Hoe maak je je relatie babyproof?

by Tamara
10 jaar samen

Een baby is vaak een kroon op je relatie. Een klein hoopje mens dat voor de helft van jou en voor de helft van je partner is. Wanneer je een kindje krijgt sluit je de de periode van gewoon partners af en ga je de nieuwe periode van partners en ouders in. Toch vind ik het best wel lastig om te onthouden dat je naast ouders van dat kleine hummeltje ook gewoon nog partners bent, man en vrouw of vriend en vriendin. Natuurlijk draait je leven na een bevalling even helemaal om een baby, maar het is toch wel heel erg belangrijk om te investeren in je relatie. Jullie zullen niet het eerste stel zijn dat door de drukte rondom je nieuwe gezin uit elkaar groeit en uiteindelijk uit elkaar gaat. Dus vandaag een paar tips, over hoe je je relatie babyproof maakt.

Blijf met elkaar praten ( en niet alleen over babydingen)

Dit is iets wat ik heel belangrijk vind. Als ouders ( en zeker wanneer je ouders van meerdere kinderen bent) heb je heel snel de neiging om het aan de eetkamertafel aalleeeeeeen nog maar over de kinderen te hebben. Natuurlijk zijn die leuk om over te praten, maar jullie zijn er ook nog! Daarom vraag ik altijd als mijn vriend thuis komt en we zitten aan tafel eerst even hoe zijn dag is geweest.

Ook vind ik het heel erg belangrijk om dingen gewoon uit te spreken. Irriteert het je als je man die poepluier niet opmerkt? In plaats van te zuchten kun je ook gewoon zeggen dat het je dwars zit. Dat hoeft niet eens meteen, maar gewoon in de avond als de baby slaapt bijvoorbeeld. Zo voorkom je dat je dingen opkropt en het er allemaal in 1 keer uit komt.

Maak je ook eens mooi voor je partner.

Ik weet het, de verleiding om zodra je niet meer weg hoeft op een dag, maar je oude kloffie aan te trekken is groot, maar het is voor je man ook wel eens leuk om een vrouw in huis aan te treffen die er leuk bij loopt ipv in haar pyjama. Wat ik ook merk is dat wanneer ik me even mooi heb aangekleed en wat extra zorg aan mijn uiterlijk heb besteed, dat mijn humeur dan ook beter is. Ik zit dan wat beter in mijn vel dan wanneer ik de hele dag in mijn joggingbroek met snotvlekken loop. Ik wil echt niet zeggen dat je als vrouw voor je man elke dag strak in de make-up rond moet lopen, maar een keer dat jurkje aantrekken wat hij zo mooi vind is natuurlijk wel een goed plan!

Verbeter hem niet.

Natuuuuurlijk weet jij het allemaal beter. Zeker als je net als mij de hele dag bij je baby bent, heb jij waarschijnlijk net wat meer handigheid in bepaalde dingen dan hij. Maar dat wil niet zeggen dat hij het niet kan of dat zijn manier om dingen te doen niet goed is . Laat hem maar een beetje aanknoeien met die luiers of met die kleine kleertjes en duik er niet meteen bovenop als hij een foutje maakt. Jij hebt het ook moeten leren en als hij je steeds verbeterd had, had jij dat ook niet leuk gevonden.

Sluit hem niet buiten.

Natuurlijk is het heel verleidelijk om helemaal in je babycocon te kruipen en niets anders te den dan de hele dag met je baby te knuffelen en te spelen. Maar op die manier kan je man zich toch wel een beetje buitengesloten voelen. Je doet je baby er echt gene kwaad mee als je hem of haar even in de box legt om even te kletsen met je man. Of om eens samen te koken of iets te doen wat jullie graag doen.

Maak ook tijd voor elkaar.

Ik weet dat het heel erg verleidelijk is om samen in je babybubbel te blijven zitten en dag en nacht naar je kindje te staren. Maar toch kan het wel fijn zijn om dingen samen te doen. Ik vond het dood eng om iemand anders een keer op te laten passen ( en dat was voor een ouderavond, kun je nagaan) maar je kinderen overleven echt wel een avond zonder jou en het kan heel fijn zijn om als je oppas hebt, eens samen iets leuks te doen. Mocht je nou net als mij echt geen oppas kunnen vinden, dan is het ook fijn om gewoon eens thuis een leuke avond te hebben. Zet wat hapjes op tafel en houd een filmmarathon ofzo.

Wat doe jij om je relatie leuk te houden nadat je kinderen hebt gekregen?

Misschien vind je dit ook leuk

15 comments

Angelique 19 december 2015 - 11:25

Wij praten veel en wat betreft je huiskloffie aantrekken…ik trek vaak een trui of tshirt van mn man aan (zonder trainingsbroek eronder) en dit vindt hij ook altijd een erg leuke verassing!

Reply
Bregje 18 december 2015 - 15:08

Goede tips! Wij gaan regelmatig op datenight, als we het niet vergeten tenminste haha! En inderdaad opletten dat je elkaar niet alleen maar papa en mama noemt en over de kleine praat. Nog verdomd lastig soms!
Wat een mooie foto trouwens van jullie tweetjes! <3

Reply
Mariettr 18 december 2015 - 13:27

Wij hebben zoals wij dat noemen, chef specials.
1x in de 2 weken koken wij het weekend om de beurt voor elkaar. En dan niet stampot maar gerechten van een bepaalde wereld deel.
We hebben een schaaltje met daarin lootjes..

Heel erg leuk en ook weer eens lekker samen op het gemak eten!

Reply
Michelle 18 december 2015 - 13:22

Ik merk nu al, terwijl Frummel er nog niet eens is, dat de dingen veranderen. We praten héél veel over de baby en zijn veel samen thuis, waar we voorheen veel meer de hort op gingen. Ik heb wel echt het goede voornemen om straks tijd voor elkaar te blijven maken en af en toe eens een avond of een dag samen weg te gaan, maar je weet van te voren natuurlijk nooit hoe het loopt.

Reply
Rory 18 december 2015 - 10:35

Praten met elkaar. Oprechte aandacht. Dat is wat voor ons (inmiddels – schrik niet – bijna 25 jaar samen en ruim 3,5 jaar ouders van een superlief, maar aandacht vragend klein meisje) werkt. We proberen een keer in de 4/5/6 weken samen uit eten te gaan. Een weekend weg of een vakantie, daar ben ik nog niet aan toe. Tja. En eigenlijk moet ik toegeven dat we allebei aan het einde van een lange (werk)dag hondsmoe zijn en er niets fijner is om even chill een serie te kijken… Oeps:)

Reply
Malou 18 december 2015 - 09:46

Goede tips inderdaad. Toevallig heb ik een artikel over dit onderwerp in mijn concepten staan.

Reply
Leonie 18 december 2015 - 09:32

Dat is wel iets wat ik spannend vind… Mocht ik zwanger raken, kindje krijgen, hoe zal het dan tussen ons gaan.
Samen dingen blijven ondernemen lijkt me echt belangrijk om te doen!

Reply
Dorien 18 december 2015 - 09:04

Ik ben het zo eens met je artikel. Ik vind het zelf maar al te belangrijk dat je naast papa en mama ook nog elkaars partner bent. Tijd vrij maken, leuke dingen doen samen en ook over andere dingen als je kind(eren) praten horen daar ook bij. Het is jammer genoeg vaak wel het gene wat er als eerste bij inschiet!

Reply
Yasmin 18 december 2015 - 08:55

Wij plannen veel uitjes en weekendjes weg voor ons twee. Gewoon een biosje of twee dagen Keulen, Amsterdam. Gewoon even weg. Daarnaast kijken we graag series samen, liggen we vroeg in bed en dan nog even kriebelen. Ook gaan we vaak samen in bad wanneer de kindjes op bed liggen. Even ontspannen, de dag doornemen en daarna heerlijk rozig het bed in stappen. En beide doen we ons ding en beide doen we het huishouden of het verzorgen vd kinderen. De taken zijn bij ons als vanzelf verdeelt. Ik hoef er niet om te vragen het gebeurd gewoon en ik heb mijn man vanaf de geboorte vd eerste net zo veel laten doen met de kleine als ik deed. Geen badje, voeding of poepluier was teveel. En idd praten. Gevoelens en bovenal verwachtingen naar elkaar uitspreken is super belangrijk.

Reply
Wilmaaa 18 december 2015 - 08:32

Wij planden avondjes uit samen en verder waren we echt een team 🙂

Reply
Cassandra 18 december 2015 - 08:21

Dat tijd voor elkaar vrijmaken is echt een belangrijke. Hier schiet het er nog wel eens bij in. Begin september zijn we wel een weekend zonder baby weggeweest en ondanks dat ik haar miste, was het echt heerlijk. We waren weer even man en vrouw ipv alleen maar papa en mama. We hebben toen veel herinneringen opgehaald en weer ouderwets lol gehad met zijn tweeën, alsof je opnieuw verliefd wordt op elkaar

Reply
Charlotte 18 december 2015 - 06:39

Wij proberen om sowieso 1x per maand samen uit eten te gaan. Dat willen we er ook echt in houden!

Reply
Angela 18 december 2015 - 06:31

Meestal op vrijdagavond als Ezra op bed ligt gaan we lekker samen film kijken. Wijntje, stokbroodje erbij en lekker tegen elkaar aankruipen. Belangrijk inderdaad om tijd voor dit soort momenten te nemen.

Reply
Nicole 18 december 2015 - 06:21

Inderdaad proberen tijd voor elkaar te maken, al lukt het ons niet goed om dan niet over de kleine te praten nog vaak hoor

Reply
Channa 18 december 2015 - 06:12

Wij proberen op zijn tijd echt even iets samen te doen. Een dagje weg of een avondje samen. Deden we in het begin te weinig en dat blijken we toch echt nodig te hebben!

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.