Hoe houd je balans tussen je gezin, huishouden, werk en de rest?

by Tamara

Boeken schrijven, bloggen, het huishouden, vier kinderen en ondertussen ook nog tijd overhouden voor mezelf? Ik krijg regelmatig vragen van volgers hoe het lukt om balans te houden tussen al die dingen. Hoe het lukt om het hele huishouden te runnen, daarnaast voor de kinderen te zorgen en ongeveer elke twee weken een nieuw boek te schrijven én daarnaast nog te bloggen. Nou in deze blog zal ik jullie eerlijk antwoord geven op de vraag hoe mij dat allemaal (niet) lukt. Want tja, om eerlijk te zijn is die balans een beetje zoek.

Een moeilijke keuze.

Een tijdje geleden vertelde ik jullie al dat ik een moeilijke keuze had gemaakt en dat was dat ik voortaan meer energie in mijn boeken ging stoppen en minder in mijn blog. Dat was een vreselijk lastige keuze, want ik heb mijn blog nu vier jaar en ik haal een groot gedeelte van mijn inkomsten uit mijn blog. ( want ja, elke dag iets schrijven is leuk, er moet nou eenmaal wel iets verdiend worden haha:P) Met de keuze om minder te gaan bloggen, maakte ik dus ook de keuze om een deel van mijn inkomsten in te leveren. Maar dat werd dan wel weer gecompenseerd door wat ik nu door de veranderingen met de boeken verdien, dus dat is prima.

Een uurtje geleden keek ik eens naar de statistieken van mijn blog en zag dat ze momenteel lager zijn dan ooit tevoren. Niet zo gek, omdat ik amper geblogd heb afgelopen maand, maar ergens vind ik het ook wel moeilijk dat ik op dat vlak ‘gefaald’ heb. Dat het me niet gewoon lukt om alles tegelijk te doen.

De balans is een beetje zoek.

Maar goed, jullie wilden niet lezen over mijn struggles met inkomsten, maar over hoe ik de balans houdt tussen alles. Nouja. Gewoon niet. Mijn dagen zien er als volgt uit.

Tussen 7 en 9: Kinderen klaarmaken en naar school brengen.

tussen 9 en 10: huishouden doen en was draaien.

Tussen 10 en 5: Werken, met tussenpozen om te eten/kinderen van school te halen en wat dingen met ze te doen.

Tussen 5 en 8: Koken, opruimen, was draaien, eten, kinderen naar bed brengen.

Tussen 8 en 0.00: werken.

Tja, ik weet niet waarom mensen altijd denken dat ik lui ben en de hele dag loop te niksen. Want mijn dagen zijn best druk. Ik krijg regelmatig de opmerking dat ik het vast lekker rustig heb nu de oudste twee op school zitten, maar dat valt heel erg tegen hoor haha.

Daarnaast werk ik in de weekenden ook gewoon heel erg veel en zat ik op vakantie vorige week ook regelmatig met mijn laptop voor me te werken. Nu vind ik dat helemaal niet erg hoor, ik hou van schrijven en word er écht heel erg gelukkig van dat ik hiervan mijn werk heb mogen maken. Maar regelmatig vraag ik me af of het het wel allemaal waard is en of ik er niet teveel andere dingen voor moet laten.

Tips om balans te krijgen tussen werk en prive?

Dus ja.. Bij mij moet je niet zijn voor tips om meer balans te krijgen tussen werk en prive! Haha! Minder werken is niet echt een optie en hoewel ik mezelf best wel eens een dagje vrij gun, merk ik dat ik dan toch weer in mijn hoofd zit te broeden op nieuwe verhalen en blogs die ik kan schrijven. Ik heb ook gewoon geen rust in mijn hoofd totdat er een nieuw verhaal af is en dat is soms best wel lastig!

Maar voor wie tips heeft, ik hoor ze heeeeel erg graag! En wie weet kan ik daar dan ook weer een artikel aan wijden! Haha.

 

Misschien vind je dit ook leuk

2 comments

Wilma van Dijk 10 mei 2019 - 18:44

Ik vind je een topper en lees alles met plezier. Xx

Reply
Marlies 10 mei 2019 - 12:49

Hoi, wat zou je er van vinden om je jongste dochter een dagje in de week naar de crèche te brengen? Dan kun je even ‘echt’ werken en voel je de andere dagen misschien wat minder druk qua werk.

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.