Hoe onze baby’s levens kunnen redden.

by Tamara
Hoe onze baby's levens kunnen redden.

Laatst was ik Laurens oude kleertjes aan het uitzoeken en naar zolder aan het brengen. Ik mopperde over de enorme hoeveelheid kleertjes die ze niet meer paste en op zolder aangekomen zag ik een hele hoek vol staan met speelgoed waar niet meer mee gespeeld wordt, een aantal vuilniszakken met kleding die alle drie mijn kinderen niet meer passen. Al tijden heb ik het plan om het eens een keer uit te zoeken en weg te doen, maar steeds komt het er niet van. Doordat ik het zo opgestapeld in een hoek zag staan, besefte ik ineens iets. Ik besefte dat mijn  kinderen niets tekort komen en dat ze altijd alles hebben en krijgen wat ze maar nodig hebben. Ik besefte me ineens hoe goed we het hebben.

Hoe onze baby’s levens kunnen redden.

Hoeveel geluk we hebben.

Ineens overviel de gedachte me, met hoeveel geluk mijn kinderen en ik hebben, dat we hier zijn geboren en niet in een ontwikkelings- of oorlogsland. Hoe oneerlijk het eigenlijk is dat mijn kinderen omkomen in het speelgoed en de kleding, terwijl er aan de andere kant van de wereld kinderen zijn die gewoon helemaal niets hebben. Kinderen of zelfs baby’s die sterven aan de honger of aan ziektes die hier gelukkig niet meer voorkomen.

Kinderen die eigenlijk nooit een kans in het leven zullen hebben, alleen omdat ze net even op de verkeerde plek geboren zijn. 

Het is niet iets waar ik vaak bij stil sta. Ik ben zo’n persoon die bewust geen nieuws kijkt omdat ik absoluut niet tegen het leed in de wereld kan. Van filmpjes op het nieuws waar kinderleed in getoond wordt, kan ik nog nachten wakker liggen en nog dagen misselijk zijn. Hoe egoïstisch is dat eigenlijk? Dat ik gewoon mijn ogen kan sluiten voor het leed van een ander, dat ik gewoon kan doe alsof het niet bestaat? Wanneer die arme kinderen in oorlogs- of ontwikkelingslanden hun ogen sluiten om na een dag van honger, angst en verdriet te dromen over een betere wereld, worden ze de volgende dag wakker en is er niets veranderd.

Maar, hoe kan ik nou een verschil maken? Hoe kan ik of mijn kind een ander kind helpen? Dat is makkelijker dan je denkt!

Hoe kan mijn baby, de baby van een ander helpen?

Onze kinderen en vooral baby’s, ontwikkelen zich razendsnel. Soms gaat hun ontwikkeling zo snel dat ik even met open mond sta te kijken en het liefste de tijd even stil wil zetten. Ik vind mijn kinderen heel bijzonder, ze maken me aan het lachen als ik verdriet heb, laten me huilen als ze verdrietig zijn en laten me glunderen van trots als ze weer iets nieuws kunnen. Maar mijn dochter Lauren doet nog iets heel erg bijzonders. Doordat zij luiers van Pampers draagt, helpt zij andere kindjes in ontwikkelingslanden. Nou als dat niet bijzonder is? Mijn kleine meid als wereldverbeteraar! Hoe ze dat doet? Dat zal ik je vertellen.

Jouw baby als wereldverbeteraar.

Door Pampers te dragen het leven van kindjes in ontwikkelingslanden redden? Hoe dan? Nou eigenlijk is dat heel makkelijk. Voor elk pak Pampers dat jij koopt voor je kindje, koopt Pampers 1 vaccin tegen tetanus voor een pasgeboren baby in een ontwikkelingsland*. Nu zul je wel denken: ‘Tetanus? Bestaat dat nog dan?’ Nee, hier gelukkig niet meer. Maar in ontwikkelingslanden is het 1 van de grootste doodsoorzaken bij pasgeborenen. Elke 11 minuten sterft er in de wereld een baby aan tetanus. Kindjes die net ter wereld komen en nog niet geleefd hebben, overlijden aan een ziekte waar gewoon een vaccin tegen bestaat. Dat mag toch niet?

Even wat belangrijke cijfers op een rijtje.

  • 300 miljoen gedoneerde vaccins.
  • Al 100 miljoen moeders en pasgeborenen helpen beschermen tegen deze dodelijke ziekte.
  • 49.000 baby’s overlijden jaarlijks nog aan de gevolgen van tetanus.
  • De campagne heeft bijgedragen aan de eliminatie van tetanus in 19 van de risicolanden.

Dat is toch geweldig? En daar kun jij aan mee helpen door een pak Pampers te kopen. Zo simpel is het!

De nieuwe campagne van Pampers raakt je.

Pampers is net een nieuwe campagne gestart om mensen te informeren over het feit dat er nog steeds pasgeboren baby’s overlijden aan tetanus en dat daar iets aan gedaan moet worden. Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar als ik denk aan al die pasgeboren baby’s die geen kans hebben omdat ze ziek worden, allemaal alleen omdat ze in een ontwikkelingsland geboren zijn, dan breekt dat mijn hart.

Het is trouwens echt een aanrader om onderstaand campagnefilmpje te bekijken, zodat jij ook kunt zien, hoe bijzonder het verschil is dat jouw kindje maakt. Ook met alleen al het kijken van deze campagne video maak jij een verschil! Want voor elke view, share of like van Pampers’ speciale campagne video, doneert Pampers 1 levensreddend vaccin*.

Meer informatie over deze bijzondere campagne ‘1 pak = 1 levensreddend vaccin’  vind je op de facebookpagina van Pampers en op social media onder # #PampersUnicef.

* Bij elke aankoop van een verpakking met het logo van UNICEF doneert Procter & Gamble € 0,078 aan UNICEF voor de strijd tegen tetanus bij pasgeborenen. Dit bedrag staat gelijk aan bijvoorbeeld de kosten voor één tetanus vaccin of ondersteunt de levering van de vaccins. Jumbo verdubbelt het aantal vaccins tijdens de actieperiode van 5 tot 11 oktober 2016. UNICEF ondersteunt geen specifieke merken of producten. Voor meer informatie kunt u terecht op www.pampers.nl of www.unicef.nl

 

 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Pampers.

Misschien vind je dit ook leuk

3 comments

Jodi - liefthuis 24 oktober 2016 - 10:11

Ik lees er veel blogs over. Goede campagne. We moeten ze toch kopen, dan maar meteen met een goede reden

Reply
Cassandra 24 oktober 2016 - 08:34

Prachtig iniatief van Pampers en heel mooi hoe je hier aandacht aan geeft! ?

Reply
Nicole @ Everyday-Life.nl 24 oktober 2016 - 07:46

Mooi initiatief van pampers!

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.