Hoe het mij lukte om mijn zwangerschap tot 17 weken verborgen te houden.

by Tamara

Ik zat eens terug te zoeken in wat foto’s en toen kwam ik een heleboel foto’s van de zwangerschap van Floris tegen. het was mijn tweede zwangerschap en hoewel we de zwangerschap van Maxim rond de 12 weken aankondigden, wachtten we bij Floris tot 17 weken voordat we iets bekendmaakten. Eigenlijk hadden we nog veel langer willen wachten, maar ja, het was niet echt meer te verbergen zeg maar. Waarom we het geheim wilden houden en hoe dat ons gelukt is? Dat vertel ik in dit artikel!

De reden waarom we het geheim wilden houden.

In tegenstelling tot mijn eerste, derde en vierde zwangerschap duurde het bij Floris iets langer voordat het lukte. Na de zwangerschap van Maxim wilden we vrij snel nog een kindje en daarom deden we met ongeveer 8 maanden de pil de deur uit en gingen we er weer voor. Toch duurde het wel een tijdje voordat het lukte en was ik elke maand dat ik weer ongesteld werd toch best teleurgesteld. Ik weet het, ik mag me niet aanstellen want het kan altijd erger, maar 9 maanden wachten is best wel lang. Uiteindelijk stopte ik met 16 maanden met borstvoeding geven aan Maxim en de maand daarna raakte ik zwanger.

Al vanaf de eerste test had ik het gevoel dat er iets mis was en achteraf was dat niet zo gek, aangezien hij waarschijnlijk één van een tweeling was. Maar dat gevoel dat er iets mis was bleef en daarom wilden we graag tot de twintig weken echo wachten om het bekend te maken. Familie en goede vrienden wisten het wel, maar verder eigenlijk niemand. We wilden wachten tot de SEO, zodat we de zekerheid hadden dat het gewoon goed was en we ons geen zorgen meer hoefden te maken. De reden dat we het toch vertelden was dat we het niet meer geheim konden houden. Wie mij wel eens zwanger heeft gezien weet dat ik al vrij snel begin te groeien en met 17 weken was ik zo zwanger dat het niet meer te verstoppen was. Op de foto hieronder was ik ongeveer 17 weken zwanger.

 

Hoe heb ik het zo lang geheim gehouden?

Het begin van deze zwangerschap viel tijdens de zomer en dan is het soms best lastig om je groeiende buik te verstoppen. Maar het lukte me door wat wijdere jurkjes te dragen, wat wijdere truien, blousjes en door dingen voor mijn buik te houden, zoals bijvoorbeeld een tas of een sjaal. Ook droeg ik wat meer laagjes, bijvoorbeeld een oversized shirt met een blazer.

Verder, tja. ik was in die periode vooral heel erg veel thuis. Maxim ging nog niet naar school en ik kwam eigenlijk niet zo heel erg veel buiten. Dus mensen zagen me ook gewoon niet zo vaak haha. Achteraf hoorde ik van mensen die me wel hadden gezien dat ze al wel een vermoeden hadden omdat mijn buik wel  heel erg opviel. Maar verder eigenlijk niet.

Wat ook wel heel gek was, toen we het verteld hadden, maakte mijn buik ineens een enoooorme groeispurt. Dus ik kon het ook gewoon echt niet meer verstoppen.

 

Zijn er meer die hun zwangerschap langer verborgen hebben gehouden? En waarom?

Misschien vind je dit ook leuk

2 comments

Lisette 8 januari 2019 - 22:08

Hier pas verteld met 18 weken.vorige zwangerschap onsdochtertje verloren met 18 weken dus we wilden dit nog even voor onszelf houden

Reply
Desiree 8 januari 2019 - 08:55

Rond de 14 weken bekend gemaakt! Ik was bang voor de reacties! Aangezien ik nog jong was (19) eigenlijk wouden we nog wel wat langer wachten

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.