Hoe kleed je je in de herfst? De beste tips op een rijtje.

by Tamara

Ik weet niet hoe het bij jullie is, maar ik heb werkelijk geen idee hoe ik me moet kleden met dit weer. Het ene moment is het heerlijk weer en is het lekker warm, het andere moment is het echt koud en ook nog nat. En dan ook nog van die wisselingen van het weer per dag. Bijvoorbeeld dat het koud, mistig en nat is in de ochtend en warm en zonnig in de middag. Eerst kon ik me thuis nog wel eens gewoon omkleden als dat nodig was, maar inmiddels zit ik drie dagen per week op kantoor en gaat dat toch een stuk minder makkelijk. Mijn tips voor hoe je je toch goed kunt kleden in deze gekke tussenperiode? Dat vertel ik je in deze blog.

Laagjes laagjes laagjes.

Als ik één tip mag geven die ik altijd toepas bij mezelf en de kinderen, dan is het wel het dragen van laagjes kleding. Zeker nu het eigenlijk nog een beetje te warm is om met je dikke winterjas te gaan lopen en te koud om ‘met zonder jas’ naar buiten te gaan, zijn laagjes een hele goede oplossing. Wat ik heel fijn vind om te dragen in deze periode zijn vestjes en jasjes. Ik draag bijvoorbeeld graag een mooie blouse of top en doe er dan iets overheen en combineer hem met een goede jeans. Mocht het dan toch iets frisser zijn, dan doe ik er ook nog een trui bij. Dus bijvoorbeeld een blouse, trui en dan een jasje. Zo trek je makkelijk iets uit als het toch wat warmer word en loop je niet te vernikkelen als het toch wat frisser is.

Wat wel handig is, is dat je erop let dat het geheel een beetje bij elkaar past. Dus bijvoorbeeld qua kleuren, maar ook dat je niet allemaal verschillende printjes door elkaar heen draagt. Wat trouwens ook weer een goede reden is om eens goed door je kast te gaan en te kijken wat er allemaal bij elkaar past en wat je eventueel nog kunt gebruiken.

Leuke accessoires voor de herfst.

Ondanks dat ik het lastig vind om me te kleden in de herfst, vind ik het wel leuker om me te kleden als het ietsje kouder word. In de zomer is alles te warm en draag ik het liefste zo weinig mogelijk, in de herfst en winter kun je wat meer kleding dragen, wat ook heel fijn is. één van mijn favoriete accesoires voor de herfst is toch wel een mooie grote zachte sjaal. Zeker als het een beetje kouder is, vind ik het heerlijk om een dikke sjaal te dragen. Ook gerust in huis! En wat dacht je van schoenen? Die zijn ook veel leuker als het wat kouder is. Ik ben dol op laarsjes en die draag ik toch minder snel als het warm weer is.

Shop in eigen kast.

Overigens hoef je natuurlijk niet iedere herfst een hele nieuwe garderobe aan te schaffen. Dat deed ik voorgaande jaren wel, maar nu kies ik er juist voor om er ieder jaar een aantal mooie, duurzame basics bij te kopen, die ook gewoon mooi blijven en die overal goed bij passen. Als ik iets koop, kijk ik van te voren ook eerst of het bij de rest van mijn kleding past en waar ik het bij aan kan trekken. Zo voorkom ik ook weer miskopen!

 

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.