Hoe maak je tijd voor elkaar vrij met een druk gezin?

by Tamara

Eergisteren plaatste ik een oproepje op Instagram met daarin de vraag wat jullie graag van mij zouden willen weten. Gek genoeg kreeg ik een heleboel vragen over hoe wij nog tijd voor elkaar vrij maken en of we ook wel eens samen leuke dingen doen. In dit artikel zal ik daar antwoord op geven, want ik ben best wel benieuwd of er meer mensen zijn die het net zo doen als wij.

5 jaar geen datenight.

Voordat we kinderen hadden gingen we regelmatig samen iets leuks doen. We gingen elke week wel een keer uit eten en regelmatig samen naar de bioscoop of even winkelen. Toen ik zwanger was van Maxim deden we dat nog regelmatig, maar daarna stopten we ermee. Ik had nogal een heftige bevalling achter de rug en ik zat helemaal in mijn cocon. Ik moest er dan ook absoluut niet aan denken dat er iemand anders voor mijn baby zou zorgen en ik had helemaal niet de behoefte om weg te gaan. Daarnaast hadden we ook gewoon geen oppas, dus dan kun je ook niet even samen weg. Gelukkig was Maxim een hele makkelijke baby en deden we een heleboel leuke dingen, maar dan gewoon met hem erbij. Daarmee gingen we ook door nadat Floris geboren werd. We gingen gewoon met zijn viertjes uit eten, gezellig winkelen en een heleboel leuke dingen doen. Ik miste het dan ook totaal niet om iets samen te doen en vond het altijd een beetje onzin als mensen zeiden dat hun relatie dat ‘nodig’ had om af en toe samen weg te gaan. Dus zo gingen er 5 jaar voorbij zonder dat we ooit eens samen weg gingen. Inmiddels kregen we nog een dochter en ineens begon het wel een beetje te kriebelen, misschien was het wel leuk om weer eens samen weg te gaan?

De eerste keer samen weg.

De eerste keer dat we samen weer eens weggingen zijn we uit eten gegaan bij een restaurant op ongeveer 5 minuten rijden vanaf ons huis. Mijn schoonmoeder paste op en hoewel ik het echt heel eng vond en me de hele avond heb afgevraagd hoe het thuis ging, was het wel heel erg fijn om samen weer eens weg te zijn. We spraken af dat we dit vaker moesten doen, want hoewel het ergens ook wel spannend was, was het ook wel heel erg fijn om eens samen weg te gaan.

Hoe maken we tijd vrij voor elkaar met een druk gezin?

Nouja, de keren dat we daarna nog samen weg zijn geweest zijn op 1 hand te tellen. Niet omdat we niet wilden, maar wel omdat het gewoon heel erg lastig is voor ons om in de avond een oppas te vinden. Ik zie het absoluut niet zitten om mijn kinderen zomaar aan iemand over te laten en daarnaast hebben twee van onze kinderen nogal een gebruiksaanwijzing. Ook zijn het slechte slapers waardoor ze in de avond vaak wakker zijn. Ergens laten logeren is ook geen optie, we hebben namelijk niemand in de buurt die plek heeft om ze te laten logeren en om eerlijk te zijn vind ik dat ook niet zo’n fijn idee. Als ze het nou heel graag zouden willen mogen ze van mij hoor, maar verder vind ik het niet zo nodig.

Hoe we dan wel tijd voor elkaar maken? Nou we doen heel vaak leuke dingen als gezin. Dagjes uit en uit eten doen we gewoon met vier kinderen erbij. Dat vinden de kinderen ook heel erg leuk. Daarnaast hebben we elke zaterdag avond datenight at home hahaha. We maken een heleboel hapjes, zoeken een leuke film uit ( na eerst een dikke discussie natuurlijk) en maken een leuke avond. Allebei telefoon weg en laptop uit en gewoon even samen een film kijken en wat kletsen. Ook ontzettend gezellig! En nee, het is niet hetzelfde als er samen even uit zijn, maar goed, dat is niet anders. Ook dat komt wel weer!

 

Hoe maak jij tijd voor elkaar in jullie relatie? EN gaan jullie vaak samen weg?

 

 

Misschien vind je dit ook leuk

2 comments

Susanne Dillen 17 augustus 2018 - 13:29

Het is zo fijn om eens samen een avondje uit te gaan zonder kids! Onze jongste (nu net 1) heeft heel veel voedings en slaapproblemen gehad dus afgelopen jaar was echt heel zwaar. Het heeft ook lang geduurd voordat ik het aandurfde een oppas meisje te laten komen oppassen. Gelukkig gaat dat nu wel en hij wordt weleens wakker dan zit hij maar even gezellig beneden bij haar. Dat kan ook geen kwaad dat besef ik me nu ook gelukkig. Of ze nou wakker worden als je thuis bent of wanneer de oppas er is maakr toch niet uit. Daarvoor zit ze er ook haha! En wij kunnen toch een keer lekker uit eten samen of naar de bios!

Reply
Francis | Mamazetkoers 16 augustus 2018 - 22:31

Wij gaan 1x per 2 maanden samen weg. Na 2 jaar gaan we dit jaar een nachtje weg: we zijn 5 jaar getrouwd. Als we samen iets leuks doen is het of een film of uit eten. Zijn nooit super lang weg.

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.