 19:11

Leuk artikel!

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.