Hoe mijn telefoon veranderd is, nu mijn kinderen op school zitten.

by Tamara

Ik was een paar dagen geleden mijn telefoon aan het opruimen.  ( Ja, het was hard nodig met al die apps die de jongens steeds installeren :P) En ineens viel het me op. Mijn telefoon is echt ontzettend veranderd sinds de kinderen op school zitten. Ben ik de enige waarbij dit is gebeurd? Of hebben meer dat? Ik ben heel benieuwd.

Contactlijst vol met ‘Mama van…’

Dit was dus een punt dat me ineens opviel toen ik een moeder van een kindje uit Laurens klas zocht. Van de helft van de ouders weet ik de naam niet eens, ze staan er allemaal in als mama van… vader van…. Nu is dat voor mij wel handig, want ik ben verschrikkelijk slecht met namen, maar door de eindeloze indoctrinatie van mijn kinderen, weet ik ongeveer alle namen van alle kinderen uit hun klas. Dus dan is het veel makkelijker om het gewoon zo in je telefoon te zetten!

Schoolapps.

Dan heb je dus ook nog de schoolapp, waarin alle nieuwsbrieven staan, met alle dingen die je moet onthouden. Alle afspraken, belangrijke datums… Enzovoort enzovoort! Oké, die schoolapp is dus serieus handig, want bij mijn kinderen op school doen ze niet meer aan papieren nieuwsbrieven, dus alle correspondentie gaat via de mail. En ehh, ja.. Ik krijg nogal wat mail! Dus zie dan maar eens in je mail net die ene email te vinden waarin staat wanneer het speelgoeddag is of wanneer je kinderen verkleed naar school mogen. Lastiger dan je denkt hoor!

Groepsapps van de klas.

Ook zoiets leuks. De klassenapp! Ik leerde dit voor het eerst kennen toen min dochter op de peuterspeelzaal zat en daar werkte het niet altijd even handig, omdat het vaak juist voor verwarring zorgde. Maar op de basisschool vind ik het juist wel handig. Vaak word je er in die app even aan herinnerd als er iets moet gebeuren en als de kinderen iets mee moeten hebben naar school! Ideaal!

Het enige nadeel is dat ik die apps nog wel eens door elkaar haal. En zo heb ik een paar keer maar net kunnen voorkomen dat ik een berichtje dat voor de ene app bestemd was, in de andere groep neerzette!

Is jouw telefoon ook zo veranderd sinds je kinderen op school hebt zitten? Ik ben heel erg benieuwd.

 

Misschien vind je dit ook leuk

1 comment

Lianne 13 februari 2020 - 07:36

Hier staan ze erin met hun voornaam en dan de naam van het kind/kinderen tussen haakjes erachter 🤣 Dat ook meer omdat er 3 moeders zijn met dezelfde voornaam haha

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.