Hoe organiseer je een halloweenfeest voor je kinderen?

by Tamara
halloweenfeest

Ik ben dol op Halloween! Echt, al vanaf dat ik heel klein was vond ik het zo ontzettend jammer dat we hier in Nederland geen Halloween vieren! Dat je hier niet helemaal verkleed langs de deuren mag en dat mensen hier hun huis niet versieren. Altijd als ik dat zag in van die Amerikaanse films was ik wel een beetje jaloers! Haha! Nu hebben we hier in het Noorden wel Sint Maarten. Hierbij ga je met een lampionnetje langs de deuren om liedjes te zingen en dan krijg je ook snoepjes. Maar dat is toch anders. Gelukkig begint het hier in Nederland steeds meer te leven en dat merk ik ook aan mijn jongens. Die zitten momenteel helemaal in de griezel, monster en spokenfase en toen ze op tv een halloweenfeest voorbij zagen komen wisten ze het zeker. Zij wilden ook een feestje geven voor Halloween! Nou, hup mams!

Hoe organiseer je een halloweenfeest voor je kinderen?

Ik zei tegen ze dat het prima was om een feestje te organiseren, maar dan wilde ik wel dat ze zelf een invulling bedachten aan de avond. Nou dat kwam helemaal goed, binnen no time vlogen de meest originele ideetjes me om de oren. Er werd van me verwacht dat ik een maisdoolhof in de tuin ging maken (ik woon dus in een rijtjeswoning en mijn tuin is niet echt uhmm… groot?) en dat ik ons hele huis een spookhuis zou maken. Nou dat ging me dus een beetje te ver, maar wat griezelige versiering kan natuurlijk altijd. Ik mocht een hele stapel versiering uitzoeken bij de Xenos en liet de jongens vanalles uitkiezen. Van grote spinnenwebben tot spinnenslingers! (Kijk, het zijn gewoon net zulke griezels als hun moeder, kan ik best aan ze overlaten zulke dingen!)

Daarna de verkleedpakjes! Ze zijn beide ook gek op verkleden en hoewel het voor Floris meteen al vast stond dat hij als spookpiraat wilde gaan, was Maxim toch iets lastiger. Hij wilde namelijk als een ‘dikke vette ouwe Zeemeermin’ verkleed gaan. Nu krijg je als je bij google zeemeermin outfit intikt allemaal Ariel outfits en dat was net niet de look die hij zocht. Uiteindelijk kreeg ik hem zo ver dat hij een spookpiraat ook prima vond en zo hadden we twee piraten in huis.

Wat kun je doen op een Halloweenfeest?

Nu zijn er natuurlijk een heleboel verschillende dingen die je kunt doen tijdens zo’n feest. Ik ben zelf niet zo heel erg goed in feestjes organiseren, dus ik keek wat rond op pinterest wat nou leuk was om te doen. Maar daar stonden eigenlijk vooral ingewikkelde spelletjes op en daar had ik om eerlijk te zijn niet zo heel erg veel zin in. Dus ik besloot de jongens maar weer eens te vragen wat ze wilden want het was hun feestje. Nou dat was makkelijk! Ze wilden graag patatjes eten, een griezelfilm kijken met popcorn en een halloween disco doen. Nou, dat kon geregeld worden!

Ik zocht bij Xenos in de webshop wat bordjes en servetjes uit en kocht in de winkel een heleboel Halloween snoep. Floris was trouwens helemaal door het dolle met dat snoep! Mummylolly’s,  oogballensnoepjes en skelettenlolly’s. Het snoep zette ik in allerlei bakjes bij elkaar zodat we een soort snoeptafel hadden.

Bij Halloween hoort versiering en in de webshop ging ik helemaal los! Slingers, lampionnen, spinnenwebben en zelfs een dansend skelet! Ze hadden ook zulke leuke spulletjes allemaal! En het resultaat is geslaagd toch?

Het feestje zelf was een heel groot succes! Zo groot dat de jongens nu alweer aan het plannen zijn voor volgend jaar! ben jij ook zo dol op Halloween? En geef jij ook wel eens een Halloweenfeest?

Deze blog is geschreven in samenwerking met Xenos. Alle items uit deze blog (behalve het eten) zijn verkrijgbaar in de Xenos webshop.

 

 

 

Misschien vind je dit ook leuk

2 comments

Lieke van Veen 1 november 2017 - 16:32

Heel erg leuk gedaan!

Reply
Priscilla 27 oktober 2017 - 08:50

Ja heel tof! Wij gaan het nog op Halloween zelf vieren met hapjes enzo. Het huis is al weken versierd. Heel tof om de ontwikkeling van het feest ook zo te zien vind ik. Toen ik nog een tiener was liep ik stad en land af voor Halloween spul. Nu is het al veel meer ingeburgerd.

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.