Hoe overleef ik vier weken vakantie met vier kinderen in mijn eentje?

by Tamara

Maar Tam, hebben jouw kinderen geen zes weken vakantie dan? Ehh, jawel. Maar mijn vriendje heeft pas over vier weken vakantie, dus aan mij om die kinderen tot die tijd te vermaken! Nu zag ik van te voren best wel op tegen de vakantie, voornamelijk omdat de kinderen allemaal een beetje op waren en het ruzie en gegil alom was hier. Maar inmiddels hebben we besloten dat ik er maar het beste van ga maken en dat ik ook best in mijn eentje wat dingen met de kinderen kan ondernemen.  Wat ik deze vakantie allemaal wil doen? Dat vertel ik jullie in deze blog.

Naar een museum.

Mijn oudste zoon heeft het er al een hele tijd over dat hij graag eens naar een museum wil en dan het liefst naar een museum waar hij mummies kan zien. Dus we hebben afgesproken dat we komende week naar het Veenkoloniaal museum gaan, dat hier in het dorp is. (Letterlijk zo dichtbij dat ik het vanuit mijn raam kan zien haha). Als dit goed gaat met die vier apen, dan wil ik ze binnenkort meenemen naar het Drents Museum in Assen en ook nog een keer naar Naturalis. Al weet ik niet of ik die laatste twee ook alleen wil doen met vier kinderen.

Naar een boerderij.

Een dorp verderop hebben we een boerderij waar je kalfjes mag bekijken en allerlei verse streekproducten kan kopen. Erg leuk en de kinderen willen al een tijdje eens op een echte boerderij kijken. Het is prima te fietsen (zeg ik nu, heel stoer) dus dat gaan we deze vakantie nog een keer doen!

Naar de kringloopwinkel.

De kinderen zijn hier de laatste tijd helemaal into boeken en lezen. Iets dat ik heel graag stimuleer. Zelf vind ik het heel erg fijn om boeken bij de kringloop te kopen. Hier vind je namelijk echte pareltjes voor heel weinig geld. We hebben afgesproken dat we in de vakantie eens naar de kringloop gaan en dat ze allemaal een mooi boek mogen uitzoeken!

Naar het strand.

We woonden bij ons oude huis op loopafstand van het park en dat is ook het enige dat ik mis aan die plek. Maar goed, fietsend is het ook prima te doen, dus dat gaan we maar eens doen deze vakantie! Bakfiets volladen en gaan!

De kamers opknappen.

Toen we hier kwamen wonen, hebben we heel snel alle kamers geverfd en ingericht. Vooral Laurens kamer is totaal niet naar mijn zin en daarom gaan we die even flink aanpakken. Fris kleurtje op de muur en ze wil heeeel graag een klimrek! Maar eens kijken waar ik die kan vinden.

Naar de bioscoop.

Ik wil al een tijdje alleen met ze naar de bioscoop, maara, corona en er waren ook geen leuke films. Mocht er nog een leuke film in de bios komen, wil ik die zeker met ze gaan kijken!

 

Maar goed, het is vakantie, dus het is wel de bedoeling dat ze ook een beetje uitrusten. Gelukkig hebben we ook genoeg leuke dingen die we in en om het huis kunnen doen.

Hebben jullie nog aanraders van dingen die je makkelijk in je eentje met kinderen kunt doen?

Misschien vind je dit ook leuk

4 comments

Sanne 13 juli 2021 - 12:11

Naar de ‘gewone’ speeltuin!

Naar Mondo Verde in Landgraaf!

Ga naar een action oid en laat ieder een waterpistool uitzoeken, en ga een watergevecht houden! Leer ze stoeprandje en elastieken!

Groetjes van Sanne, alleenstaande mama van 3 boys (10jr, 3jr, 1jr)

Reply
Leonie 12 juli 2021 - 16:12

De Spelerij in Scheemda is erg leuk, €1 entree en goed te overzien.

Reply
Lynn Mahieu 12 juli 2021 - 09:23

Leuke ideetjes!
Als je kids zo graag lezen zou ik zeggen, ga eens langs de bibliotheek. De mijne zijn ook boekenwurmen en wij hebben er een gewoonte van maakt om de twee weken enkele nieuwe boekjes te gaan kiezen zodat ze steeds weer een ‘nieuw boek’ hebben.
Ohja, bij ons is dat zelfs gratis dus ook nog eens veel geld uitgespaard. 😉

Reply
Marlies 12 juli 2021 - 07:37

Wat ook super leuk is, is tenax in wedde. Echt een aanrader.

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.