Hoe gaat het met de verhuisplannen? ( en wat zoeken we in een huis?)

by Tamara

Op instagram deed ik afgelopen week een vragenrondje waarbij mensen dingen konden insturen waar ze heel erg blij van werden. één van de dingen die werd ingestuurd was dat iemand net bij een huis was wezen kijken en een bod ging uitbrengen! Nu zaten wij afgelopen weekend in hetzelfde schuitje. We hebben bij een heel erg tof huis gekeken, maar twijfelden iets teveel en toen we actie wilden ondernemen was hij al weg! Helaas! Toen ik daar wat over zei op Instagram kreeg ik een heleboel vragen over onze verhuisplannen en ik wil de antwoorden in dit artikel met jullie delen!

Over onze verhuisplannen en gaan we in dit huis nog wat verbouwen?

Dus dat geweldige huis dat we zaterdag bezichtigd hebben ging aan onze neus voorbij. We hadden het al wel verwacht hoor. We waren op een open dag wezen kijken en hoewel we de eersten waren, kwamen er na ons nog meer dan dertig mensen. Dus ehh ja.. Veel kans maak je dan niet! Maaar… we zijn er niet echt rouwig om, hoewel het wel jammer is, moest er nog best wel wat aan het huis gebeuren om het naar onze zin en geschikt voor ons gezin te maken. Bijvoorbeeld een hele zolder aftimmeren en nog wat dingetjes, bovendien was de tuin ook ietsjes aan de kleine kant. Dusss de huizenjacht gaat verder!

Lees in dit artikel meer over onze huizenjacht tot nu toe en alles dat we zoeken in een huis.

Wat zijn onze opties?

In de laatste jaren hebben we al een heleboel huizen bekeken en hebben we zelfs even gekeken naar een nieuwbouwproject. Allemaal heel leuk en aardig, maar het was het allemaal net niet. Of huizen hadden te weinig slaapkamers, of er moest heel veel aan gedaan worden, of ze waren gewoon ver boven ons budget.  Toch denk ik dat onze eisen niet zo heel erg onredelijk zijn. We willen graag een huis met een ruime keuken, een grotere tuin dan we nu hebben, geen tussenwoning en vijf á zes slaapkamers.  Nu maakt het ons niet eens uit wat voor keuken erin zit, als de ruimte maar groot genoeg is. Natuurlijk is het fijn als de keuken al naar onze smaak is, maar een nieuwe keuken is zo geplaatst.

Toen we naar die nieuwbouwwoning aan het kijken waren, hebben we ons goed georiënteerd op wat we willen. Zo zijn we erachter gekomen welke stijl we mooi vinden in huis, zodat ons nieuwe huis niet weer een allegaartje van stijlen zal worden. Zo zijn we er bijvoorbeeld achter gekomen dat we industriële keukens heel erg mooi vinden, vooral zulke industriële keukens als deze. Ik hou heel erg van robuuste materialen zoals beton en hout, Richard houd vooral van het ruimtelijke dat industriële keukens kenmerkt. Maar goed, voordat we naar een keuken moeten gaan kijken hebben we eerst een huis nodig hahha.

Dus hoe nu verder?

Ben je op zoek naar goede verhuistips? Lees dan dit artikel van Joyce.

Inmiddels heb ik bij een aantal makelaars een zoekopdracht neergelegd en ik ben heel erg benieuwd of daar wat uit komt. Ondertussen duimen we maar gewoon verder dat we ooit een mooi huis zullen kunnen vinden! En tot dan zitten we hier prima, alleen wel een beetje krap! Haha.

 

Dit artikel bevat een betaalde link.

 

Misschien vind je dit ook leuk

1 comment

Tineke 28 juni 2019 - 08:08

Zo`n huizenjacht is ook altijd wel een beetje spannend. Ik hoop dat jullie snel iets vinden dat aan alle wensen voldoet.

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.