Wacht, HOE heet je??

by Tamara
hoe heet je

Je kent het wel, je ziet in de speeltuin een hoogblond jongetje met grote blauwe kijkers. Je had dan ook nooit verwacht dat toen je een net zo blonde vrouw een hele exotische ( lees onuitspreekbare) naam hoorde roepen, dat hij bij dat jongetje hoorde. Maar het blonde jongetje keek op en liep naar zijn moeder toe. Nu moet ik zeggen dat ik me niet snel verbaas over namen. Het is niet meer zo wereldschokkend als mensen hun kind Deksel of Peer noemen. Maar ik moet wel bekennen dat ik het altijd sneu voor zo’n kindje vind. Dat hij zijn hele leven na het zeggen van zijn naam de vraag : ‘Wacht, HOE heet je??’ zal krijgen.

Wacht, HOE heet je??

De namen van mijn kinderen.

Ik ben de moeder van 3 kinderen met de namen: Maxim, Floris en Lauren. Zal ik het jullie makkelijk maken? Ja, het zijn nogal kaknamen. Die opmerking krijg ik regelmatig en eigenlijk boeit me dat totaal niet. Ik vind ze echt ontzettend mooi!

Die namen hadden we niet zo 1.2.3. Alleen de naam Lauren hadden we zonder moeite gekozen omdat deze al sinds we net bij elkaar waren op ons lijstje stond. Maxim hadden we al een paar keer gehoord en toen we hem in een film hoorden hakten we de knoop door. Bij de naam van Floris hebben we veel langer getwijfeld. Tot 39 weken wisten we gewoon absoluut geen naam en hij had dus bijna ’13 in een dozijn’ Lucas geheten.

Bij het kiezen van namen hebben we op een heleboel dingen gelet. Ze moesten makkelijk te schrijven en uitspreekbaar zijn Ook moesten ze geen rare betekenis in een andere taal hebben. Tot slot vonden we het ook wel belangrijk dat er geen gekke dingen op rijmden. Al is dat geen garantie, kinderen verzinnen altijd wel wat!

We horen heel vaak dat mensen de namen van onze kinderen mooi vinden, maar ze moeten wel echt je smaak zijn. Mij maakt het trouwens niet zoveel uit als mensen de namen van mijn kinderen niet mooi vinden, ik ben er echt heel blij mee.

Waarom je kind een ‘originele’ naam geven.

Dan over de ‘originele’ namen. Namen die volledig zelf verzonnen en gefabriceerd zijn. Namen die helemaal geen namen zijn maar bijvoorbeeld voorwerpen. Of gewoon normale namen waar ‘voor de leuk’ wat extra lettertjes aan toe gevoegd zijn.

Ik kan er best in komen dat je je kind niet wilt opschepen met een naam die nogal 13 in een dozijn is. Een naam waarbij er in de klas 10 jongetjes of meisjes hun hoofd omdraaien wanneer ze geroepen worden. Dat was tenslotte ook de reden dat we Floris geen Lucas genoemd hebben. ( Oké niet de enige reden, maar toch.) Maar soms snap ik echt niet waarom ouders hun kind een bepaalde naam geven. Namen waarbij ik me echt niet kan voorstellen dat de vader en moeder in kwestie dachten: ‘Ja, nou dat is nou DE naam waarmee mijn kind zijn hele leven moet rondlopen!’

Laten we even het lijstje met rare namen van 2015 erbij pakken. Op deze lijst staan onder andere de namen:

  • Jeeyz
  • Ifeadikachukwu
  • X’Jeàneyshá-Treángelys
  • Prinsz-Dwight
  • Dikshit
  • Tsz

Naast dat ik bij sommige namen absoluuuut niet weet hoe je ze uitspreekt, snap ik ook echt niet dat ouders hun kind zo’n naam geven. Ik snap ook wel dat de meeste van deze namen waarschijnlijk van kinderen met buitenlandse ouders zijn. Maar ik ken ook genoeg voorbeelden van het hoogblonde jongetje of meisje met een naam die precies in bovenstaand lijstje zou passen.

Wanneer gaan namen te ver?

Wanneer ik vind dat namen te ver gaan? Ik vind zelf dat namen te ver gaan als ze onuitspreekbaar of moeilijk te schrijven zijn. Dan bedoel ik niet namen zoals Daniek schrijven als Danique, maar meer namen zoals: ‘Kees, maar je schrijft het als Chayse!’ Je kunt als ouder een naam nog zo leuk vinden, als je kind zijn of haar hele leven ‘Je heet hoe?’ moet horen om vervolgens de naam te spellen, ( leuk op de middelbare school, met elk uur een andere leraar) dan is dat gewoon niet leuk. Ook namen die gewoon echt een hele rare betekenis hebben zoals ‘Dikshit’. Die moet je je kind niet willen geven toch?

Natuurlijk moeten ouders lekker zelf doen wat ze willen, maar in sommige gevallen zou het niet slecht zijn om even in het belang van het kind te denken. Die zit namelijk zijn of haar hele leven aan een naam vast.

Hoe denk jij hierover? Heb jij je kind ook een ‘originele’ naam gegeven? En hoor jij wel eens namen waarvan je denkt: ‘Die ouders hadden beter nog een keertje na kunnen denken?’ Ik lees het graag!

Misschien vind je dit ook leuk

47 comments

Cindy 14 augustus 2016 - 20:16

Wij hebben onze zoon een oerHollandse naam gegeven, een korte stoere naam die je niet vaak hoort: Mels. In het begin was het wel van “Hoe?” maar meer omdat die naam niet zo vaak voor komt (in 2015 zijn er 53 Melsjes geboren, in 2016 sowieso 1 dus haha).

Reply
Sara 12 augustus 2016 - 18:02

Mijn aapje heet Milliano. (Mil-jano) Met zijn getinte huidje , donkere ogen en bruine hollandse peenhaar de perfecte naam voor een mengelmoesje aan culturen. Nog geen dag spijt van gehad.

Ik vind overigens wel dat je stukje een beetje neerkijkend is op kindjes met exotische namen. Misschien de manier van schrijven. Ben het namelijk wel eens met je standpunt. In de overdreven gevallen. De manier van brengen niet zo.

Maar goed , dat is dan weer mijn mening en is waarschijnlijk ook niet iedereen het mee eens 😉

Reply
Leonie van Mil 12 augustus 2016 - 12:31

Ja je komt tegenwoordig de meest fascinerende namen tegen. En inderdaad mogen ouders het in sommige gevallen zelf weten. Maar je kind Dikshit noemen, vind ik pure kindermishandeling. Oké misschien een beetje overdreven. Maar je kind zit er niet op te wachten om zo genoemd te worden

Reply
Céleste 12 augustus 2016 - 08:54

Ik had vroeger 1 meisje in de klas met zn moeilijke naam, zou ook niet eens meer weten hoe ze heette. Toen mijn moeder vroeg aan mij hoe zei heette, antwoord ik dat die ouders over het toetsenbord hadden gelopen, zo leek het wel. Gelukkig heet ik Céleste. Ook soms best moeilijk uit te spreken maar vind het zelf een hele mooie naam!

Reply
haia 11 augustus 2016 - 23:03

Wij kozen voor arabische namen, mojn man is arabisch. Dus hier af en toe wel eens de vraag hoe ze heten, maar dan krijg je van de oudsten wel heel het verhaal erbij. Zou nooit geweten hebben hoe ik mijn kinderen zou noemen als we kozen voor vlaamse namen. Ik heet zelf officieel riek en vind dit afschuwelijk, zeker vroeger in de klas. Eigenlijl moest het riekje zijn maar dat is/was voor moj even erg geweest. Nu heb ik onder mijn vrienden een andere arabische naam ( haia ,haja uiggesproken) en daar ben ik zeer tevreden mee. Alleen voor familie blijf ik riekje maar daar kan ik goed meeleven. Heb zelfs algekeken voor naams verandering maar nog nooit gedaan. Misschien ooit.

Reply
Jessica 11 augustus 2016 - 18:08

Mijn ouders hebben er wel op gelet, daarom is mijn tweede naam Megan en niet mijn eerste naam. Zo zijn ze het voor geweest dat ik niet voor iedereen moet uitleggen hoe je het uitspreekt ..

Reply
Carmelina 11 augustus 2016 - 18:05

Ik heb zelf een rare ingewikkelde naam haha

Voluit: Carmelina Racella M

Beetje jammer dat ik een oer Hollandse achternaam heb ? Hebben mijn ouders niet zo over gedacht… Mijn broers hebben ook allemaal “bijzondere” namen..

Wat ik grappig vond was de ontdekking dat m’n basisschool juf haar dochter Carmelina genoemd heeft dus ik ben niet meer de enige in ons kikkerlandje met deze “bijzondere” naam.

Trouwens nooit last gehad van vreemde opmerkingen ofzo en ik hoef hem ook niet vaak te herhalen wel spellen

Reply
MetMirjam 11 augustus 2016 - 17:57

Ik vind sommige namen ook echt wel sneu hoor.. Wij hebben ook over de combinatie van de voorletters nagedacht. Onze achternaam begint met een H dus namen met een B vielen voor mij af haha. Verder heeft Fiene volledig 3 namen, waarvan 1 echt een familienaam die je nooit hoort omdat hij wat apart is. Maar dat is een tweede naam dus die gebruik je verder toch niet. Ik heb heb de naam zelf ook – net als mijn moeder dus dat is wel heel bijzonder.

Reply
Ilse van Kreanimo 11 augustus 2016 - 15:27

Wij hebben ook serieus moeten nadenken over de namen van onze kinderen.
Ik wilde niet dat ze ergens op rijmde zodat ze er een belachelijke rijmpjes van hun naam konden gemaakt worden.
Wij de laatste is dat mislukt, want die heet Leni en mijn zoontje zegt soms: Leni, ween nie 😉

Ik vond ook dat de namen bij de familienaam moest passen… Wij hebben een oervlaamse familienaam en daar past geen Bradley of zo bij vind ik.
Maar dat is gewoon wat je mooi vindt hè.

Ik vind het erg voor de kinderen als ze zo’n naam als Dikshit krijgen… pffffff echt dom van die ouders

Reply
Marijke 11 augustus 2016 - 14:20

Nu heet T gewoon Tijs dus. Maar ook hij zal het zijn hele leven moeten spellen. Of zoals Amber zei toen hij net geboren was: Tijs zonder h. Ondanks dat Tiesto ook gewoon Tijs heet, schrijven mensen het meestal met een h ertussen.
Verder gewoon normale namen dus. Maar ken idd ook mensen met de meest bijzondere namen. Ik doe maar geen poging het op te schrijven want ik kan het net aan uitspreken, maar aan de schrijfwijze waag ik me maar even niet……

Reply
Hendrika Wolters 11 augustus 2016 - 14:04

Onze zoons heten Dylano (18 maand) en Bentley (2 maand).
Voordat Dylano geboren werd hoorde ik de naam nooit en nu hoor ik het veel vaker, Bentley komt hier bij ons in de buurt maar 1 keer voor?
Ik vind dat wij nog redelijke namen hebben uitgekozen en we zijn er ook super blij mee❤️
Voluit heten ze
Dylano Jacob Frits T
Bentley Jan Hendrikus T

Reply
Kleine Prinses 11 augustus 2016 - 13:17

ik heb ook een redelijk speciale naam gekozen voor mijn dochter, maar ik vond die ZO mooi… Mijn dochter haar naam is Vesper.

Reply
Ilse van Kreanimo 11 augustus 2016 - 15:24

Vesper is super mooi!

Reply
Carmelina 11 augustus 2016 - 18:03

Vesper vind ik eigenlijk wel stoer 🙂

Reply
Astrid 11 augustus 2016 - 12:47

Echt, sommige van deze rare namen vind ik ook te ver gaan! Ik kan er nog wel inkomen als je een vreemde schrijfwijze kiest. Zo ken ik iemand die haar dochter Fé heeft genoemd. Daar moest ik wel even bij nadenken maar ik vind het niet erg. Maar Dikshit, wat is dat voor idiote naam?! Dat het überhaupt mag, want je mag volgens de wet geen ongepaste namen geven. Die ambtenaar is ook stom bezig geweest dan.

Reply
Sharleen 11 augustus 2016 - 12:45

Hier een Lana. We wilden een naam die niet al te vaak voor kwam maar inderdaad ook geen naam die niet te schrijven en uit te spreken valt. Ikzelf heet Sharleen. Ja.. Daar heb je het al. Je spreekt het uit als Shar-Lien, iets wat veel mensen dus niet zouden verwachten. In de Engelstalige landen een veelvoorkomende naam, maar daar heb je in Nederland natuurlijk vrij weinig aan. Vandaar de simpele maar klassieke originele naam Lana.

Reply
Kelly 11 augustus 2016 - 12:35

Kijk ieder zijn ding natuurlijk maar ik vind al die zogenaamd ‘originele’ namen soms gewoon té origineel.. En dan inderdaad die namen die normaal lijken maar zodra je ze schrijft denkt ‘Sorry HOE?!’ Misschien ben ik dan maar gewoontjes maar ik wilde inderdaad ook een naam die in meerdere talen goed uit te spreken is, normale spelling en we zelf natuurlijk leuk vinden. Nu is Olivia een naam die we ineens wel echt superveel hoorden op het moment dat we hem kozen maar dat maakt mij niet zo veel uit.

Reply
anne 11 augustus 2016 - 12:28

Mijn dochter heet Nore. We vonden Nora mooi maar te bekend dus maakten we er Nore van.. toch hollands en een lieve naam. Als ze een jongen was had ze Finn geheten..

Reply
Liess 11 augustus 2016 - 12:21

BTW.. lotte was toen die tijd nr 1 op de lijst… kwam ik later achter. En in de afgelopen 9 jaar nog nooit een lotte in de klas gehad

Reply
Liess 11 augustus 2016 - 12:16

Vreselijk vind ik dit. Doe eens normaal doe je al gek genoeg. Als ik een naam al niet kan zeggen of schrijven hoe moet zo’n kindje dat dan doen in groep 1….
Vooral die DJ namen.. djessy djalyn djaleesa Django.. of ‘ die haakjes er tussen…
Nu zag ik dat naast Mees en Mace mensen nu ook al Meace gaan gebruiken… eh.. echt? Nog even en het is M’a’zce

Nee ik hou wel van de namen van mijn kinderen. Gewoon Lotte en Bram.

Reply
Isa 11 augustus 2016 - 11:29

Haha, ik ben het wel met je eens. Wij hebben er zo op gelet hè! Niet gek in een andere taal, niks geks dat er zo 1,2,3 op rijmt, origineel en toch ‘herkenbaar’ voor mensen. Dus ik begrijp inderdaad niet dat mensen hun kind zo’n (in mijn ogen) vreemde naam geven… Nu moet iedereen het absoluut zelf weten, maar ik kan de gedachte ‘ahw, arm kind’ soms echt niet onderdrukken. Tegenwoordig heb je ook veel van die beetje krachtige, hippe en vaak ook dubbele namen, daar moest ik toen ik net zwanger was best aan wennen. Maar gelukkig: die kun je tenminste nog uitspreken. Maar dat lijstje uit het artikel.. brr!

Reply
Rosie - Lifebyrosie.nl 11 augustus 2016 - 10:50

VRESELIJK dat soort namen hahaha. Mygod, hoe kom je er op! Natuurlijk moet iedereen het zelf weten maar inderdaad, als mijn ouders mij Shaikiria (ja met die 2 extra i’s) had genoemd dan had ik ze wat aangedaan!

Mijn zoontje heet Flynn, een naam die ook niet veel voorkomt (in Nederland in ieder geval niet) maar absoluut niet moeilijk uit te spreken is. Soms vergissen mensen zich als ik zeg dat hij Flynn heet, dan verstaan ze Finn.. Wat nu natuurlijk een hele populaire naam is maar ach, daar maak ik me niet druk om. Waarschijnlijk zal Flynn later wel vaker aan moeten geven dat je zijn naam met dubbel N schrijft maar de naam Flynn vernederlandsen naar Flin vond ik geen gezicht. Nee, gewoon de Ierse manier aangehouden :)!

Reply
Alicia 11 augustus 2016 - 10:34

Ons dochtertje noemt Amelia, en blijkbaar vinden velen dit een moeilijke naam. Vaak horen we ook, zo een lange naam. Toch vind in het een prachte naam, en toch niet te speciaal. Ik heb ook vaak moeite met anderen kindjes hun naam correct uit te spreken, maar na een tijdje lukt het wel 😉

Reply
Lilian 11 augustus 2016 - 10:10

Wij hebben ook voor een iets aparte naam gekozen. Vaak vragen ze wel hoe je het uitspreekt maar daarna hoor ik altijd dat het een hele mooi naam is. Zelf zijn we er nog heel erg blij mee. Inderdaad iedereen zo zijn eigen smaak!

Reply
Helma keijzer 11 augustus 2016 - 10:09

Zes jaar geleden was er geen enkel meisje Mila! Nu een top naam. Maar heel blij mee. Onze 1 jarige heet Emmie. Hoor je ook niet heel vaak. Net een bn-er bevallen van een Emmie (zal hij weer vaker komen!)

Reply
Nathalie 11 augustus 2016 - 10:06

Kaknamen? Waarom zouden dat kaknamen zijn? Ik vind ze zelf heel mooi!!!

Reply
Marjo 11 augustus 2016 - 09:43

Wij hebben onze kinderen bijbelse namen gegeven. Onze zoon heet Jonathan nathanael, zijn zusjes heten rhodé Hannah en Sarah Anna de eerste naam gebruiken wij als roepnaam terwijl wij geen bijzondere namen hebben is er geen één die een kindje in de klas heeft met dezelfde naam en wij vinden ze nog steeds super! Bij rhodé wordt het weleens verkeerd geschreven of uitgesproken maar dat verbeterd ze zelf

Reply
Janske 11 augustus 2016 - 09:17

Wij zijn er eindelijk uit…het kiezen van een naam is zo lastig! Ik hou wel van bijzondere namen, maar het moet wel leuk blijven 😉 De naam die we voor Lola’s zusje hebben gekozen is wel wat apparter…dus vind ik het best spannend wat iedereen er van vindt…spannend!

Reply
Lize 11 augustus 2016 - 09:06

Onze zoon heet Huub. Heel Hollands en komt niet heel vaak meer voor. Mensen vinden het of heel leuk of heel ouderwets. Maar merk wel dat mensen er steeds meer aangewend raken.
Wij wilde graag een korte, Hollandse naam die niet vaak voor komt. Gewoontjes dus haha maar inderdaad niet dat er 10 in de klas zo heten.
Zelf heet ik Lize, niet een heel moeilijke naam denk je zo. Nou, voor veel mensen toch ingewikkeld. Qua schrijven en uitspreken. Hoor vaak: Lisa, Ilse of Liz.
Mensen schrijven het vaak met een S of als Liese. Maar goed, je raakt eraan gewend. En de naam wordt wat populairder, dus dat helpt ook.
Zelf vind ik dat je zelf moet weten waar je voor kiest, maar namen die eigenlijk een voorwerp zijn of een soort van scheldwoord zijn, vind ik echt niet kunnen. Je kind moet inderdaad ook naar school. En denk er eens aan als hij of zij een baan moet vinden.

Reply
Fleur 11 augustus 2016 - 09:05

Ik moet de namen van mijn jongens vrijwel altijd spellen en zelf bij Kate presteerde de juf van Ewan om Keet op de geboortewens te schrijven ?. Daarnaast worden de namen van de jongens de eerste keer vaker op z’n Nederlands uitgesproken (eewan en mak), maar dat vinden ze zelf niet erg. Nu Ewan kan lezen zegt ie zelf ook: ik heet ‘joewan’, maar je schrijft ewan, je mag allebei zeggen ? We wilden ze in ieder geval geen standaard namen geven en deze passen mooi bij onze achternaam (Miller). En omdat mijn man in Schotland is geboren, vind ik dat het wel ‘mag’.

Reply
Eefje 11 augustus 2016 - 15:46

Mooie namen! Ik hou van engels/amerikaanse namen
Onze zoon heet Oan. (Spreekt uit Owan, maar kan later ook als Owen uitgesproken worden, wat hij wil)
Onze dochter heet Lyèn. (Uitspraak Lie-en) ik wilde haar Leann noemen maar mijn man vond dit leuker.

Reply
Fleur 12 augustus 2016 - 08:30

Dank je, jullie hebben ook mooie namen gekozen; ik kende ze alle twee nog niet.

Reply
Brigitte 11 augustus 2016 - 08:58

Wij houden wel van apparte namen maar niet te appart 🙂 zo heet ons dochtertje Meava (je spreekt het uit als Meva) Dat betekend in het Grieks: welkom. Dit omdat het heel lang duurde voordat we zwanger raakte en ze dus heel erg welkom was en nu nog steeds hoor 😉 en ons zoontje die nu net 4 weken oud is heet Devin zoals je het schrijft spreek je het uit. Bij deze naam geen betekenis gewoon omdat we hem mooi vinden.

Reply
Mariska van lochem / op fb mariska giulianojazzlyna 11 augustus 2016 - 08:48

Wij hebben wel gekozen voor namen die weinig tot niet voorkomen. Helaas idd wel eens de vraag hoe heet je… en dat ze het dan ook verkeerd uitspreken terwijl je duidelijk articuleert. Zelfs ouders en schoonouders hebben er nog moeite mee.
Giuliano begint met de dj klank en spreek je uit als djoeliano. Heel veel zeggen dju of juliano. En draaien vaak de i en de u om.
Jazzlyna denk je dat dat eigenlijk best simpel is..je spreekt het ook weer uit zoals de de muziekterm jazz met de dj klank en toch zijn er mensen die het met de j klank uitsprken. Of er gewoon jazmina van maken.
Daar wordt ik best moe van. Dat mensen die je vaak ziet niet de moeite nemen om het eens een x goed uit te spreken.
Maar goed wij zijn blij met de namen. En de kids tot nu toe ook. Ben benieuwd hoeveel moeite men gaat krijgen met de naam van nummer 3 die we elk moment kunnen verwachten.

Reply
Tamina 11 augustus 2016 - 08:38

Ik hou persoonlijk van specialere namen ons dochter haar naam komt uit een boek is oorspronkelijk een Ierse naam maar wij hebben deze vervlaamst en haar naam vragen ze 2 keer omdat ze het niet goed verstaan hebben en voor de moment is ons dochter de enigste in België haar naam is Caiomhe en ons zoontje hoor je net iets meer maar niet overdreven hij noemt Lyas… Een naam kiezen de ouders zelf persoonlijk vind ik klassieke namen niet mooi.

Reply
Nicole 11 augustus 2016 - 08:37

Wij hebben een simpele naam. Al wordt ook die verkeerd geschreven haha. Met een e erachter of als Fee. Ik snap de hype met al die hippe namen niet echt maar ieder z’n ding.

Reply
Simonne 11 augustus 2016 - 08:07

Hier een Nick (ja soms word zelfs hij Niek genoemd), Kian (spreek uit als Kiejen) gaat vaak goed of word Kiejan genoemd…geen groot drama 😉

En Elin….tot nu toe nog nooit problemen mee gehad haha

Reply
Nicole 11 augustus 2016 - 08:01

Haha nou ons kind het ’13 in een dozijn’ Lucas. Hier echter nog nooit voorbij horen komen.. Valt wel iets mee hier.

Namen zoals jaybanio en daylanio blabla vind ik echt vreselijk. Ik hou van Hollands, niet te veel voorkomen.. Klein tintje apart is ook niet erg! ?

Reply
Nicole 11 augustus 2016 - 07:39

Wij hebben ons zoontje een klassieke Britse naam gegeven. Komt in Nederland niet vaak voor, maar ik zou het ook niet leuk vinden als hij met 10 andere jongetjes in de klas zou zitten met diezelfde naam.

Reply
Merel 11 augustus 2016 - 07:26

Op zich vind ik niet veel écht gek. Maar bij namen waarbij de betekenis fout is, ligt voor mij de grens wel. Wat ik trouwens altijd wel opmerkelijk vind, zijn de namen als ‘Christopher Jonas, maar wel noemen hem Jeroen’

Reply
Tips voor Papa's 11 augustus 2016 - 07:25

Ik kan er met mijn hoofd ook niet bij wat sommige mensen verzinnen.
Zelf hadden wij (lees: voornamelijk ik) de volgende eisen:
– meteen duidelijk zijn of het een jongen of meisje is
– op 1 manier te schrijven en uit te spreken
– korte stoere naam

Nu zijn er op de een of andere manier toch mensen die het voor elkaar krijgen om J z’n naam verkeerd uit te spreken, maar goed. Dat ligt meer aan de mensen zelf dan aan de naam?.
Vooral mijn (Antilliaanse) schoonfamilie houdt er aparte gewoontes op na. Zij combineren vaak de voornamen van de ouders tot de voornaam van hun kind. Dan krijg je dus de raarste, onuitspreekbare namen, die ik m’n kind echt niet aan zou willen doen…

Reply
Priscilla 11 augustus 2016 - 07:22

Ik heb 2 “aparte” Namen voor mijn kinderen. Mijn dochter gast goed ” Celina” .
Al word het soms met een S geschreven.
Maar de uitspraak van mijn zoontje is vaak fout. ” Deamy” ( Deemie). Op zijn hollandS geschreven. Maar woed vaak in het Engels uitgesproken. Waar wij dus nooit aan hebben gedacht. Stoor me er niet aan.
Maar de naam is niet zelf verzonnen al komt deze naam niet echt voor

Reply
Anneke 11 augustus 2016 - 07:04

Hier noemt zoonlief Arend. Een pure Nederlandse naam voor een Belgisch jongetje. 😉
Volgens mij kan het niet eenvoudiger, maar toch krijgen wij dikwijls de vraag ‘is dat dan met een T?!’ Serieussssss. … 😀
Of ‘dat is toch Hollands?!’ Yep. Dat is ‘Hollands’. My God, hoe exotisch kon ik gaan?! 😀
Hij is mijn kleine vrije vogeltje dat net niet kan vliegen… 😉

Reply
Judith 11 augustus 2016 - 07:01

Zo heb ik ook de namen verzonnen, dat ze wereld wijd een normale naam hebben. Beide namen heel simpel, toch schrijven veel mensen ze fout en zeggen ze fout. Hier op school is de naam Floris wel vaker voorkomend dan Lucas trouwens, grappig

Reply
Mama van Elinde 11 augustus 2016 - 06:49

Elinde… Zelf bedacht maar nog nooit iemand horen piepen dat ze het een rare naam vinden ?

Reply
Christa 11 augustus 2016 - 06:45

Ik snap al die rare namen ook niet.
Zelf vind ik dat onze kinderen makkelijke namen hebben, al spreken heel veel mensen de naam van mijn dochtertje verkeerd uit. Ze heet Chiara (spreek uit als Kiara) en heel veel mensen spreken het uit als Siara.
Daar baal ik soms wel van, want daar had ik eerlijk gezegd niet over na gedacht haha.
M’n zoon heet Ryan en dat gaat eigenlijk altijd goed.
Wij hebben inderdaad ook bewust niet gekozen voor een ’13-in-een-dozijn-naam’. ?

Reply
Elisabeth 11 augustus 2016 - 06:35

Soms vond ik het wel zielig, maar ik geloof ook wel in het ‘ boy named sue’ principe.

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.