Hoe reageerden mijn kinderen op de nieuwe zwangerschap?

by Tamara
Hoe reageerden mijn kinderen op de nieuwe zwangerschap?

Meteen toen ik aankondigde weer zwanger te zijn, stroomden de vragen binnen. Eén vraag die vooral heel erg vaak gesteld werd, was de vraag hoe de kinderen op de nieuwe zwangerschap reageerden. Maxim en Floris zijn natuurlijk al wat ouder en krijgen al veel meer mee en het was dus heeeel erg leuk om het met ze te delen. Al wisten ze het iets eerder dan de bedoeling was. Hoe dat kwam, lees je in deze blog!

Hoe reageerden mijn kinderen op de nieuwe zwangerschap?

‘Mama? Als ik later groot ben dan wil ik 11 baby’s!’ zei Maxim. ‘Is goed schat, ik spreek je na één baby wel weer!’ Maxim is stapelgek op baby’s en hij vroeg me continue of er al weer een nieuwe baby in mama’s buik zat. Maar heel erg veel verder dan een foodbaby kwamen we niet. Elke keer als ik hem vertelde dat er geen baby’s meer kwamen, was hij ontzettend teleurgesteld. Een paar keer was hij zelfs behoorlijk boos, zusje was inmiddels allang geen baby meer en hij wilde zo graag een nieuwe baby.

Toen had ik ineens een positieve zwangerschapstest in mijn handen. Ik weet niet hoe het komt, maar als er iets is, dan merk Maxim het altijd meteen. Hij kwam dus de hele tijd naast me zitten en legde steeds een hand op mijn buik. Ik wilde het hem nog helemaal niet vertellen, maar hij had het steeds over de baby in mama’s buik en toen we een goede echo hadden gehad, besloten we het hem maar gewoon te vertellen.

Echt, ik vind het jammer dat ik het niet gefilmd heb, want zijn reactie was prachtig. Hij legde zijn hoofd op mijn buik en werd gewoon een beetje emotioneel. Hij bleef ons maar feliciteren en hij bleef maar tegen mijn buik praten. Floris reageerde iets minder enthousiast, het enige wat hij zei was dat hij geen broertje wilde.

Praatgrage kindertjes.

Tja, als je zoiets aan je kind vertelt, dan kun je er de donder op zeggen dat de hele wereld het binnen een paar dagen weet. En zo kwamen de beide juffen van Maxim me al feliciteren op school en wist ongeveer elke cassiére bij elke supermarkt in heel ons dorp dat ik zwanger ben. Ook had meneer een hele reeks aan werknamen voor de baby bedacht. Maxim is gek op Jurrassic World en dus vond hij ‘Indominus baby’ wel een geschikte naam. Inmiddels heeft hij de baby omgedoopt tot Indominus baby Maxim Echo en ik heb het idee dat die naam nog al eens kan veranderen.

Elke ochtend kruipt hij bij ons in bed. Dan komt hij naast me liggen en na een tijdje zegt hij: ‘He mama? Ik hoor babytaal! Dat kan ik nog verstaan!’ vervolgens kletst hij in ‘babytaal’ tegen de baby en geeft hij hele boodschappen door. Van ‘de baby houdt van jullie’ tot ‘de baby heeft zin in patatjes.

 

Ik vind echt dat hij nu een ontzettend leuke leeftijd heeft om dit mee te maken. Floris leeft ook mee, maar dan op zijn eigen manier en Lauren boeit het allemaal nog niet zo. Ik ben ontzettend benieuwd wat ze straks allemaal van de nieuwe baby gaan vinden.

 

Misschien vind je dit ook leuk

12 comments

Anja 2 maart 2017 - 20:23

Ah, wat een leuke grote broer 🙂 Komt helemaal goed straks met vier kinderen.

Reply
Lieke van Veen 2 maart 2017 - 18:41

Haha soms zijn kinderen gewoon echt geniaal.
Hopelijk went Floris er ook snel aan dat hij een broertje of zusje krijgt.

Reply
Jessica 2 maart 2017 - 15:59

Zo leuk haha, een mooie manier om te kletsen in babytaal, de baby heeft zin in patatjes haha

Reply
Marijke 2 maart 2017 - 10:08

Zo leuk.. Ik weet van Amber ook nog dat ze het zo leuk vond. Een mooie leeftijd om het allemaal bewust mee te maken. En ik kan me voorstellen dat Floris minder enthousiast reageert. Maar wedden dat hij straks ook helemaal om is, zodra je het kan voelen enzo.

Reply
Lonneke 2 maart 2017 - 10:07

Aawh super lieve reactie en ook mooi om te zien dat Floris totaal anders reageert. 3 ehh straks 4 unieke kinderen! Gefeliciteerd ^^

Reply
Karen 2 maart 2017 - 09:16

Aaah wat ontzettend zoet. Heb je Maxim wel al verteld dat wij ook een werknaam hebben?

Reply
Tineke 2 maart 2017 - 08:33

Wat ontzettend schattig! Zo leuk zo`n reactie van je kinderen!
Liefs

Reply
Benella 2 maart 2017 - 08:16

O wat schattig en lief! Mensen vroegen destijds ook aan mij wat grote broer to-be ervan vond (hij was 1,5 dus tja.. geen mening helaas) maar dit is echt heel goed te begrijpen voor hem. Gefeliciteerd met je zwangerschap, wat een mooi nieuws!

Reply
Joanne 2 maart 2017 - 07:59

Ahh wat een geweldige reactie zo lief!

Reply
Melanie 2 maart 2017 - 07:53

Lief hoe vooral Maxime reageert. Mijn zoons waren 10 en 7 toen ik weer zwanger raakte. Mijn oudste vond alles prima als het maar een zusje zou worden. Hij was immers al een keer teleurgesteld. Toen ik wist dat het een meisje was, ben ik dan ook naar mijn zoon zijn school gegaan. En hem heel even uit de klas geroepen. Als ik dat had kunnen filmen. Zo blij dat hij was. Springen en maar roepen ik krijg een zusje. Vanaf dag 1 zijn die twee onafscheidelijk. Zo leuk.

Reply
simpel, met een snufje liefde 2 maart 2017 - 07:34

Leuk om te lezen. Hier waren ze ook heel erg blij toen we het vertelde. Wel jammer dat ik een weekje later moest vertellen dat het mis was gegaan. Daar reageerde ze ook heel erg goed op, ze vonden het oprecht heel erg jammer.

Reply
Joyce 2 maart 2017 - 06:58

Aa zo leuk! Aron en Maxim hebben idd een leuke leeftijd om dit mee te maken! 😀

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.