Hoe groot is de kans op een meisje na twee jongens?

by Tamara

Dit is 1 van de dingen waar het meeste naar gezocht word op mijn site, hoe groot is de kans op het krijgen van een meisje na twee jongens? Heel gek, veel mensen  denken dat je na twee jongens amper nog kans maakt om een meisje te krijgen, anderen denken dat het nu wel een meisje moet zijn! Maar hoe groot is die kans eigenlijk? Is het allemaal wel ‘gewoon’ toeval?

Ik geef het toe, toen ik voor de derde keer zwanger was en een stiekeme voorkeur had ( niks mis met een lichte voorkeur, ik had een jongen overigens even leuk gevonden!) heb ik dit ook wel een paar keer gegoogled. Ik dacht namelijk altijd dat je wanneer je meerdere kinderen van hetzelfde geslacht had, de volgende waarschijnlijk ook wel van dat geslacht zou zijn. Hoe verklaar je anders hele gezinnen met alleen maar dochters of zoons? Dat kan toch bijna geen toeval zijn?

Toch is het voor een groot deel toeval of je een jongen of een meisje krijgt. Wel zijn er een heleboel dingen die een kleine invloed hebben op het geslacht. Zo krijgen vaders die gezond leven vaker zoons en vrouwen en mannen die ongezond( er) leven vaker dochters. Dit wil niet zeggen dat ik nu bedoel dat alle ouders met alleen maar dochters ongezond leven, maar uit veel onderzoeken blijkt dat mannelijk zaad snel en zwak is en vrouwelijk zaad langzaam maar sterk. Wanneer een man veel rookt en drinkt ( om maar even een voorbeeld te noemen) dan zal het mannelijk zaad van iets mindere kwaliteit zijn waardoor de meisjes iets meer kans maken.

Je ziet in oorlogsgebieden of gebieden waar veel armoede en weinig goede voeding is, ook vaak dat er veel meisjes geboren worden. Dit is een manier van de natuur om te zorgen dat er genoeg toekomstige moeders zijn, vrouwen hebben immers minder kans om zwanger te raken, maar 1 periode per maand) en mannen kunnen bij wijze van spreken elk uur een vrouw bevruchten.

Er word vaak gezegd dat de man het geslacht bepaald. Ok dit is deels waar, uit sommige onderzoeken blijkt, dat sommige mannen gewoon meer meisjeszaad dan jongenszaad hebben. Maar wist je dat de vrouw bepaald tot wie ze zich open stelt? Nouja, de vrouw zelf niet, maar haar lichaam wel. Zo krijgen vrouwen met een hoge zuurgraad in hun vagina vaker dochters, omdat het mannelijke  en dus zwakkere zaad, niet zo goed tegen dit zuur kan. Wat overigens niet betekend dat wanneer je een dochter wens, je je muts maar een vaginale douche met citroen of azijn moet geven. Ja dat verzin ik niet, er zijn echt vrouwen die dat doen.

Even terug naar het begin, is de kans dat je na twee jongens een meisje krijgt even groot als wanneer je een jongen krijgt? Het hangt dus van een paar factoren af en voor een groot deel is het dus gewoon toeval. Het is maar net wat je geloofd en eventueel bereid bent om te doen. Je zult niet de eerste zijn die een behoorlijk bedrag betaald om het geslacht te beïnvloeden.

 

Wat vind jij van het proberen te beïnvloeden van het geslacht van je kindje? En had jij een voorkeur?

Misschien vind je dit ook leuk

22 comments

Kirsten 21 september 2018 - 16:23

Ik heb een tweeling allebij jongens en had heel graag een jongen en een meisje gewild maar goed twee jongens zijn ook leuk. Alleen stiekem ben ik wel benieuwd als ik weer zwanger zou raken of ik ook een meisje krijg.en hoef dus geen tweeling meer

Reply
Tips voor Papa's 31 augustus 2018 - 21:29

Nou, een “gezonde” Papa / “niet-zure” vrouw hier dan volgens mij ?. Ik had nu ook wel een lichte voorkeur voor een meisje, maar we “moeten” het doen met 3 jongens. Niks te klagen hoor, maar meisje was weer eens wat anders geweest…

Reply
Mama3 3 oktober 2017 - 07:22

Ik heb 2 dochters en 1 zoon. Met de komst van een knulletje is de dynamiek in het gezin wel veranderd. Van uitsluitend roze, glitter en prinsessen nu ook meer ‘ jongensdingen’. Heel leuk om te zien hoe ze dat met elkaar delen. Nu de vierde op komst is, heb ik een stiekeme voorkeur voor een jongen. Om deze balans te houden. Garanties zijn er uiteraard nooit. Het karakter bepaald misschien wel meer dan het geslacht.

Reply
Melanie 21 december 2016 - 09:24

Grappig stuk. Ik heb twee zoons en ik vond het idee van de drie musketiers net zo leuk als een meisje en haar grote broers. De dag dat ik hoorde dat het een meisje zou worden. Ben ik naar de winkel gegaan en kocht in een rose tutu. Na jaren alles blauw, groen en grijs te hebben gekocht kon ik eindelijk rose kopen. Inmiddels ben ik het rose zat. Maar dolgelukkig met ons prinsesje. Ze wordt op handen gedragen door haar grote broers zo leuk om te zien.

Reply
Madelon 12 december 2015 - 19:50

Het geslacht hangt van zoveel factoren af dat het me geen doen lijkt om te proberen het geslacht te beïnvloeden. Ik wilde stiekem wel graag een jongetje en ik had gewoon geluk haha.

Reply
Maai 12 december 2015 - 15:58

Leuk artikel. Ik geloof echt wel dat het van veel factoren afhankelijk is maar eigenlijk geloof ik er niet zo in dat het ook echt te beïnvloeden is. Gelukkig ook maar denk ik.

Reply
Bianca Ronday 12 december 2015 - 14:26

Ik geloof er totaal niet in dat je het geslacht kan beïnvloeden. Het komt zoals het komt.

Reply
Benella 12 december 2015 - 11:00

Ben nu zwanger van de tweede (eerste is een jongen en we willen het bij 2 laten) en ik zou beide even leuk vinden! Ook zou ik bij beide een toekomstbeeld moeten loslaten; twee broertjes lijkt me super maar een dochter hebben lijkt me ook super. Gelukkig kunnen we niet zelf kiezen!

Reply
Sigrid 12 december 2015 - 10:17

Hier ook een meisje na 2 jongens. Bij de oudste wel een voorkeur voor een jongen. Maar meer omdat ik alleenstaand was en mijn idee was dat jongens sterker in het leven zouden staan. Verder absoluut geen voorkeur na 2 boys. Al is ook meisje echt de kers op de taart.

Reply
Malou 12 december 2015 - 10:09

Ik geloof zelf eigenlijk niet zo in dat beïnvloeden. Wel grappig dat het van meerdere factoren afhankelijk is.

Reply
Sylvia 12 december 2015 - 09:52

Ik wist niet dat er een relatie was tussen snel/langzaam/zwak/sterk zaad en het krijgen van een jongen/meisje. Toch lijkt de kans me gewoon 50/50 qua geslacht en zou ik dit ook niet willen kunnen beïnvloeden.

Reply
Michelle 12 december 2015 - 09:50

Dat beïnvloeden vind ik zoiets raars. Voelt voor mij toch een beetje als iets wat de natuur regelt. Wij hadden allebei een lichte voorkeur voor een jongetje, maar dat kwam ook omdat ik dat gevoel vanaf het allereerste begin zo sterk had. Waren met een meisje sowieso net zo gelukkig geweest.

Reply
Nicole 12 december 2015 - 08:52

Wij hebben niets gedaan om het te beïnvloeden, al wist ik dat toen wel al van het langzame en trage zaad enzo. Mijn man was trouwens wel superblij dat het een jongetje bleek, die had wel voorkeur 😉

Reply
Hanna @ eenbezigbijtje.nl 12 december 2015 - 08:47

Leuk geschreven. En volgens mij bestaan er ook hele dieten waarmee je het geslacht zou kunnen bepalen… 😉

Reply
Charlotte 12 december 2015 - 08:37

Dat beïnvloeden geloof ik niet zo in. Zeker niet met die gekke middeltjes allemaal. Lichte voorkeur hebben mag best, uiteindelijk hou je er toch evenveel van, wat het geslacht ook is

Reply
Lilian 12 december 2015 - 08:24

Als het maar gezond is toch? Natuurlijk kun je wel een voorkeur hebbe, maar dat is toch ook juist leuk! Beïnvloeden vind ik maar niks. Is toch totaal niet natuurlijk.

Reply
saskia 12 december 2015 - 07:37

Beïnvloeden heb ik altijd maar raar gevonden. Zelf heb ik ook nooit een voorkeur gehad. Mijn zus zou bij de derde nog een meisje krijgen, althans dat zeiden meerdere artsen in het ziekenhuis. En het is toch echt een onwijs lief jongetje. Dat vergeten we nooit meer, was zo vreemd 🙂 Komt niet vaak voor zo’n inschattingsfout, maar je staat wel gek te kijken als het gebeurt haha.

Reply
Bregje 12 december 2015 - 07:33

Ik dacht dat ik n meisje kreeg, maar t werd en jongetje, hebben er niks voor gedaan (nou ja bijna niks hahaha) en ik geloof ook niet zo in het beinvoeden van het geslacht.

Reply
Simone 12 december 2015 - 07:33

Ik zou zoiets niet willen beinvloeden, laat ik het daar maar op houden 😉 En die vaginale douche met citroen, lekker fris haha?

Reply
Roxanne 12 december 2015 - 07:24

Dit wist ik allemaal niet, dus leuk dat je het hebt uitgezocht! 🙂

Ik had een stiekeme voorkeur voor een jongen en die kregen we ook, maar ik was met een meisje net zo blij geweest. Ik weet niet, ik wilde zelf altijd een grote broer en zag mezelf echt als een jongensmama. Nu ik meer bezig ben met baby dingen ben ik meisjes ook leuk gaan vinden. Wie weet in de toekomst?

Reply
Channa 12 december 2015 - 06:16

Beïnvloeden pff moet niet gekker worden. Lekker cliché maar een gezond kindje wil je op de wereld zetten toch? Wat maakt het geslacht dan uit?

Reply
Sylvia 12 december 2015 - 09:50

Waarom zou je geen voorkeur voor het geslacht mogen hebben? Het feit dat je hoopt dat je kind gezond is, staat toch compleet los van een eventuele voorkeur voor een jongen of meisje?

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.