Hoe mijn goede voornemen van 2016 uitkwam.

by Tamara
goede voornemen

Ben ik de enige waarbij het goede voornemens altijd gedoemd zijn om te mislukken? Ik heb altijd een standaard lijstje met goede voornemens die ik in het komende jaar wil halen en eigenlijk haal ik ze bijna nooit. Standaard staan er altijd een aantal dingen op: Afvallen, Meer tijd voor mezelf nemen en de Staatsloterij winnen. Die eerste twee heb ik natuurlijk helemaal zelf in de hand, bij het laatste goede voornemen is het vooral een kwestie van heel veel geluk hebben.Tenminste als je het met me eens bent dat geld wel degelijk gelukkig maakt. Toch had ik vorig jaar een gezamenlijk voornemen met Richard. We wilden namelijk heel graag één of meerdere goede doelen steunen. Wat die doelen geworden zijn en waarom we voor die doelen gekozen hebben lees je in deze blog.

Hoe mijn goede voornemen van 2016 uitkwam.

Waarom we voor dit goede voornemen kozen.

Goede voornemens zijn vaak heel egoïstisch. Zie mijn bovenstaande jaarlijkse goede voornemens. Ze zijn allemaal op mezelf gericht, dingen waarvan ik denk dat ik er gelukkig van word als ze uitkomen. Toch denk ik dat het ook wel heel erg belangrijk is om iets terug te doen voor een ander. Toen we als voornemen het steunen van een goed doel hebben gekozen, hadden we niet meteen een idee welk doel dat zou moeten zijn. 

Maar het was voor ons wel duidelijk dat het iets moest zijn dat met kinderen te maken heeft. Sinds we zelf ouders zijn, trekken we ons het leed van andere kinderen heel erg aan. Daarom is de keuze voor een goed doel dat kinderen verder helpt een hele logische.

Voor welke goede doelen hebben we gekozen?

Het zijn er twee geworden: De Cliniclowns en Nationaal fonds stichting Kinderhulp.Twee goede doelen die heel erg gericht zijn op het helpen en op het gelukkig maken van kinderen.

De Cliniclowns.

Als je kind ziek wordt is dat verschrikkelijk. Toen Lauren voor kerst opgenomen werd in het ziekenhuis, realiseerde ik me pas echt wat het met je als ouder doet als je kind ontzettend ziek is. Nu vond Lauren het niet zo leuk in het ziekenhuis, maar stel je voor dat je kind zo ziek is dat hij of zij daar weken of zelfs maanden ligt. Dat dat kleine lichaampje ontzettend veel te verduren heeft en dat je kind zelfs pijn heeft. Hoe fijn is het dan dat er voor die kinderen wat afleiding is? Denk maar eens in, als jij je ziek voelt of pijn hebt en iemand maakt je aan het lachen, dan gaat het toch meteen een stuk beter met je? Daarnaast denk ik echt dat lachen bijdraagt aan het beter worden. Ik vind het dus echt heel erg belangrijk om de Cliniclowns te steunen.

Nationaal fonds stichting Kinderhulp.

Een ander wat minder bekend doel dat we steunen is Nationaal fonds stichting Kinderhulp. Deze stichting komt op voor kinderen in armoede. Wist je dat één op de acht kinderen in Nederland in armoede opgroeit? Kinderen die niet elke avond een warme maaltijd krijgen, kinderen die geen cadeautje voor hun verjaardag of voor Sinterklaas krijgen. Kinderen die geen nieuwe kleding krijgen, domweg omdat er gewoon geen geld voor is. Wij hebben het ook niet altijd breed en er zijn spullen die onze kinderen niet krijgen omdat we ze op dat moment niet kunnen betalen.

Maar onze kinderen hebben wel altijd voldoende te eten, nieuwe en schone kleding en schoenen, kunnen op een sport en studeren als ze dat straks willen.

Wij vinden dat dat voor alle kinderen mogelijk moet zijn, dus daarom vonden we het heel erg belangrijk om ook dit fonds te steunen.

Voor beide doelen storten we maandelijks een bijdrage en daarnaast storten we af en toe wat extra’s.

Ook jij kunt een goed doel steunen!

Goede doelen hebben het tegenwoordig een beetje moeilijk. Waar goede doelen eerst door de regering gesteund werden, trekt de overheid zich nu steeds meer terug en daarom is jullie hulp hard nodig. ING zag in dat er iets moest gebeuren en daarom riepen ze in 2015 het ING Nederland fonds in leven. Dit fonds heeft als doel grote, landelijke maar ook kleinere en lokale initiatieven te ondersteunen met kennis, tijd en geld. Dit zijn stuk voor stuk stichtingen die Nederland een beetje beter maken, zonder winstoogmerk. Mensen die zich 100 % voor andere mensen inzetten, zonder er zelf beter van te willen worden.

In januari lanceerde het fonds de campagne ‘Help Nederland vooruit’ om de lokale stichtingen te ondersteunen met een donatie. Hierbij kunnen mensen (en dus ook jij) op hun favoriete stichting stemmen. ING heeft Nederland hiervoor opgedeeld in 52 regio’s en koos per regio 5 stichtingen waarop mensen kunnen stemmen. Deze in totaal 260 – stichtingen en verenigingen ontvangen allemaal een donatie van het ING Nederland fonds. Per regio ontvangt de stichting met het laagste aantal stemmen € 1.000 en de stichting met het hoogste aantal stemmen € 5.000.

 

Wil jij deze stichtingen nu een handje helpen? Dan kun je voor je favoriete goede doel stemmen via deze link.  

Stemmen kan tot en met 30 januari.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met ING.

Afbeelding Shutterstock.

Misschien vind je dit ook leuk

3 comments

Leonie van Mil 23 januari 2017 - 08:59

Goede doelen zijn heel belangrijk. Ik steun er ook een aantal. Maar ik ben wel kritisch naar welke. Er zijn er een aantal waar toen een keer uitkwam dat de directeur van het goede doel er een vette bonus op nahield. Ik wil dan weer niet dat daar mijn geld naar toe gaat.

Reply
Lilian 23 januari 2017 - 08:05

Goede doelen vind ik zo ontzettend goed en ik heb echt respect voor de mensen die helpen. Helaas hebben wij het niet zo breed en kunnen wij niet helpen. In de toekomst als wij er financieel beter voorstaan dan zou ok dat wel graag willen. Ook iets met kinderen maar wat precies, dat zou ik nog niet weten.

Reply
Melissa 23 januari 2017 - 08:59

Bij ING Nederland fonds gaat het alleen om het stemmen, ING doneert. Zo kun je toch een steentje bijdragen zonder dat je zelf geld hoeft te doneren!

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.