Ellen | Hoe houd jij toch al die ballen hoog? – de ongecensureerde versie –

by Ellen

-let op, dit verhaal kan schokkende tekst bevatten – namelijk; de WAARHEID –

Laatst kreeg ik de vraag van mijn vriendin hoe ik toch al die ballen hoog hield. En dat ze respect voor mij heeft en mij nooit hoorde klagen toen mijn kinderen nog klein(er) waren. Hoe ik die ballen hoog houd?

Nou dat zal ik je vertellen…..

NIET!

Het gras bij de buren is niet altijd groener, het kan wel zo lijken maar is niet zo. (En oohhh wat wat weet ik daar alles van).

Ik kom vaak in mooie opgeruimde huizen, mijn zus heeft het bijvoorbeeld altijd netjes maar ook mijn moeder en oma zijn hier wel van.

Ikzelf ga liever leuke dingen doen dan dat ik bezig ga met het huishouden. Het stofzuigen kan wel een dag wachten….of twee. Ik laat regelmatig het balletje “huishouden” vallen.
Waar ik precies het tegenovergestelde geleerd heb, want mijn moeder ging eerst het huishouden doen zodat het netjes zou zijn wanneer je thuis zou komen. Eigenlijk best logisch…En wat kan ik daar toch soms jaloers op zijn!

Want als ik dan liever leuke dingen ga doen en terugkom in een troepje, baal ik wel eens dat ik daarin niet wat meer op mijn moeder lijk.

De was stapelt zich regelmatig op, is dit niet de vieze was die in de badkamer niet meer in de wasmand past… is het wel de schone was die wacht om gestreken en gevouwen te worden. Of erger nog, het is de schone, gestreken en gevouwen was, die netjes in een wasmand ligt te wachten tot het in de kasten ligt. Kortom, ik bak d’r niks van.

(Side note; toen onze iPad nog niet stuk was ging dat strijken en vouwen eigenlijk best nog wel tussen het serie kijken door.)

(Side note 2; Begrijp me niet verkeerd, mijn huis is heus geen hele grote puinhoop hoor.)

De waarheid…

Maar eerlijk is eerlijk, ik ben Ellen, een (getrouwde) moeder van 2 kinderen van 11 en 10, heb een baan van 28uur en heb een uit-de-hand-gelopen-hobby waar ik ook nog wel eens wat uurtjes aan besteed, ik loop 3x per week hard en pendel regelmatig heen en weer tussen voetbal, dansen en toneel. Daarnaast heb ik graag een sociaal leven waarin ik leuke dingen wil doen met vrienden, familie en/of sportmaatjes. (Lees; voor Corona natuurlijk).

En ik laat ballen vallen.

Sorry voor mijn man (die naast zijn 40-urige baan ook nog eens een 20-urige studie per week heeft) het eten staat niet altijd klaar als hij thuiskomt. Zijn kleding ligt niet altijd netjes gevouwen in de kast (hij moet soms zelfs op zoek naar schone sokken in de berg schone, niet gevouwen, was).

Terug naar mijn vriendin… ik houd dus niet alle ballen hoog. Ik verdeel slechts.

Tips van de dag:

En voor wat betreft mijn bal “huishouden” heb ik ook een goeie tip; een schoonmaakster! Want hoe fijn is het om iemand te hebben die om de week bijv. de badkamer flink doet, zodat ik het alleen hoef bij te houden. Ik ben zó intens blij met die keuze, het is alsof je je eigen geluk koopt. Nu hebben wij ook een hele leuke en goede dat helpt natuurlijk ook mee! (Ik snap natuurlijk dat dit een luxe is en niet iedereen zich dit kan en/of wil veroorloven).

Daarnaast, een tip die niks kost, zorg ik dat ik mijn bal “plezier/ontspanning”  altijd in de lucht houd. Want dat is ongeveer het enige wat me er altijd van weerhoudt om volledig gestoord te worden. (Insiders will know…. ik kom al aaaardig in de buurt 😏).

Dus aan aan mijn lieve vriendin, en aan al mijn vrienden, kennissen, collega’s, moeders van het schoolplein, of wie dit ook maar lezen mag…

Je hoeft niet áltijd alle ballen hoog te houden, laat anderen maar oordelen, zolang jij dat balletje van plezier en ontspanning voor jezelf hooghoudt… overleef je het wel!

De was wacht wel een dag! Of zelfs 2 als jij dat nodig hebt!

– Vertel eens; hoe houd jij die ballen hoog? Laat je zo nu en dan ook eens wat “moetjes” vallen? Of juist niet en lever je in op je eigen ontspanning? –

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.