Hoe overleef ik… Het tweede trimester?

by Tamara

Vandaag deel 2 in mijn ‘hoe overleef ik mijn zwangerschap’ reeks! Over het tweede trimester. Het trimester wat ik het fijnste vond van de drie! Normaal zijn je kwaaltjes wat minder, je buik is nog niet mega groot en je voelt die eerste bewegingen! In het tweede trimester voede ik mij ook voor het eerst echt zwanger! Lezen jullie mee?

Weetjes tweede trimester.

– je baby groeit uit van 7.5 cm en 30 gram in week 13, tot 34 cm en 800 gram in week 27!

– in week 17 kan je kindje licht en donker onderscheiden en wat geluiden van buiten de buik horen!

– in week 26 bereik je een hele mijlpaal! In principe is je kindje nu levensvatbaar buiten de baarmoeder ( met de nodige zorg natuurlijk) natuurlijk is het veel beter als je kindje nog zeker 3 maanden blijft zitten.

In week 13 beland je in het tweede trimester. Ik merkte dat ik na dat het eerste trimester voorbij was een stuk minder onzeker was en steeds meer begon te wennen aan het idee dat ik zwanger was! Dit kwam natuurlijk ook omdat er steeds meer een buikje te zien was en ik soms zelfs al zacht het kindje voelde bewegen!

Wat leuk is om dit trimester te besluiten is of je het geslacht van het kindje wel of niet wilt weten. Ik heb 3 x tot de 20 weken echo gewacht, maar in principe kan een hele goede echoscopist vanaf 14 weken het geslacht al zien, ( en sommige beweren het zelfs al eerder te kunnen). Maar het is natuurlijk ook hartstikke leuk om het geslacht pas bij de geboorte te weten te komen.

Als je het geslacht wel weet zijn er ontzettend veel manieren waarop je kunt vertellen wat je verwacht! Je kunt natuurlijk gewoon zeggen wat je krijgt, maar stiekem zijn deze manieren ook wel erg leuk!

Of je kiest er net als mij voor om het geslacht zelf wel te weten maar het voor de rest een verrassing te laten!

Mijn baby tijdens de 20 weken echo.

Mijn baby met ongeveer 23 weken.

In het tweede trimester heb je ook vaak de 20 weken echo, vaak word dit ten onrechte gezien als een  ‘extra lange echo om lekker baby te kijken’ want het is echt een hele belangrijke en medische echo waarbij veel afwijkingen kunnen worden opgespoord zodat je je hier op kunt voorbereiden, of in het ergste geval, de zwangerschap zal moeten afbreken.

Zoals ik al vertelde is dit het trimester waarin je je baby voor het eerst voelt, afhankelijk van of je placenta voor of achter ligt zal je partner het een paar weken na jou ook kunnen voelen, een ontzettend speciaal moment om te delen!

Vergeet niet om in dit trimester buikfoto’s te maken! Foto’s van je groeiende buik zijn ontzettend leuk voor jou en je kind om later terug te kijken!

Ongeveer 20 weken

Ongeveer 20 weken

Met 27 weken is het tijd om weer door te schuiven naar het derde en laatste trimester!

To do list!

– kraamzorg regelen ( het liefst rond 13 weken al)

– eventueel de opvang regelen van je kindje voor na het verlof.

– heel pinterest afstruinen voor kamertjes.

– genieten! Zwanger zijn is zo bijzonder en in het derde trimester ben je toch een stukje minder mobiel met die mega buik!

 

Hoe heb jij het tweede trimester ervaren?

 

 

 

Misschien vind je dit ook leuk

5 comments

mariska 14 april 2015 - 22:08

Zit nu in het 2e trimester (vandaag precies 20 weken)! En klopt allemaal wat je schrijft :). Voel me goed, buik is nu wel zichtbaar zwanger maar nog niet mega, heb voor het eerst de baby voelen bewegen (rond 18 weken). Merk wel dat sporten zo langzamerhand een uitdaging wordt (ik krijg paardrijbroek echt niet meer dicht en zit minder stabiel op het paard en met pilates kan ik me niet meer helemaal dubbelvouwen). Verder heb ik het idee dat mijn buik nu echt exponentieel groeit (een kilo per week, whutt??:-).

Reply
Nicole 14 april 2015 - 10:41

Poeh, is het stom als ik dat niet meer weet? Ja volgens mij wel oké hoor..

Reply
Tamara 14 april 2015 - 10:42

Hahahahaha nee joh!

Reply
marjon 14 april 2015 - 09:33

Leuk om een update te lezen. Ik heb eigenlijk geen idee meer hoe ik mijn 2e trimester ervaren heb… ik had weinig kwaaltjes dat weet ik wel nog. Maar verder… het is ook alweer even geleden, dochter nu 4 en zoon 1

Reply
Tamara 14 april 2015 - 10:43

Hahahaha! Nou gelukkig maar dat je weinig kwaaltjes had

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.