Hoe is het met onze verhuisplannen?

by Tamara

Als er iets is waar ik regelmatig vragen over krijg, zijn het wel onze verhuisplannen. Ik heb op mijn blog al regelmatig vertelt dat we heel graag willen verhuizen en ook een aantal keren bijna een ander huis gekocht hebben, maar dat dat niet door gegaan is om verschillende redenen. In deze blog wil ik wat meer vertellen over wat wij zoeken in een huis, waarom we nog niet verhuisd zijn en op welke termijn we dat willen gaan doen.

Waarom we 8 jaar geleden dit huis kochten.

Toen ik in 2010 zwanger was van Maxim, besloten we uit ons huurhuis te gaan en het koophuis tegenover ons te kopen. Het was een perfecte starterswoning op dat moment. Drie slaapkamers, een grote badkamer, een grote berging en een hele grote zolder voor spullen en eventuele extra slaapkamers. Bovendien staat ons huis op een hele fijne plek. Aan het einde van de straat is een heel groot park met allerlei leuke dingen voor kinderen zoals een klimbos en een waterskibaan en we wonen op loop en fietsafstand van het zwembad, meerdere supermarkten en winkels. Het was de eerste jaren ook echt een ideaal huis voor ons. Het was groot genoeg, we hadden een fijne tuin en scholen van de kinderen zijn redelijk dichtbij, dus dat is ook een groot pluspunt. Maar waarom dan toch verhuizen?

Onze huizenjacht.

Ik heb nog nooit langer dan 5 jaar in een huis gewoond, behalve in dit huis. Mijn ouders verhuisden heel vaak en na de scheiding van mijn ouders verhuisde ik zelfs meerdere keren in een jaar. Maar goed, als je een fijne plek hebt gevonden, dan hoef je niet zo nodig te verhuizen toch? Toch begon het bij ons beide wat te kriebelen toen Lauren ongeveer een jaar was. We wilden graag een huis met wat meer ruimte en wat meer privacy. Het liefst een oprit zodat de auto bij het huis kan staan en een wat grotere keuken. We hadden geen haast en wilden ons gewoon wat oriënteren op wat we konden krijgen.

We vonden een perfect huis, waar heel veel aan geklust moest worden, maar dan zou het ook echt perfect zijn voor ons. Helaas ging dat huis niet door ( waarom niet lees je in dit artikel: De huizenjacht is voorbij) en we zochten verder.

Uiteindelijk konden we niets vinden wat echt onze smaak was en stopten we met zoeken. Toen kwam ik erachter dat ik zwanger was van Sarah en hoewel we eerst nog wel een tijdje naar huizen hebben gekocht, konden we niets vinden en hebben we besloten ons eigen huis eerst maar op te gaan knappen. We maakten een slaapkamer op zolder en zorgden dat het hele huis helemaal klaar was voor de komst van een nieuwe baby.

Bekijk hier onze verbouwing van de zolder tot een slaapkamer voor ons.

Waarom we willen verhuizen.

Dus nu is ons huis klaar voor de komende jaren, willen we dan nog verhuizen? Ja, absoluut. Ik zelf nog liever vandaag dan morgen, voor Richard hoeft het momenteel niet zo nodig. Ik ben natuurlijk het meeste thuis en begin echt te merken dat het huis te klein aan het worden is voor ons. Als de drie oudste kinderen aan het spelen zijn dan ligt de boel al heel snel vol, terwijl ze dan niet eens veel rommel gemaakt hebben. De jongens slapen momenteel nog bij elkaar op de slaapkamer, maar dat lukt helaas steeds minder goed. Ook begin ik me te ergeren aan bijvoorbeeld de keuken. Hij is zo ontzettend klein dat hij al snel helemaal vol staat en er past geen vaatwasser is waardoor ik die enorme afwassen steeds met de hand moet doen.

Ook past het soort meubels dat wij mooi vinden hier niet echt meer in huis. Zo had ik laatst een heel erg mooi houten tv-meubel van robuustetafels.nl gevonden, maar die had hier in huis gewoon niet mooi gestaan omdat het hier echt te klein is daarvoor! Ook willen we graag een grotere bank. Maar ook dat past gewoon niet helaas.

Ook is de privacy een dingetje. Ik ben heel erg op mijn privacy gesteld en we wonen op dit moment aan een drukke straat waardoor er vaak mensen naar binnen kijken. In de achtertuin kunnen zowel beide buren als ongeveer de hele rij huizen die achter ons staat in onze tuin kijken, waardoor ik er toch minder snel ga zitten.

Wat zoeken we in een nieuw huis?

We zijn op dit moment niet actief aan het zoeken. Wel heb ik een funda app op mijn telefoon waar ik elke ochtend even op kijk of er wat voor ons tussen staat. We hebben op dit moment zoiets van: Zolang het hier nog lukt gaan we niet actief op zoek naar een ander huis en kijken we gewoon wat rond. Mochten we een huis tegenkomen dat echt perfect is voor ons dan willen we de stap wel zetten, maar dan moet het huis ook echt perfect zijn voor ons en dat hebben we nog niet gevonden.

Enkele voorwaarden waar een huis voor ons echt aan moet voldoen:

  • minimaal 5 á 6 slaapkamers. Ik wil dat ieder kind een eigen slaapkamer heeft en omdat ik thuis werk zou ik een eigen werkplek of kantoor wel heel erg fijn vinden.
  • Ruime keuken. Ik vind koken wel leuk, maar niet in onze keuken omdat ik dan na elke stap eerst weer aan het opruimen ben en het continue vol staat. Ook zou wat meer bergruimte in de keuken heel fijn zijn en daarnaast natuurlijk een vaatwasser.
  • Washok. Die heb ik nu ook en ik kan echt niet meer zonder. Een bijkeuken is ook prima.
  • Ruime tuin met privacy. Ik wil een ruime tuin waar we lekker kunnen zitten en de kinderen heerlijk kunnen spelen. Daarnaast wil ik graag ook veel privacy.
  • Veel bergruimte. Veel mensen en veel spullen! Dus ja.
  • Eigen oprit voor auto. Parkeren is een drama waar we nu wonen. De parkeerplaats is altijd vol en we hebben nu al een aantal keren gehad dat de auto beschadigd is omdat er weer iemand tegenaan had gezeten. Waaronder twee keer een enorme deuk.

Dus ja, we willen nog steeds heel graag verhuizen, maar dan moet het wel een huis zijn waar we ook echt kunnen blijven totdat de kinderen het huis uit gaan. Een huis waar we niet uit kunnen groeien.

Stiekem zie ik ook wel een beetje op tegen verhuizen hoor. Het kost toch een heleboel tijd en geld. Daarnaast zijn er een heleboel dingen waar je toch rekening mee moet houden als je gaat verhuizen. Zo moet je bijvoorbeeld overal adreswijzigingen doorgeven. De vorige bewoners van dit huis hebben dit niet zo goed gedaan, waardoor we nog jaren post van hun ontvangen hebben. Geen belangrijke dingen, maar wel dingen zoals kerstkaartjes enzo. Ook moet je als je gaat verhuizen goed kijken naar je inboedelverzekering. Wij willen bijvoorbeeld groter gaan wonen en in een groter huis heb je bijvoorbeeld ook meer meubels nodig. Je hebt misschien meer kamers en koopt daar ook weer spullen voor. Dus vaak zijn je spullen allemaal samen meer waard dat je in eerste instantie denkt. Gelukkig zijn er een heleboel sites waar je inboedelverzekeringen vergelijken kunt. Dat scheelt toch weer een heleboel werk.

Heb jij je droomhuis al gevonden? En wat voor eisen had jij?

Dit artikel bevat een link naar een webshop.

Misschien vind je dit ook leuk

3 comments

Marit 31 mei 2018 - 15:41

Ik lees waterskibaan. Harkstede? Ik ben vroeger ook veel verhuisd. Ik was 1,6,14,19 en 22 toen ging ik samen wonen in ons eigen koophuis. Een beetje een snelle koop geweest aangezien we er nu heel graag weg willen om de grootte van het huis. We hebben maar 2 slaapkamers wat prima is als je er met z’n tweeën woont maar met twee kinderen niet te doen is. Nu slaapt Nora nog bij mij in de cosleeper maar ik merk dat ik mijn kont gewoon nergens kan keren.
Dus we zijn opzoek en hebben ook al wel biedingen gedaan alleen wij zijn het nooit geworden. Zuidlaren is nogal gewild en wat er te koop staat is zo verkocht!
Mijn eisen zijn: minimaal 3 slaapkamers een vaste trap naar zolder, een bijkeuken en een garage of grote schuur. Oh en inderdaad een redelijk vrije achtertuin. Ik heb altijd groot gewoond en had alle privacy van de wereld. Nu zelfs in dit kleine huisje heb ik privacy in de tuin. Heerlijk! Maar we willen wel weg!

Reply
Lenny 17 mei 2018 - 14:35

Altijd spannend om iets nieuws te zoeken! Wij zijn net verhuisd en na ook veel verhuisd te zijn in mijn leven ben ik van plan hier niet meer weg te gaan. Maar zeg nooit nooit 😉 Ik vond een grote tuin belangrijk en iets wat we helemaal konden inrichten naar ons smaak. Het heeft wel een jaar gekost voordat het zover was, want het was compleet verouderd. Nu is het een prachtig huisje, niet groot, maar wel heerlijk gelegen (vlakbij een park en niet ver van de binnenstad). Ik heb het gevoel alsof ik in een vakantiepark woon, want ik hoor alleen maar vogeltjes hier 🙂

Reply
Manouk 17 mei 2018 - 08:52

Het huis waarin wij nu wonen is zeker een heel fijn huis en we wonen er met plezier. We willen alleen wel verhuizen. Ons huis heeft een hele ruime woonkamer, maar het is een maisonnette woning met maar 3 slaapkamers, geen zolder en een balkon. Maar de woning is wat ouder, best karakteristiek en ik vind het echt een mooi huis.

Wij willen op een termijn van binnen vijf jaar wel verhuizen naar een woning met minimaal 3 slaapkamers én een zolder die omgebouwd kan worden tot slaapkamer of een woning met minimaal 4 slaapkamers. En natuurlijk een tuin. Ik wil wel echt in de buurt blijven wonen, want de buurt is vlak bij de stad. Vlakbij mijn ouders, een kleiner winkelcentrum en de school van de kinderen.

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.