Hoe je met de ‘vijf minuten regel’ altijd een opgeruimd huis hebt.

by Tamara

Oke, ik zal eerlijk zijn. Ik ben een beetje een rommelkont. Hoewel ik het heerlijk vind als mijn huis helemaal schoon en opgeruimd is, kan ik prima leven met een beetje rommel, zolang het maar niet vies is in huis. Nu is het hier regelmatig een ontplofte bende, zeker nu in de vakantie, maar daar kan ik mee leven, zolang het maar wel weer allemaal opgeruimd is aan het einde van de dag. Nu hebben we sinds een tijdje de vijf minuten regel hier in huis, die je per ruimte kunt toepassen en die altijd succes heeft. De regel is heel simpel en makkelijk toe te passen, maar wel heel doeltreffend. Wat deze regel is? Dat vertel ik je in dit artikel!

Hoe ik op de vijf minuten regel kwam.

Opruimen is hier altijd een dingetje in huis. Ik vond het vroeger zelf ook nooit leuk om op te ruimen en wilde gewoon liever spelen en overal om me heen speelgoed hebben liggen. Maar ehh, ja.. Nu ik moeder ben snel ik wel waarom mijn ouders dat niet zo’n goed idee vonden haha. Het probleem hier in huis was dat de kinderen best mee wilden helpen, maar dat ze er na ongeveer vijf minuten wel weer klaar mee waren en iets anders wilden gaan doen. Dus dat opruimen moet in vijf minuten passen, lukt dat wel? Ja! Dat lukt!

Hoe de vijf minuten regel werkt.

De vijf minuten regel werkt heel erg simpel. Je zet de wekker op vijf minuten en ruimt dan zo snel als je kan ALLES op. We zijn hier overdag met zijn vijfjes en geloof mij, met zijn vijfjes kun je heel snel alles opruimen in vijf minuten hoor! Meestal doe ik het twee keer per dag. één keer voor de lunch, zodat het een beetje netjes is voordat we gaan eten en één keer voordat Richard thuiskomt, zodat we niet in de chaos aan het avondeten zitten.

Het is echt heel simpel, voor vijf minuten zet ik de tv uit, wekker aan en ALLEMAAL gaan we opruimen, zo snel als we kunnen. Speelgoed waar niet mee gespeeld wordt in de bakken, troepjes van de vloer, snel doekje erover, even vegen en klaar! Soms zijn we eerder dan die vijf minuten klaar, soms hebben we iets langer nodig en smokkel ik er snel een minuutje bij, maar over het algemeen werkt het altijd!

Vind jij het lastig om je kinderen aan het opruimen te krijgen? En ga jij deze regel proberen? ik ben heel benieuwd!

Misschien vind je dit ook leuk

1 comment

MamaJezz 23 juli 2019 - 23:10

Haha ik vind het een geweldige regel en ga hem zeker een uitproberen hier thuis!

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.